Spirit moldovenesc autentic: Cetatea de Scaun de la Suceava

Cetatea de Scaun Suceava

În căutarea spiritului moldovenesc autentic alături de AutoBoca Rent a Car

 

Autoturisme de inchiriat preturi mici

Sunt zile în care căutăm aventura pe drumurile româneşti şi alte momente sortite explorării la pas. De cele mai multe ori amestecul celor două „metode” aduce de la sine amintiri frumoase. Mulţi români încearcă să se „îmbrace” în haina bogată în sentimente a istoriei atunci când beneficiază de câteva zile libere.

Vacanţa nu mai înseamnă simple escapade la mare sau banale jocuri de remi la munte. Cultură a devenit un partener de nădejde pentru mii de tineri ahtiaţi după aventură turistică veritabilă. În prezent numărul celor care pornesc în căutarea celor mai frumoase locuri de vizitat care să includă şi elemente culturale şi istorice. România este extrem de darnică atunci când vine vorba de obiective turistice fascinante.

Darnică şi mereu surprinzătoare, ţara noastră nu oboseşte niciodată în a ne oferi noi idei de drumeţii. Am ales să pornim într-o aventură ceva mai specială, cu un obiectiv ştrengăresc: descoperirea inimii politice şi administrative a Moldovei istorice – Suceava. A fost o reală plăcere să explorăm secretele unei cetăţi medievale atât de importante. Povestea Cetăţii de Scaun a Sucevei este cu adevărat impresionantă, plină cu confruntări sângeroase, amoroase şi spirituale. De altfel, sunt mulţi romani vin în zona Moldovei pentru a descoperi moştenirea lui Ştefan cel Mare şi modul cum acesta şi-a condus regatul. Istoricii subliniază importanta activităţii acestui isteţ domnitor, care a reuşit să extindă graniţele Moldovei cel mai mult.

Autoturisme bune de inchiriat

Povestea nespusă a Cetăţii de Scaun a Sucevei

 

Cetatea de Scaun a Sucevei imagini 2015

masina inchirieri romania

Dacă veniţi în Suceava, o să luaţi contact cu un puls special al spiritului moldovenesc. Aici respectul şi ospitalitatea nedisimulată sunt la ele acasă. O să descoperiţi oameni generoşi şi inimoşi, lipsiţi de influenţele perturbatoare ale oraşului autentic. Noi ne-am întâlnit cu suceveni lipsiţi de griji şi dornici de muncă. Ambianţa în oraş face ca orice întreprindere de explorare să prindă contur. Am aflat de la oameni numeroase informaţii interesante despre Cetatea de Scaun a Sucevei dar şi despre mănăstirile vechi din zonă. Oamenii întreţin o legătură de invidiat cu trecutul. Majoritatea celor pe care i-am întrebat despre cetate au avut câteva lucruri de spus, interesante, trăsnite şi chiar fascinante. Era necesară şi o abordare umană, nu doar o expunere istorică tradiţională. Cetatea de Scaun a Sucevei merită şi o perspectivă umană.

Cum puteţi explora cel mai uşor Suceava şi darurile istorice ale oraşului? Aveţi nevoie de un mijloc de transport pentru a vă putea mişca în voie dintr-un loc în altul. În prezent sunt foarte mulţi oameni care apelează la servicii de închiriere auto pentru a se mişca cu uşurinţă prin oraş. În oraşul Suceava aveţi posibilitatea de a închiria maşini de la firma AutoBoca Rent a Car, recunoscută pentru serviciile de calitate oferite. În 2015 AutoBoca oferă sucevenilor acces la celebrul program de maşini de „Bun Venit” direct de la aeroport. Dacă şi dumneavoastră aveţi nevoie de un autoturism de calitate puteţi cere o cotaţie la una din maşinile oferite spre închiriere de reprezentanţii firmei.

Povestea istorica a Cetatii de Scaun SuceavaCetatea Sucevei o puteţi „întâlni” la marginea oraşului. Locul unde a fost ridicat oraşul este cu adevărat special, deoarece oferă protecţie naturală. Cetatea se afla situată pe un platou la o înălţime de 70 de metri înălţime. Se pare că din cetatea Sucevei se putea vedea întreaga vale.

De aici domnitorii moldoveni puteau superviza întreaga regiune. Totuşi se pare că în oraşul Suceava (perioada medievală) existau două cetăţi: Cetatea Scheia şi Cetatea de Scaun. Aceste două cetăţi au fost ridicate de către domnitorul moldovean Petru I Musat. Cel care a făcut celebra cetatea de scaun este Ştefan cel Mare. Cetatea Sucevei făcea parte dintr-o impresionantă reţea de cetăţi de apărare, menită să ţină deoparte potenţiali invadatori. Pericolul otoman era extrem de real şi Moldova reprezenta o atracţie deosebită. Ce mai cuprindea reţeaua de apărare a regiunii?  Se pare că în cadrul sistemului de apărare existau curţi domneşti, mănăstiri cu ziduri groase şi înalte dar şi mici fortificaţii conduse de conducători iscusiţi.

Autorităţile locale au investit bani serioşi în dezvoltarea unui program turistic atrăgător. Din fericire numărul turiştilor care şi-au făcut apariţia în zona Moldovei a crescut semnificativ. Oameni din diverse părţi ale continentului european şi nu numai vin să viziteze Cetatea de Scaun a Sucevei. În prezent sunt foarte mulţi oameni care vin în Suceava pentru a descoperi secretele istorice lăsate în urmă de Ştefan cel Mare şi mulţi alţi conducători de seamă ai regiunii.

Surse: Wikipedia

Inchirieri masini