Șapte locuri de vizitat pe care nu trebuie să le ratați vara

Ghidați de curiozitate, pornim în călătorii minunate prin România

În fiecare vară ne lăsăm seduși de diverse perspective de călătorie. Simțim nevoia de a ieși din paradigma socială pe care o cunoaștem zi de zi. După luni lungi de muncă și oboseală zilnică, vrem să descoperim locuri noi, care să ne pună fată-n fată cu clipe plăcute și amintiri frumoase. Dacă rămânem în același vals social, atunci riscam să trecem prin viață fară să avem parte de experiențe cu adevărat minunate. Călătoria poate fi genul de activitate pe care o putem face pentru a uita de stress, anxietatea de la locul de muncă sau chiar de micile manifestări ale depresiei. Din acest motiv nu suntem surprinși să vedem atât de mulți romani căutând liniște și distracție în locuri interesante din România.

Avem o tară minunată, cu o sumedenie de obiective turistice frumoase, ce pot fi descoperite cu drag. România a demonstrat în repetate rânduri că este o sursă de bucurii turistice, ce mocnește tacit în fundalul unei Europe dinamice și moderne. Pentru a avea parte de o experiență plăcută, pe care cu greu să o uităm, ar fi indicat să creionăm un itinerariu fain. Acesta din urmă poate include obiective de vizitat de natură istorică, artistică, culturală sau de distracție. Fiecare oraș are o poveste demna de descoperit și daca suntem curioși, atunci ne putem simți bine. Curiozitatea joaca un rol important în timpul unei călătorii prin România. Ea ne poate ghida pașii către locuri noi și interesante, menite să ne surprindă în cel mai plăcut od posibil.

În această vară putem descoperi tară cu drag, mai ales dacă avem la dispoziție multe zile libere. Credem că potențialul turistic al României este imens și creste de la o luna la alta. Sunt mulți turiști romani care abia așteaptă să descopere obiectevele turistice care au făcut aceasta tara o oaza de liniște și voie buna. Așa cum o să descoperiți destul de repede, fiecare regiune românească are multe obiective faine de vizitat. Totuși, având în vedere numărul impresionant de obiective turistice romanești, un pic de ordine nu strică niciodată. Din contră! Dacă suntem ordonați, atunci devine mult mai ușor să folosim inteligent timpul pe care-l avem la dispoziție.

cluj napoca 2019
Photo credit: Ionuț Dușmanu

Șapte locuri de vizitat pe care nu trebuie să le ratați vara

Vara anului 2019 a început cu capricii termice greu de ignorat. Temperaturile extrem de ridiate și furtunile care apar deodata și creează haos, ne pot împiedică să ne bucurăm cu adevărat de venirea verii. Daca ne uităm puțin și la manifestările vremii din alte state europene, putem spune că România încă rezistă bine. Din nefericire, dacă încălzirea globala continua și nu luam masuri, atunci o să fim nevoiți să ne obișnuim cu astfel de valori termice. Avem posibilitatea de a ne implica în protejarea mediului. O să fiți surprinși de lucrurile pe care le putem face pentru a limita efectele negative ale încălzirii globale. În acest sens, trebuie să ne informam.

Am vrut să vă oferim câteva informații despre șapte locuri de vizitat pe care nu trebuie să le ratați în aceasta vara. Nu a fost tocmai ușor, mai ales când ne gândim la cât de multe obiective turistice romanești merita să fie vizitate. Deoarece călătorim des prin tara, reușim să vizitam multe locuri frumoase, mai ales în zonele unde avem puncte de lucru. În timpul relocarilor sau predărilor/preluărilor de mașini, ne facem puțin timp și pentru vizite. Acesta este un bun mod de a descoperi orașele și implicit să ne ajutam clienții să exploreze mai bine anumite regiuni din tara. Nu știți niciodată când un sfat în plus o să fie de real ajutor. Ne-am rezumat la șapte puncte de vizitat deoarece cu siguranță vom reveni pe acest subiect, punând accent pe locurile care le-am uitat.

manastire curtea de arges vizita
Photo credit: Dușmanu Ionuț

Printre locurile care merita vizitate în această vară în România se numără:

  • Vama Veche
  • Sinaia – Castelul Peleș și Pelisor
  • Curtea de Argeș
  • Vatra Dornei
  • Cluj Napoca
  • Timișoara
  • București

Am dorit să dezvoltăm un top pe care să-l considerați cel puțin interesant. Fiecare locație a trecut prin analiza noastră turistica și poate fi un popas minunat pentru cei care iubesc să călătorească. Vama Veche reprezintă un loc care atrage an de an turiști romani și străini. Aici vin oamenii pentru a se bucura de Marea Neagra, voie buna, distracție și compania prietenilor. Vama a fost mereu un loc al rebelilor dar astăzi a devenit un vlăstar de bucurii pentru toată lumea. Majoritatea celor care au petrecut câteva zile în aceasta stațiune de pe litoral s-au simțit foarte bine. Ei chiar au strâns multe amintiri frumoase, păstrate cu atenție în inimi.   

Vizita la palat Peles
Photo credit: Dusmanu Ionut

Sinaia poate fi o destinație incredibilă pentru cei care vor să se răcorească dar și să descopere un loc istoric. Pe lângă frumusețea stațiunii în sine, aici o să găsiți și castelul Peleș și frățiorul sau mai mic Pelisor. În fiecare an, Peleșul este vizitat de turiști din toate colturile Europei și nu numai. Fosta reședință de vara a familiei regale este minunata și merită vizitată. Românii trebuie să viziteze acest castel incredibil. Să păstram această notă istorică și să mergem spre Curtea de Argeș, un loc romanesc cu totul special. Mănăstirea Curtea de Argeș și întregul complex este cu siguranță demn de vizitat. Arhitectura mănăstirii este unica în România, apreciata de toți cei care călătoresc des. Cu siguranță trebuie să includeți mănăstirea Curtea de Argeș în itinerariul vostru de călătorie.

Vatra Dornei este stațiunea de escapada și liniște termica, situata în Moldova. În Carpatii Orientali o să găsiți o stațiune primioare și perfecta pentru cei care vor să scape de căldură. Daca ajungem la munte, atunci cresc șansele să ne simțim bine și să uitam de presiunea căldurii (cel puțin parțial). Am inclus în acest top șapte Cluj Napoca, Timișoara și București. Aceste orașe merita să fie vizitate de cei care iubesc city break-urile și doresc să descopere lucruri faine. Călătorim cu deosebita placere prin aceste orașe. Acestea ne surprind mereu cu locurile sale de relaxare și distracție.  

Vreți o mașină de închiriat în această vară?

Știm că mulți români care au nevoie de mașini pentru a se deplasa prin România. În această vară puteți închiria cu ușurință un autoturism bun de la AutoBoca. Firma noastră a reușit mereu să ofere servicii de rent a car de încredere tuturor clienților.

Obiectivul AutoBoca este clar: să ne ajutam clienții să călătorească cu drag prin tară, la volanul unor autoturisme bune. Așa că am dezvoltat un parc auto ce cuprinde o gamă variată de modele de la producători auto de top. Contactati-ne cu încredere pentru a închiria o mașină!

Inchirieri auto oras