Spiritul românesc autentic regăsit în călătorii de neuitat prin ţară

România şi darurile sale turistice, la îndemâna tuturor călătorilor (români şi străini)

De cele mai multe ori, zilele alocate vacanţei sunt limitate şi trebuie să ne folosim de ele la maximum, fără reţineri sau stres. Toţi cei care doresc să se simtă bine şi să strângă amintiri minunate alături de oameni dragi, încearcă atât cât pot să se informeze cu privire la rutele optime de urmat.

Documentarea joacă un rol esenţial în realizarea unui itinerariu extraordinar, care să cuprindă popasuri fascinante şi în ton cu ceea ce ne place să vizităm. Dacă chemarea României este prea puternică pentru a o ignora, atunci sigur o să simţiţi bine pe străzile ţării. Totuşi, nu strică să strângeţi informaţii utile despre cele mai frumoase locaţii de vizitat. În acest mod vă puteţi asigura că o să aveţi parte de experienţe plăcute, unele chiar de neuitat.

Spiritul românesc ne determina mereu să pornim la drum şi evident să descoperim mai multe lucruri despre ţara în care trăim. Având în vedere că în 2018 sărbătorim 100 de ani de la unirea provinciilor româneşti, realizată în mai multe faze în anul 1918: unirea Basarabiei cu România în ziua minunată de 27 martie, unirea Bucovinei pe 28 noiembrie şi unirea Transilvaniei, Banatului, Crisanei şi Maramureşului cu România pe 1 decembrie, ziua marii sărbători naţionale.

Deoarece sărbătorim centenarul Marii Uniri, marile oraşe din România sunt mai mult decât pregătite să întâmpine vizitatori din toate colţurile ţării. Călătorii pot participa la diverse evenimente de celebrare a acestui moment istoric.

Darurile minunate ale turismului românesc sunt la dispoziţia tuturor…

 

Astăzi o să descoperiţi o Românie deschisă, mereu primitoare şi frumoasă. Munţii Carpaţi, podişul Transilvaniei, Dunărea, Marea Neagră, dealurile semeţe, depresiunile misterioase şi marile râuri româneşti (Şiret, Mureş şi Olt) reuşesc mereu să impresioneze călătorii, atrăgând emoţii profunde şi amintiri sublime. Aşa cum bine ştiţi, România nu este o ţară mică şi timpul alocat unei călătorii nu este mare. Această discrepanţă timp – spaţiu determina călătorii să fie atenţi cu destinaţiile alese.

În momentul în care ştim exact numărul alocat vacanţei, devine mai uşor să alegem un loc de vizitat. Dacă stăm în Bucureşti şi avem cinci zile de vacanţă, atunci putem merge la mare sau la munte. Pentru doar două sau trei zile trebuie să alegem doar o destinaţie şi să mai vizităm câteva locuri din apropiere.

Photo credit: Tinel Andronic

Diversitatea turistică a României ne ajută să utilizăm timpul corect şi într-un mod inteligent. Fiecare regiune ascunde câteva obiective turistice minunate. Unele sunt atât de populare încât atrag atenţia  turiştilor străini. Un astfel de exemplu este Palatul Parlamentului din Bucureşti, una din cele mai mari construcţii din lume.

Dacă ne gândim la obiective turistice istorice atunci trebuie să menţionăm mănăstirile pictate din Bucovina (Voroneţ, Suceviţa, Moldoviţa, Arbore, Putna sau Dragomirna) sau cele de lemn din Maramureş. Acestea atrag an de an turişti din Europa, Statele Unite ale Americii, Australia, Japonia, China şi Noua Zeelandă. Fiecare drum pe care-l facem prin ţară ne surprinde cu un mic popas turistic.

Photo credit: Tinel Andronic

Natura, istoria, artă, obiceiurile străvechi, festivalurile incredibil de colorate şi pline de viaţă reuşesc să transforme România într-o destinaţie turistică cu totul specială. Majoritatea celor care au reuşit să ajungă în România în anul 2018 s-au bucurat de experienţe deosebite. Ei au reuşit să descopere locuri minunate, printre care s-au numărat Snagov, Sinaia, Predeal, Azuga, Braşov şi cu a sa Poiană, Maramureş, Bucovina, staţiunile de la Marea Neagră şi multe altele.

În ultimii ani se poate observa şi o popularitatea a turismului de tip city break. Mulţi turişti străini vin în România pentru a petrece câteva zile în Iaşi, Bucureşti, Cluj Napoca, Timişoara sau Braşov. Ei sunt atraşi de frumuseţea acestor oraşe şi de dinamică societăţii. Deloc surprinzător, turiştii se simt bine şi recomandă destinaţiile şi locurile vizitate prietenilor sau familiei.

Photo credit: Tinel Andronic

Cine nu doreşte să se simtă bine explorând locaţii noi şi interesante? Totuşi, pentru a reuşi să ne deplasăm în voie şi fără stres, nu strică să avem la îndemână un mijloc de transport bun. Dacă nu doriţi să simţiţi restricţiile mijloacelor de transport în comun şi vreţi să vă bucuraţi de flexibilitate şi libertate de mişcare, închiriaţi o maşină.

Dacă aveţi acces la o maşină confortabilă şi uşor de condus, devine mult mai uşor să ajungeţi dintr-un loc în altul.  De unde puteţi închiria o maşină în România? Este simplu: AutoBoca. Cu o experienţă de peste 10 ani în domeniul rent din România şi o flotă bogată, firma noastră vă oferă posibilitatea de a porni la drum cu drag.

În flota noastră o să găsiţi numeroase maşini superbe de la producători auto de renume internaţional: VW, Mercedes Benz, Opel, Renault, Suzuki, Hyundai, Dacia, Chevrolet, Citroen, Skoda şi altele. Scopul declarat al firmei noastre este de a le oferi tuturor clienţilor acces la servicii ireproşabile de rent a car! În acest sens, vă invităm să ne contactaţi! Abia aşteptam să vă impresionam cu serviciile noastre!

Inchirieri auto oras