Sunteţi pregătiţi pentru Ziua Naţională a României?

România se pregăteşte de o mare sărbătoare: 100 de ani de la Marea Unire

 

Voi cum vă pregătiţi de 1 Decembrie? Aţi arborat steagul României la balcon? Poate aţi scos din şifonier tricoul galben cu România şi plănuiţi să-l purtaţi sâmbătă toată ziua. Toţi încearcă să-şi exprime devotamentul pentru patrie aşa cum pot.

Dacă simţiţi că trebuie să vă exprimaţi ataşamentul pentru  ţara în weekendul următor, atunci sigur încercaţi să găsiţi activităţi care să transforme această dorinţă în realitate. Marile oraşe din România sunt deja „îmbrăcate” de această sărbătoare naţională importanta. Toate încearcă să întâmpine participanţii la evenimente cu voie bună şi invitaţii la diverse evenimente.

calatorii frumoase prin romania

De ce să nu participaţi şi voi la Hora Unirii? În piaţa mare a oraşului în care locuiţi sigur oamenii o să se strângă şi o să facă o horă. Ţineţi minte celebrele versuri „Hai să dăm mâna cu mâna cei cu inima romana, Să-nvartim hora frăţiei, pe pământul României!”? Sigur răspunsul este DA! Poezia „Hora Unirii” a lui Vasile Alecsandri este un reper de devotament pentru patrie.

Fiecare vers are o însemnătate pentru cei care iubesc ţara şi merită să fie fredonat din când în când. Dacă nu puteţi participa activ la aceste evenimente naţionale, atunci le puteţi urmări la televizor. Toate posturile TV urmăresc cu deosebit interes aceste eveniment, încercând să surprindă aşa cum se cuvine cele mai importante momente.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Având în vedere că avem 3 zile libere la dispoziţie, putem să ne organizăm timpul pentru a ne bucura de o experienţă plăcută, care să rămână în inimile noastre mult timp. Avem o zi liberă pe 30 noiembrie, pe care o putem utiliza pentru a ne odihni sau pentru a îi sărbători pe cei cu numele de Andrei. Câteodată prinde bine o zi liberă, mai ales dacă vine după o perioadă stresantă la locul de muncă.

Trebuie să ne odihnim din când în când şi să nu strângem în noi doar motive de stres şi griji. Este indicat că uneori să punem stop presiunii asupra corpului şi minţii. Odina ne ajută să vedem mai clar viaţă şi soluţiile la problemele care ne macină. Mai mult decât atât, după câteva zile odihnitoare reuşim să ne conectăm mai bine la viaţă şi la darurile ei (mici sau mări).

Photo credit: Tinel Andronic

Un weekend naţional prelungit

Photo credit: Mihaela Abalaesei

În trei zile vă puteţi programa timpul liber pentru o experienţă cât se poate de plăcută, mai ales dacă alegeţi să le petreceţi alături de cei dragi. Dacă aveţi prietenii aproape, fiecare activitate devine mai plăcută şi de ce nu, mai distractivă. Puteţi să urmăriţi parada militară din oraşul în care locuiţi. Aici o să descoperiţi câteva lucruri despre Armată Romană şi multe aparate interesante, care pot fi expuse.

Parada militară din Bucureşti se anunţă a fi o experienţă minunată, mai ales pentru cei care vor să descopere aparate militare şi să întâlnească câţiva din cei care pot apăra ţara. Dacă tot avem la dispoziţie un weekend prelungit cu ocazia zilei naţionale şi a centenarului Marii Uniri, de ce să nu îl folosim pentru a descoperi câteva lucruri din istoria naţională? Foarte mulţi romani şi-au plănuit deja weekendul şi vor folosi fiecare zi pentru a se delecta cu experienţe pozitive.

De ce să nu celebrăm România aşa cum se cuvine? Măcar preţ de o zi, să lăsăm deoparte sentimentele negative faţă de o anume formaţiune politică şi oamenii care o formează, şi să celebrăm trecutul ţării. Cândva, tara fost condusă de personalităţi politice impunătoare, inteligente şi care merită respectul nostru. Într-o astfel de lista am putea include Ion C. Brătianu, Ionel C. Brătianu, Vintila Brătianu, Carol I, Ferdinand I, Mihai I, Iuliu Maniu, I.G Duca, Petre P. Carp, Alexandru Vaida-Voevod, Mihail Kogălniceanu sau Nicolae Iorga. Aceştia sunt doar câţiva din cei care şi-au lăsat amprenta pe dezvoltarea ţării şi istoria ei. Din păcate sunt puţini tineri interesaţi de faptele acestor oameni şi a altora ca ei.

Credem că este important să cunoaştem şi aceşti oameni care şi-au canalizat energiile pentru a dezvolta ţară şi pentru a o pune pe drumul corect al Europei. Mantia cenzurii şi a minciunii lăsate de comunişti peste istoria România poate fi înlăturată prin accesul la informaţii. Astăzi, Internetul ne poate ajuta să descoperim povesti interesante despre cei care au contribuit la dezvoltarea României. Sunt multe lucruri pe care merită să le descoperiţi despre istoria ţării. Ar fi păcat să vizitaţi câteva monumente istorice importante şi să nu le puteţi pune într-un context istoric corect. Este destul de uşor astăzi să accesaţi articole care tratează diverse subiecte istorice, care merită să le citiţi. De asemenea, dacă vreţi să descoperiţi şi mai bine istoria României, atunci puteţi citi câteva cărţi utile.

de ce ati putea inchiria microbuz vw touran

Dacă totuşi vreţi să descoperiţi pulsul istoric al ţării într-un mod plăcut şi la faţa locului, puteţi porni într-o aventură turistică cu tentă istorică. Puteţi explora România din punct de vedere istoric, alegând să vă bucuraţi de popasuri prin Iaşi, Bucureşti, Cluj Napoca, Alba Iulia sau Braşov. Dacă aveţi nevoie de un mijloc de transport bun, atunci închiriaţi o maşină de calitate şi de la o firmă românească: AutoBoca. De 10 ani oferim oamenilor acces rapid la servicii de încredere şi la maşini bune. Având în vedere că peste 96% din clienţii AutoBoca ne recomandă prietenilor şi familiei. Ne bucurăm mereu când vedem oameni fericiţi şi care folosesc cu drag serviciile noastre!

O găsiţi în flota noastră o gamă variată de autoturisme, atent alese de specialiştii AutoBoca pentru a servi numeroase nevoi de transport. Mai mult decât atât, avem şi oferte lunare speciale, pe care trebuie să le descoperiţi.

Inchirieri auto oras