Sfaturi de petrecere a timpului dacă stăm izolați în casă

Să transformăm izolarea într-o experiență plăcută și constructivă!

Tot ceea ce se întâmplă în această perioadă pare a fi un scenariu de film apocaliptic de Steven Spielberg. Nimeni nu se aștepta ca anul 2020 să înceapă cu o asemenea problemă majoră. Acum că avem în față o provocare atât de mare și profundă încât nici nu știm cum să o abordăm. Dacă analizăm obiectiv situația, avem în față un curs de acțiune important: să respectăm tot ceea ce ne recomandă autoritățile. Așa vom contribui la oprirea acestui virus care a pus toată lumea pe jar. Rămâne de văzut cum vom ieși din această perioadă dificilă. În mod cert, suntem puși la grea încercare.

Dacă tot stăm izolați în casă, ar fi util să ne facem un program de petrecere a timpului. În acest mod, vom putea trece cu bine peste sentimentul de plictiseală. Știm că sunt mulți români cu o viață socială activă, obișnuiți să iasă afară zilnic și să întreprindă tot felul de activități. Ei sunt nevoiți să adopte un nou stil de viață, total diferit față de tot ceea ce cunoșteau înainte. Așa cum vă puteți imagina, nu este ușor pentru ei. Totuși, această este perioada marilor sacrificii, motiv pentru care trebuie să fim curajoși. Umanitatea este pusă greu la încercare. Dacă nu vom reuși să ne adaptăm la noile realități, vom păși în umbra istoriei.  

Având în vedere că toată lumea caută modalități active de trecerea timpului, ne-am gândit să oferim și noi o mână de ajutor. Vom încerca în această perioada să fime de ajutor persoanelor care dintr-un motiv sau altul sunt nevoite să stea în casă. Chiar dacă și noi suntem obișnuiți cu călătoriile prin țară, în această perioadă stăm cuminți în casă și ne desfășurăm activitatea cu deosebită atenție.

Sfaturi de petrecere a timpului dacă stăm izolați în casă

Să începem cu organizarea timpului. Puteți face un program clar, pe care să-l urmați în fiecare zi. Dacă adăugați o structură bine definită în viață voastră, devine puțîn mai ușor să controlați scurgerea timpului. Programul poate include activități creative, de relaxare, distracție și odihnă. Ar fi util să existe un echilibru între ele. Așa o să culegeți roadele și o să vă simțiți bine, chiar dacă contextul este unul impus. Gândiți-vă bine cum doriți să arate programul pe o săptămână. La sfârșitul ei, analizați fiecare zi și faceți mici schimbări dacă se impun. Așa o să vă feriți de monotonie, chiar dacă ea, într-o formă sau alta, o să apare. 

Photo credit: Dusmanu Ionut

Oportunități de dezvoltare personală.  

Pentru foarte multe persoane, izolarea la domiciliu înseamnă o oportunitate binevenită de a investi în dezvoltarea personală. Unii se gândesc la o schimbare de job însă nu aveau anumite abilități, ușor de parcurs și învățat online. Internetul, prin nenumăratele sale instrumente, poate fi de real ajutor în acest sens. Îl putem folosi cu încredere pentru a învăța o limbă străină sau poate un limbaj de programare. Având în vedere popularitatea segmentului IT și că niciodată nu sunt destui oameni în domeniu, o schimbare de job nu strică.

Sunt multe tutoriale și cursuri online acum, disponibile gratis, ce pot fi urmărite cu deosebit interes. De ce să nu ne dezvoltăm? Programatorii și software testerii pot lucra cu ușurință de acasă și din orice locație cu internet bun. Un laptop și un serviciu de internet pot schimba simțitor viața unei persoane. De altfel, foarte mulți români, au declarat în tot felul de interviuri, că vor investi în această perioadă în dezvoltarea lor personală.

Photo credit: Pascu Mariana

Același lucru poate fi spus și despre cei care vor să investească timp în dezvoltarea unor abilități de grafician sau editor video. Aceste două elemente de creație au crescut în popularitate în ultimii ani. Sigur nu sunteți surprinși să aflați acest lucru. YuoTube și tot felul de web site-uri educaționale pot fi consultate cu încredere. Așa vom începe cu lucrurile simple și pe măsură ce le stăpânim, trecem la probleme mai complexe. Vă așteaptă o provocare pe cinste, deoarece o să luați contact cu lucruri noi și grele. Merită să faceți acest lucru și să creșteți potențialul profesional.

Aveți la dispoziție și o sumedenie de podcasturi interesante și utile. O să gășiți podcasturi în funcție de diverse domenii, întreținute de specialiști și oameni curioși. Vă puteți ghida în funcție de numărul de urmăritori. Puteți alege podcastul popular și de acolo, răsfoiți episoade care să vă suscite interesul. De ce să nu vă delectați cu o sursă de informații care să vă stimuleze intelectual? Este destul de ușor să faceți acest lucru!

Photo credit: Dusmanu Ionut

Cărțile fizice pot fi remediul la orice senzație de plictiseală. Dacă aveți acasă o biblioteca, devine puțîn mai ușor să vă distanțați de oboseală mentală. Citiți cu drag și entuziasm cărțile pe care le aveți acasă. Așa o să porniți în aventuri captivante alături de personaje interesante. Cărțile de istorie, artă, cultură, memorii, biografice și beletristică pot fi citite cu drag pentru a uită de problemele care ne confruntăm în fiecare zi. Noua lume în care ne desfășurăm activitățile, este cu siguranță mai înspăimântătoare decât în luna februarie. Totul s-a schimbat și deși este dificil, trebuie să fim curajoși.

Planuri de vacanță post criză-coronavirus. Chiar dacă acum nu prea ne vin în minte idei de călătorii prin România sau prin străînătate, putem cochetă cu viitoare călătorii. Având în vedere cât de puternic a fost lovit turismul românesc, poate aveți în vedere petrecerea următoarei văcanțe în țară. Putem descoperi multe locuri românești cu adevărat minunate, care să devină amintiri incredibile. Moldova, Muntenia, Transilvania, Dobrogea, Bucovina, Crișana și Maramureș sunt regiuni care abia așteaptă să întâmpine turiștii.

Dacă o să aveți nevoie de o mașină de închiriat, apelați cu încredere la serviciile AutoBoca. Firma noastră vă poate ajuta să găsiți autoturismul optim de drum. Avem modele potrivite pentru tot felul de activități. La noi puteți găși mașini mici, standard, compacte, dube și microbuze (7 – 9 locuri).

Procesul de închiriere online și din sedii durează puțîn și pune accent pe necesitățile clientului. Apelați cu încredere la serviciile AutoBoca și bucurați-vă de experiențe auto plăcute, lipsite de stres sau bătăi de cap!