Spectacol medieval la Sighişoara şi călătorii creative în timp

Mergem la Sighişoara să vedem una din cele mai frumoase cetăţi medievale din România

 

autobocaHaina istorică, purtată cu mândrie de romani arata cel mai bine la Sighişoara, un loc aparte în întreaga Europă. Nu suntem surprinşi să vedem o creştere a numărului de turişti străini care vin în această cetate atemporală. O simplă plimbare pe străzile prăfuite ale Sighisoarei o să vă încânte într-un mod cu adevărat sublim.

Unii turişti au observat că noaptea în acest oraş are un puls aparte. Sub mângâierea protectoare a luminilor dăruite cu altruism de stele, totul devine o amintire pe care nu o poţi uita prea curând. Un drum spre Sighişoara poate surprinde în mod plăcut spiritul. Aici vă puteţi întâlni cu o variantă plăcută şi electrizantă a istoriei, menită să trezească cele mai frumoase emoţii.

Cum puteţi ajunge la cetatea medievală Sighişoara? În funcţie de oraşul de plecare, puteţi calcula cu uşurinţă cel mai rapid mod de a ajunge la cetate. Vă recomandăm în acest sens să utilizaţi la maximum informaţiile pe care le oferă Google Maps. Acest program vă poate ajuta să găsiţi cel mai bun traseu. De asemenea cu ajutorul lui, puteţi să administraţi mai bine timpul petrecut în oraş. Cum? El vă oferă şi câteva puncte de interes (turistice, business sau culturale) care pot îmbunătăţi semnificativ timpul pe care-l petreceţi în Sighişoara. În acelaşi timp, ştim cât de important este pentru dumneavoastră să călătoriţi în confort şi siguranţă. Din acest motiv, vă invităm să descoperiţi oferta AutoBoca de închirieri auto în Braşov, Iaşi sau Bucureşti. Puteţi să închiriaţi un autoturism cu uşurinţă de la AutoBoca Rent a Car şi implicit să porniţi la drum spre Sighişoara. De ce vă recomandăm acest serviciu de închirieri auto?

În primul rând, mii de romani dar şi străini au închiriat autoturisme de la AutoBoca. Ei au reuşit să găsească maşini de încredere, care le-au oferit experienţe auto demne de rememorat peste ani. Într-un timp scurt şi dumneavoastră puteţi închiria o maşină de la noi, fără stres sau bătăi de cap. Acum că aţi rezolvat cu mijlocul de transport, vă invităm să porniţi spre cetatea medievală Sighişoara pentru a descoperi un loc cu adevărat minunat. Majoritatea celor care au petrecut câteva zile în acest oraş s-au declarat încântaţi de ceea ce au văzut şi simţit. Una este să te laşi sedus de frumuseţea arhitecturală a locului şi alta este să simţi amintirile devin reale şi vii!

Povestea nespusă a cetăţii Sighişoara

Autoturisme de inchiriat preturi mici

De multe ori avem şansa de a călători în oraşe cu adevărat deosebite. Unul dintre acestea este Sighişoara. Aici, spectacolul medieval se îmbină cu misterul şi dă naştere unei experienţe transilvănene fără egal. Din multe puncte de vedere întreagă cetate este un monument care merită să fie apreciat. Emoţia întâlnirii cu trecutul poate surprinde într-un mod plăcut până şi cel mai rece individ. Aşa cum mulţi tineri au subliniat, farmecul deosebit al cetăţii nu poate fi asemuit cu alte cetăţi medievale. Experienţa Sighişoara atinge cele mai înalte corzi ale frumuseţii istoriei. De altfel, reviste de turism europene şi americane considera Sighişoara drept una din cele mai frumoase cetăţi din Europa. În mare parte o să descoperiţi clădiri din perioada medievală, păstrate aproape intacte. Mulţi localnici chiar locuiesc în multe din aceste case medievale.

Numită de ardeleni Perla Transilvaniei, cetatea este aşezată pe cursul mijlociu al Tarnavei Mari. Sighişoara a fost atestata documentar în anul 1298. În această cetate o să găsiţi 9 turnuri de apărare, din care Turnul cu Ceas este cel mai popular. Aici era poarta principală de intrare în cetate. De-a lungul anilor în apropierea turnului au funcţionat primăria şi magistratura oraşului. Ca orice altă cetate medievală importantă, Sighişoara adăpostea numeroase bresle.

Aici, breslele meşteşugarilor erau cele mai importante (19 în total). Ei au dezvoltat anumite legi care să eficientizeze comerţul cu alte oraşe. De exemplu: interzicerea unei măriri nejustificate a angajaţilor dar şi planuri referitoare la procurarea corectă a materiei prime. Totuşi, să nu credeţi că era linişte în oraş. Concurenţa dintre bresle era acerbă, uneori manifestată prin vărsare de sânge. Începând cu anul 1999 cetatea medievală Sighişoara a fost listata în patrimoniul cultural mondial UNESCO. Din acel moment, oraşul a fost protejat de eventuale acţiuni care ar putea să-i ştirbească din moştenirea medievală.

Surse: Wikipedia