Sărbători de iarnă altfel, dar minunate în România

Planuri inedite într-un an cu totul special: sărbători de iarnă în 2020

Luna noiembrie era cândva caracterizată de planuri de vacanță pentru luna decembrie. Vacanța de Crăciun era preferata românilor călători și cu bugete generoase de cheltuit. Coronavirusul a schimbat paradigma turistică din România. Turismul românesc a suferit schimbări majore, de la fundație până la micile subtilități care dădeau cândva savoare călătoriilor prin țară. Ne-am trezit cu toții în mijlocul unei furtuni puternice, echipați doar cu umbrele și lanterne. A fost greu să trecem prin prima faza a pandemiei iar a doua se pare că nu se lasă mai prejos.

România luptă pentru supraviețuire și toți speră că vor ieși cu bine din această perioadă. Ne vom gândi cu precauție și vigilența la sărbătorile de iarnă, care sperăm că o să fie cel puțin plăcute. Românii au nevoie de repaus și un pic de liniște după o avalanșă de știri negative, stres și presiune extra de la mediul economic și nu numai. Așa că îndrăznim să facem câteva planuri de vacanță de Crăciun, chiar dacă ele se vor desfășura acasă sau aproape de orașul în care locuim.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Ce ne dorim de sărbători?

  • 1 Sănătate
  • 2 Siguranță
  • 3 Confort
  • 4 Liniște

„Altfel” a devenit noul normal. Fiecare proiect personal sau profesional pe care-l începem în această perioada, se lovește într-un mod sau altul de efectele pandemiei. Știm că trebuie să fim vigilenți și atenți, însă parcă vrem mai mult că oricând să ne bucurăm de viață.

Așa cum foarte mulți români au punctat în articole, interviuri și bloguri video, sănătatea este pe primul loc. Fără ea, cu greu ne bucurăm de viață și darurile frumoase. Așadar, din ce în ce mai mulți români fac tot ceea ce pot pentru a-și întări sănătatea și să elimine obiceiurile nocive. Unii reușesc să facă acest lucru mai ușor decât alții.

Siguranță a dominat planurile tuturor. Am vrut să fim în siguranță în față unui virus periculos, capabil să ne pună viață la marginea prăpastiei veșnice. A intrat în obișnuință noastră nevoia de siguranță. Facem tot ceea ce putem pentru a fi în siguranță, fără să compromitem capacitatea de a ne bucură de viață. Greu de găsit un răspuns productiv.

Confortul joacă un rol esențial în stabilirea unui mediu în care să locuim și să muncim. În 2020 am petrecut mai mult timp acasă decât ne-am fi dorit. Perioada petrecută în casă, a scos la iveală și câteva neajunsuri. Acestea ne-au ajutat să luăm măsuri și să facem schimbări și îmbunătățiri în case. Unii au reușit să facă acest lucru destul de ușor. De altfel, a crescut interesul pentru produse capabile să creeze birouri bune în case. Mulți români au fost nevoiți să lucreze de acasă în ultimele luni. Ei au avut nevoie de siguranță și confort, pentru a îndeplini cu succes diverse taskuri.

Liniște, o da, ce cumul de emoții revitalizante. Oare când vom fi cu adevărat liniștiți? Anul acesta ne-a influențat percepția asupra conceptului de liniște. Avem nevoie de momente liniștitoare, care să ne ajute să muncim mai bine și să fim alături de cei dragi. În prezent, este o reală provocare să accesezi liniștea și tot ceea ce ne are ea de oferit.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Cum putem combina aceste elemente pentru a ne bucura de sărbătorile de iarnă?

Nu o să fie ușor și toți membrii familiei trebuie să lucreze împreună. Dacă abordăm furtuna alături de cei dragi, devine mai ușor să trecem prin ea. Crăciunul în 2020 o să fie altfel. Acesta o să fie magic, însă cu o atenție aparte acordată siguranței. Oare o să ne întâlnim cu cei dragi?

Poate că răspunsul o să fie pozitiv doar dacă ne testăm și știm sigur că suntem bine. Așa limităm șansele că Covid-19 să ne facă surprize neplăcute de sărbători. Dorim să avem parte de un Crăciun bogat și fericit, pe care să-l ținem minte ani-n șir. Pregătiți cadourile? Sigur că da! Știm mulți oameni care cumpără cadouri de Black Friday pentru Crăciun. Ei profită de prețurile mici la diferite produse și le cumpără fără rețineri.

Obiceiul de a cumpăra cadouri de la „Moș Crăciun” a rămas bine întipărit la români. Fie că ne gândim la achiziții majore sau la unele mai cumpătate, vom avea ceva de împărțit celor dragi. Dorim să fim alături de ei, într-un mod simbolic sau chiar fizic dar în siguranță.

autoturisme bune calatorii romania 2020

Dacă v-ați gândit la un Crăciun petrecut în inima munților Carpați, departe de locurile aglomerate de tradiție, atunci sigur o să gășiți câteva opțiuni valide. România s-a format în jurul arcului Carpatic, așa că majoritatea românilor au acces la locații montane interesante. Uitându-ne rapid de harta României, vom găsi opțiuni turistice interesante, menite să devină locuri călduțe de iarnă.

În momentul în care priviți cu ambiție eventuale călătorii prin țară, gășiți și variante de mobilitate auto. Noi va oferim în decembrie 2020, acces facil la autoturisme de calitate. Acestea pot fi închiriate cu ușurință. Le puteți folosi pentru a explora România în siguranță și cu încredere. Avem mașini diferite, care pot fi pe placul clienților. Contactați-ne dacă vreți mai multe informații despre ofertele disponibile online!

Inchirieri auto oras