Sărbători de iarnă altfel în 2020

Vacanțe de iarnă cu miros de cozonac și vin fiert cu piper

Intrăm în luna decembrie și parcă febra cadourilor ne cuprinde din plin. Colindele se aud la Magic FM și parcă fiecare drum prin oraș devine o bucurie Ho, Ho, Ho. Moș Crăciun trebuie să fie mai darnic ca de obicei. Întreaga omenire a trecut printr-un an greu și merită măcar două zile de sărbătoare și distracție.

Românii abia așteaptă să vină Ajunul și ziua Crăciunului. Unii se gândesc la Nașterea Domnului Iisus Hristos și alții la oportunitatea de a oferi cadouri celor dragi. Sărbătorile în acest an sunt altfel. Toți se pregătesc emoțional de impactul cu limitările de mișcare și restricțiile aferente pandemiei.

Crăciunul a fost mereu una din sărbătorile speciale ale omenirii. Iubim această perioadă a anului. Emoțiile sunt la nivel înalt și așteptările sunt pe măsură. Ce înseamnă „altfel” pentru români? Greu de găsit un răspuns clar și util la această întrebare. Nimeni nu poate oferi o proiecție solidă cu privire la desfășurarea sărbătorilor. Așa cum poate ați văzut deja la știri, multe primării au decis să nu decoreze orașele cu luminițe și decorațiuni de Crăciun. Este oare o decizie înțeleaptă? Nu știm. Poate că banii pot fi direcționați către sistemul medical, pus la grea încercare în această perioadă.

Unde aleg românii să se bucure de Crăciun? 

Pentru milioane de români, cea mai bună locație pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă vă fi cu siguranță acasă. Temători și dorniti să stea în cele mai sigure zone posibile, ei cel mai probabil vor sta acasă sau în pensiuni, vile, hoteluri ce pun accent pe siguranță și confort. Românii sunt de regulă foarte descurcăreți și au idei bune (în majoritatea cazurilor) de petrecere a timpului liber. Când văcanța devine o provocare, atunci românii reușesc să găsească soluții inteligente. Am observăt că mulți români încearcă să fie cât mai siguri că petrec timpul cu persoane apropiate dar sigure. Nimeni nu mai riscă cu străinii. Sănătatea este primordială într-o perioadă atât de complicată. Așa că nu strică să acordăm o atenție sporită stării generale de sănătate. Și putem face acest lucru destul de ușor!  

Photo credit: Dusmanu Ionut

Știm că persoanele care dispun de mai mulți bani, aleg să se testeze înainte de merge într-un loc alături de cei dragi. De altfel, are sens o astfel de acțiune. Dacă știți că cei cu care urmează să vă petreceți timpul sunt sănătoși, atunci este mult mai ușor să vă descătusati (cu responsabilitate). Când Ajunul începe să-și împrăștie magia peste toată lumea, deja Crăciunul devine o certitudine a distracției și a delectarii sociale. În această zi magică, toată lumea încearcă să se bucure de sărbătoare.

Majoritatea persoanelor vor să extindă colecția de amintiri frumoase și să transforme Crăciunul 2020 în cevă special. O să fie greu să uităm de virusul care ne-a marcat existența în acest an, însă nu imposibil. Cu puțină atenție și mai ales cu dedicație pentru siguranță, vom reuși să găsim echilibrul optim de sărbătoare. Până la urmă, avem posibilitatea de a călători prin țară. Am văzut de minivăcanța de Sfântul Andrei și 1 decembrie cum românii s-au grăbit să pornească la drum. Aceștia din urmă au dorit să exploreze diverse zone ale țării, menite să-i surprindă cu emoții profunde.

Crăciunul poate urma exemplul zilei de 1 decembrie și astfel să conducă românii către emoții faine. Pentru mulți români, această sărbătoare este unică. Ea îmbină elementele potrivite pentru a ne face fericiți și dornici să o parcurgem cu drag. Se pare că sunt persoane dornice să descopere locuri interesante din țară. Ele vor să-și programeze Crăciunul și Revelionul în jurul disponibilității zilelor libere.

apus bucium iasi padure
Photo credit: Dusmanu Ionut

Se poate observa un trend turistic cel puțin interesant dar ușor de înțeles. Românii caută locații izolate unde să petreacă timpul cu persoanele apropiate, în care au încredere. Dacă timpul liber vă permite, ați putea investi timp într-o documentare care să vă ducă mai aproape de locația potrivită. Așa cum o să observați destul de rapid, România este gazda a multor locuri minunate.

Acestea pot fi vizitate cu încredere, mai ales dacă aveți așteptări de relaxare, odihnă sau distracție. Știm că iarnă românii preferă să meargă la munte. Carpații sunt extraordinari și „asigura” acces la peisaje incredibile și pensiuni, hoteluri și vile diverse. Tot ce rămâne de făcut este să alegeți o unitate de cazare care să fie pe placul vostru. Din fericire, aveți de unde alege, ceea ce este extraordinar.

De ce să nu transformăm aceste zile în surse de fericire? Nu trebuie să rămânem pironiți într-o atmosferă perpetuă de restricții, mai ales dacă sunt opțiuni la dispoziția noastră. În ciuda pandemiei din 2020, avem posibilitatea de a ne bucură de câteva emoții faine. Unele o să rămână cu noi o viață, mai ales dacă le împărțim cu cei dragi.

o masina de inchiriat buna

Căutați un vehicul sigur și confortabil de închiriat?

Ați început să căutați informații despre câteva din cele mai bune mașini de închiriat în România? Firma noastră vă poate oferi acces facil la mașini de bun venit. Acestea pot fi utilizate cu încredere pe străzile țării. De 12 ani oferim clienților români și străini posibilitatea de a închiria autoturisme de calitate.

Profitați de experiența noastră pentru a vă bucura de călătorii plăcute prin România. Fiecare mașină este curățată și igienizată înainte de a fi predată clienților. Contactați-ne dacă doriți mai multe informații despre serviciile oferite de AutoBoca în România! Suntem mereu aproape de clienții care vor să închirieze mașini de bun venit!

Inchirieri auto oras