Secretele turistice ale naturii românești: liber la explorat!

O nouă călătorie prin România naturală, vie și mereu încântătoare!  

A venit timpul să ne gândim la viitoare călătorii prin diverse regiuni românești. În România, turiștii au la dispoziție o sumedenie de opțiuni în ceea ce privește realizarea unui itinerariu interesant. Fascinația pentru frumos și farmecul naturii românești, pot transforma fiecare călătorie într-o experiență cu adevărat specială. Câteodată suntem mânați de sentimentul explorării, aceea chemare care ne determină să ieșim din casă către o destinație faină.

Succesiunea zilelor petrecute în oraș, stârnește monotonia să fie incisivă și greu de ignorat. Stresul urban și greutățile de la locul de muncă pot fi depășite mai ușor dacă ne relaxăm. Din când în când, ar trebui să investim timp în activități de relaxare și distracție. Nu este dificil să găsim un loc în România pe care să-l numim a doua casă, mai ales când vine vorba de detensionare.

unde sunt muntii fagaras
Photo credit: Dusmanu Ionut

Natura românească este darnică cu persoanele care iubesc să călătorească. Așa că uneori trebuie să deschiși la posibilități turistice interesante, menite să ne revitalizeze spiritul și să relaxeze mintea.

Dacă v-ați gândit să ieșiți din monotonia zilnică, sigur cochetati cu ideea de a explora animite părți din România. Câteodată vrem să mergem în aceleași locuri vizitate des în trecut, iar alteori încercăm să trecem prin experiențe noi. Natura românească este incredibilă, oferind oamenilor posibilitatea de a explora Munții Carpați, Delta Dunării, darurile Dunării și Podișul Transilvaniei.

Fiecare decizie pe care o luăm pentru a explora România, implică contactul cu forme de relief superbe. Acestea devin relativ rapid surse de inspirație și creativitate artistică, mai ales pentru scriitori, fotografi și creatori de conținut video. În prezent, simțim nevoia de a imortaliza lucrurile frumoase pe care le întâlnim. Aproape toată lumea are la îndemână un smartphone cât de cât performant, capabil să facă fotografii decente sau chiar să înregistreze clipuri video în format 4K (depinde evident de tipul telefonului folosit).

Photo credit: Dusmanu Ionut

Împreună descoperim România naturală!

Drumul către satisfacție turistică este presărat cu multe provocări, care mai de care mai intrigante și inedite. Nu vom trece pe la căsuța de poveste a bunicilor din vârful muntelui deoarece timpul nu prea ne permite. Criză sanitară cauzată de Covid-19 a impus o utilizare inteligență a timpului și evitarea persoanelor vulnerabile, printre care se află și bătrânii. Încercăm să-i protejăm atât cât putem și să nu-i expunem la pericole nevăzute.

Se poate observa un trend turistic aparte în România: din ce în ce mai mulți români vor să descopere locuri izolate, departe de alte persoane necunoscute. Din acest motiv natură a devenit atât de populară în anul 2020 și nu numai. Oamenii doresc să știe că se află în siguranță. Dacă ajung în inima munților Carpați, sunt dedicați naturii și liniștii. Cu greu se mai gândesc la problemele zilnice. Stresul ușor dispare în vuietul vântului neastâmpărat iar anxietatea devine una cu răul care curge rapid la vale.

Autenticitatea spiritului românesc este atent îngrijită de natură. Dacă știm cum să o căutăm, sigur o să ne surprindă cu daruri de neprețuit.  Raiul neștiut al Carpaților este mereu pregătit să ofere vizitatorilor acces la emoții profunde. Totuși, dacă ajungem într-un loc aparte al munților Carpați, ar fi bine să respectăm natură. Să nu aruncăm gunoaie pe jos și să păstrăm simțul civic ridicat. Nu putem ignora nevoia naturii de a supraviețui în libertate și fără gunoaie. Din nefericire, sunt foarte mulți români care nu au în vedere acest aspect și lasă în urmă lor plastic, resturi de mâncare și hărții. De altfel, am văzut chiar în celebrul documentar „Flavours of România”, produs de Charlie Ottley, „pasiunea” unor turiști pentru răspândirea gunoaielor în cele mai nepotrivite locuri.

Photo credit: Dusmanu Adina

Grijă cu ceea ce lăsați în urmă! Trebuie să facem tot ceea ce ne stă în putere pentru a face curat după un picnic în natură. Muntele este vulnerabil la acțiunile noastre. Plasticul rezistă sute de ani dar plantele depind de calitatea solului în care crește. De ce să nu contribuim activ la păstrarea inocenței Munților Carpați? Să-i ajutăm să rămână impunători și frumoși!

Mirosul de brad și molid, aerul curat și rece, potecile uitate de timp, fac din experiențele montane absolut unice. Acestea sunt diametral opuse de tot ceea ce oferă mediul urban. Românii doresc să se îndepărteze de stresul blocurilor reci și gri. Atunci când ei ajung la o stațiune montană văd diferențele imediat.

Răsuflă ușurați și se bucură de spectacolul naturii. Măcar pentru câteva zile, ei reușesc să absoarbă cât mai mult de natura liberă și vie. Așa reușesc să capete liniște în suflet și minte. Pentru persoanele care locuiesc în Moldova, opțiunile de revitalizare montană sunt diverse și mai mult decât binevenită. Așa că se impune o documentare de durata, cu atenție la caracteristicile posibilei călătorii. Răbdarea poate fi extrem de utilă, mai ales atunci când suntem în față unei game variate de opțiuni turistice.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Hai la drum cu AutoBoca!

Foarte clienți au ales mașini de la noi pentru a porni în călătorii la munte. Turiștii au ales mașini spațioase, atât la interior cât și la portbagaj. Atunci când ai bagaje multe, portbagajul trebuie să facă față la această necesitate. Din fericire, AutoBoca are mașini de bun venit, potrivite pentru tot felul de activități de transport. Dorim să întâmpinăm dorințele clienților cu mijloace de treanspor sigure și confortabile.

Alegeți o mașină de bun venit de la noi și porniți la drum cu încredere și drag! Agenții AutoBoca vă pot ajută să treceți mai ușor prin procesul de închiriere și să porniți la drum cu drag! Sunteți pregătiți pentru o călătorie prin România cu o mașină de la noi? Închiriați cu încredere autoturisme de la noi și bucurați-vă de experiențe auto confortabile și plăcute! 

Inchirieri auto oras