Sfaturi de călătorie în Romania: nu te feri de distracție

Nu strică să fim pregătiți cum se cuvine de drum: călătorii lipsite de stres

De fiecare data când suntem în fata unei călătorii, încercam să găsim cele mai bune variante de drum pentru a ne simți bine. Cine nu dorește să călătorească cu drag prin tara și să extindă colecția interna de amintiri frumoase? Majoritatea persoanelor care plănuiesc să călătorească prin Romania în aceasta primăvara vor să facă acest lucru fară să simță presiuni sau stres. Știm că de foarte multe ori stresul apare în trafic însă credem că îl putem depăși cu răbdare.

Romania reușește mereu să surprindă plăcut turiștii, mai ales când ne gândim la darurile naturii, moștenirea istoriei și creativitatea artistica a artiștilor noștri. Probabil că ați auzit destul de des propoziția “avem o tara minunata dar păcat de drumurile proaste”. Aceasta realitate este greu de digerat mai ales de cei care au businessuri în tara și fac drumuri zilnic prin orașele României. Să luam următoarea situație, destul de elocventa pentru starea de spirit a antreprenorilor romani care vor o schimbare în ceea ce privește calitatea infrastructurii din tara: ai un hotel sau o pensiune într-o locație turistica importanta. După multe sacrificii și munca zilnica, businessul a ajuns în punctul dorit însă majoritatea turiștilor se plâng de calitatea deplorabila a drumurilor. Și uite așa turiștii recurenți devin un deziderat iluzoriu și businessul creste încet sau regresează.

Photo credit: Tinel Andronic

Cum ne putem bucura de o călătorie plăcuta prin România?

Nu este ușor să descoperim comorile turistice ale tarii dar merita. Sunt multe sfaturi care vin de la bloggeri de travel cu experiență, despre cum să ne simțim bine pe drum. Totuși, o să simțiți cum răbdarea vă este pusa la încercare. Și chiar după un drum cu provocări, la sfârșit ne bucuram de darurile unui obiectiv touristic minunat. Așadar, am vrut să punem în scris câteva lucruri din experiență noastră. Călătorim zilnic prin orașele României și nu numai și luam pulsul traficului în timp real. Nu este ușor. Din contra! Au fost situații neplăcute în trafic, pe care le-am depășit cu răbdare și înțelegere. Credem că este important să nu ne pierdem cumpătul și să abordam problemele cu tact. Trebuie să ne detașam de primul instinct și să dam curs calmului.

Daca avem în plan să călătorim prin tara, atunci sigur vrem să facem acest lucru fară să ne gândim de doua ori la presiunea traficului. Astăzi vom găsi multe locuri minunate de vizitat în România. Unele sunt incredibile și merita să fie vizitate alaturi de prieteni și familie. Totuși, daca avem aproape oameni dragi, atunci trebuie să le asiguram confort și siguranță. Din acest motiv, vrem să folosim mașini bune pentru a ne bucura de călătorii plăcute. Daca nu vrem să depindem de mijloacele de transport tradiționale (autobuze, microbuze, tren), atunci folosim mașinile personale sau închiriem pentru a porni la drum cu încredere.

De-a lungul anilor am călătorit cu drag prin România. Daca cu 10 ani în urma, AutoBoca își desfășură activitatea doar în Rădăuți și zonele imediat apropiate. Astăzi avem sedii în peste 13 locații din tara și acest lucru înseamnă activități zilnice de mobilitate. Uneori trebuie să ducem mașinile dintr-o locație în alta sau să preluam diverse modele de la clienți. Și uite așa, ne bucuram de drumuri prin diverse locuri romanești. Avem parte de numeroase provocări la fiecare pas. Totuși, am reușit să le depășim și evident să ne bucuram de drumuri plăcute. Cum reușim să facem acest lucru? Vă invitam să citiți cu incredere randurile urmatoare.

Photo credit: Mihaela Abalaesei

1. Planificare. Înainte de a porni la drum, nu strica să vă informați. Puteți utiliza aplicații că Google Maps sau Waze pentru a previzualiza drumul pe care urmează să-l faceți. În acest mod găsiți cel mai bun traseu și chiar obțineți informații de la alti șoferi din trafic cu privire la existenta unor ambuteiaje sau accidente. Daca sunteți bine informați, puteți găsi drumul optim de urmat. Câștigați timp și puteți să vă îndepliniți obiectivele mai ușor.

2. Automobile bune. Mijlocul de transport pe care-l utilizam pentru a călători joaca un rol esențial în asigurarea unei experiențe auto positive. Fie că folosiți autoturismul personal sau închiriat, trebuie să conduceți cu grija și cu atenție pe străzile României.

3. Înhămați-vă cu răbdare. Daca ați călătorit cu mașină prin tara atunci cu siguranță ați rămas blocat în trafic. Într-o astfel de situație trebuie să ne înarmam cu răbdare și să înaintam cu grija până la destinație. Trebuie să-i respectam pe toți participanții în trafic. Nu este ușor să rămânem în mașină câteva ore în drum spre Poiana Brașov sau spre București.

4. Mâncare și apa. Nu strica să aveți în mașină mâncare și apa. Nici o pătură nu ar strica. Este important să fim pregătiți pentru orice eventualitate. Daca se întâmplă ceva neprevăzut și sunteți nevoiți să rămâneți pe loc mai mult timp, nu strica să aveți la dispoziție apa și mâncare (până vine ajutorul solicitat).

AutoBoca a ajutat clienți români și străini să se bucure de experiențe auto plăcute. Cum? Simplu. Le-am oferit oamenilor acces la mașini bune, potrivite pentru particularitățile speciale ale drumurilor romanești. În flota noastră o să găsiți multe autoturisme bune, demne de utilizat.

Le puteți închiria cu ușurință oricând aveți nevoie. În acest sens, tot ce rămâne de făcut este să ne contactati. Faceți acest lucru cu încredere și noi vă oferim posibilitatea de a închiria mașina dorită fară să întâmpinați dificultăți.

Inchirieri auto oras