Sibiu, poate cel mai frumos oraș din România

Explorăm cu entuziasm și drag un oraș cu totul special: Sibiu

Într-un an dedicat provocărilor inedite, încercăm să accesăm surse de liniște și relaxare. Dacă pandemia ne-a luat prin surprindere, astăzi știm care este prețul fericirii: sănătatea și libertatea de mișcare. A fost destul de dificil să trecem prin starea de urgență și tot ceea ce a implicat ea. La sfârșitul acelei luni, am realizat cât ce important este să fim liberi să explorăm locuri noi și interesante. De atunci, mulți români au plănuit călătorii prin țară, menite să dea naștere unor amintiri plăcute. Ne-am numărat și noi printre cei dornici să exploreze România. Abia așteptăm să ieșim din zona restricției de mișcare și să întrăm în cea dedicată libertății.

În această lună, am avut deosebită plăcere de a parcurge mai mult de 1000 de kilometri din România. Pornind din Iași, am ales să vedem în 5 zile, cât mai multe locuri frumoase din țară. A fost o provocare, însă una binevenită. Entuziasmul ne-a ajutat să descoperim o sumedenie de orașe și sate interesante.

De-a lungul acestei călătorii inedite, am înțeles de ce atât de mulți turișți străini au doar cuvinte de laudă despre România. Potențialul turistic al țării este incredibil. Dacă autoritățile centrale și locale ar investi în infrastructură, atunci sigur mai mulți turiști străini s-ar ingramadi să viziteze țara.

Înaintăm cu bucurie pe străzile țării, chiar dacă au fost și porțiuni mai provocatoare. Am văzut că se lucrează în țară. Oare a fost o coincidență că am călătorit prin țară în timpul campaniei electorale? Multe drumuri erau în reparație și altele aveau nevoie de atenția imediată a autorităților. Chiar și așa, majoritatea drumurilor din zona Transilvaniei au fost bune. Am ajuns fără probleme la Sibiu, unde ne-am cazat cu ușurință la un hotel impresionant: Continental Forum, chiar în inima orașului.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Bun venit la Sibiu!

Au trecut mulți ani de la ultima vizită la Sibiu. Dacă în trecut nu am avut mult timp la dispoziție pentru a vizită așa cum se cuvine orașul, de această dată lucrurile au stat altfel. Am avut 24 de ore pentru a explora un oraș relativ nou dar oarecum cunoscut. Toată lumea laudă orașul Sibiu și acum am înțeles de ce. Cum am putea caracteriza orașul Sibiu?

  • ·       Curat
  • ·       Modern
  • ·       Ordonat
  • ·       Frumos
  • ·       European
Photo credit: Dusmanu Ionut

Orașul este de departe unul din cele mai frumoase expresii de urbanism modern, cu elemente europene și creativitate românească. A fost o reală plăcere să-l explorăm și să-i descoperim comorile turistice. Nu ne așteptăm că orașul să fie atât de frumos și ordonnat. Totul avea logică în oraș, oriunde ne aflam. Am mers mult pe jos și am mâncat în unul din restaurantele destinate turiștilor. Prețuri decente și mâncare bună! Ne-am plimbat cu drag pe străzile acestui oraș.

Atât ziua cât și seară, am mers în căutarea următorului obiectiv turistic de vizitat. Ce plăcut este să explorezi un oraș modern, cu spirit european și o istorie îndelungată. Oamenii sunt fericiți și curioși. Fie că vorbim de sibieni sau de turiștii români și străini (care sunt foarte mulți, chiar și acum în timpul pandemiei), în aer persistă un entuziasm plăcut. Simți că vrei să-ți continui drumul chiar dacă oboseală își lasă plumbul în picioare.

Am vizitat Piața Mare a Sibiului, unde o să găsiți multe cafenele și restaurante. Acestea va pot bucură simțurile culinare cu tot felul de preparate inedite, pregătite cu talc de bucătari transilvăneni. Aici am avut și noi parte de o experiență culinară plăcută. Am servit o pizza pe cinste, completată de o sticlă mică de Coca-Cola. Ne-am odihnit după o plimbare prin centrul vechi, care ne-a cucerit. Orasl nu duce lipsa de muzee, care merită să fie explorate atunci când aveți puțin timp liber.

Printre cele mai interesante o să gășiți muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Istorie Casă Altemberger, Muzeul de Locomotive cu Abur dar și Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder. Noi am evitat muzeele în timpul călătoriei, deoarece nu am dorit să stăm prea mult timp în spații închise alături de oameni necunoscuți. Ne-a părut rău că nu am putut ajunge la Muzeul Astra, dar pur și simplu nu ne-a permis o asemenea calatotorie. Dată viitoare, sigur vom organiza un popas la acest muzeu. Am auzit doar lucruri frumoase despre acest muzeu.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Lăcășurile de cult din Sibiu sunt cu totul speciale. Am avut ocazia de a vizita câteva dintre ele. Biserica Evanghelică Parohială ne-a plăcut foarte mult, chiar dacă era în renovare. După câteva poze, ne-am continuat drumul care Biserica Româno-Catolică din Piața Mare și Catedrala Mitropolitană. Aveam în față atât de multe obiective turistice încât sigur nu o să va plictisiți. Nu ne-am grăbit cu explorarea urbană.

Fiecare pas făcut prin Sibiu, ne-a adus în cale o poveste nouă și interesantă. Toată lumea se fotografiază pe Podul Minciunilor, care este o bucurie pentru orice călător. Și noi am zăbovit pe acest pod, încercând să surprindem cât mai bine clădirile vechi și cu personalitate din fundal. Sunt atât de multe case istorice în Sibiu, încât nici nu știi de unde să începi și unde să termini.

Noi am pornit pur și simplu la drum. Nu aveam un tel anume, însă știam că urmă să fim surprinși plăcut de istoria orașului. A trecut mult timp de când nu am mai fost atât de încântați de un oraș românesc. Super! Ce senzație plăcută! Vizitatorii pășesc cu deosebită bucurie pe străzile Sibiului, încercând să surprindă în fotografii și clipuri video măreția acestui oraș. Spre seară ne-am plimbat în zona zidului cetății. Am fost surprinși de cât de frumos a fost amenajată zona. Te poți plimba cu ușurință și încredere pe lângă zidul impunător al vechii cetăți. De-a lungul zidului, sibienii vin pentru a se plimba singuri sau cu prietenii.

primarie sibiu 2020
Photo credit: Dusmanu Ionut

Concluzie experiență turistică în Sibiu:

Dacă doriți să vizitați un oraș istoric dar modern, treceți cu încredere pe la Sibiu. Abia așteptăm să ne reîntoarcem și să vizităm tot ceea ce am ratat cu această ocazie. Muzeul Astra este în topul locurilor care trebuie să le vedem dar mai sunt și altele. De exemplu: nu am avut posibilitatea de a trece pe la Teatrul Național „Radu Stanca” sau pe la Filarmonica de Stat Sibiu.

De asemenea, Sibiul este recunoscut pentru festivalurile pe care le organizează an de an. 2020 a fost văduvit de prezența Covid-19, care a împiedicat desfășurarea unor festivaluri. Sigur nu o să va plictisiți în acest oraș. Noi am iubit fiecare moment petrecut în Sibiu și sigur o să revenim aici! Drumul până la acest oraș a fost mai bun decât ne așteptăm. Rămâne să vă urăm o ședere plăcută în Sibiu!

Photo credit: Dusmanu Ionut

AutoBoca și călătorii urbane de neuitat!

Sfârșitul anului 2020 poate aduce experiențe turistice plăcute tuturor celor care iubesc să călătorească. Avem la dispoziție multe opțiuni turistice, care ne pot transformă toamna și iarnă într-o sursă solidă de amintiri minunate. Dorim să ne bucurăm de drumuri plăcute prin țară și să ne „răcorim” mintea și sufletul.

Munții Carpați pot contribui simțitor la dezvoltarea unor emoții de neuitat. Știm că totul s-a schimbat în acest an și parcă avem mai multe rețineri decât înainte. În ciuda acestor limitări ale entuziasmului de a călători, românii încearcă să găsească soluții de transport.

autoturisme bune calatorii romania 2020

AutoBoca are o sumedenie de autoturisme bune pe care merită să le închiriați dacă vreți să călătoriți prin țară. Avem un proces de rezervare online, care durează doar câteva minute să-l completați. Mai mult decât atât, agenții AutoBoca va pot ajută să gășiți mai ușor un autoturism bun.

Citiți cu atenție testimonialele lăsate de alți clienți. Aceștia au fost drăguți și au răspuns pozitiv invitației noastre. Mulțumim tuturor celor care au folosit timpul lor liber pentru a scrie testimoniale. Folosiți cu încredere formularul online de rezervare și noi vă livrăm mașina curată și corect igienizată! 

Inchirieri auto oras