Susţinem campania “România vrea autostrăzi”

calatorii placute masini romania

Ne alăturăm campaniei „România vrea autostrăzi!

De-a lungul anilor, am discutat cu clienţi din toate colţurile lumii despre starea drumurilor din România. Ei se arătau dezamăgiţi de calitatea drumurilor existente în ţara dar şi de lipsa autostrăzilor, care, în opinia lor, ar spori semnificativ calitatea experienţelor turistice. Totuşi, autostrăzile au fost mereu o sursă de dezbateri aprinse, promisiuni, bani irosiţi şi gânduri nostalgice. Lipsa de responsabilitate şi implicare reală a decidenţilor, a făcut ca în 2019, România să trăiască cu iluzia unei infrastructuri de vis, dar realizabile într-un viitor îndepărtat.

Sursa: Facebook pagina Romania vrea Autostrazi

Din păcate şi oarecum previzibil, din ce în ce mai mulţi romani se plâng de calitatea drumurilor şi vor ceva mai bun. Se pare că am rămas la coadă Europei în ceea ce priveşte autostrăzile, fiind depăşiţi de vecinii de la sud care au înţeles că o infrastructură de calitate devine motorul economiei. Romanii, saturaţi de promisiuni şi planificări peste planificări, s-au decis să ia atitudine. În acest fel a luat naştere campania unui om de afaceri din Suceava, Ştefan Mandachi care doreşte un singur lucru: Autostrăzi în România.

Multe firme şi oameni de afaceri au răspuns pozitiv la această iniţiativă şi vor participa la un protest atipic: pe data de 15 martie, la ora 15, firmele îşi suspenda activitatea normală preţ de 15 minute. Deoarece vrem că România să se bucure de o flexibilitate auto şi mobilitate reală, ne-am decis să participăm la acest protest. În toate punctele de lucru AutoBoca din ţară, pe 15 martie, ora 15:00, vom sista activitatea preţ de 15 minute. Fiind o firmă de închirieri maşini, cu peste 10 ani de experienţă în domeniu, vrem că clienţii să conducă autoturismele închiriate pe autostrăzi bune şi rezistenţe.

Toată lumea are de câştigat din realizarea unor proiecte inteligente de infrastructură. Investitorii se pot orienta către proiecte de dezvoltare mai ambiţioase ştiind că au la dispoziţie autostrăzi. Turiştii pot ajunge mai uşor şi plăcut la destinaţiile care îi interesează. Firmele de rent a car au un gram de siguranţă că maşinile închiriate nu au de „înfruntat” gropi, fisuri şi alte probleme de acest gen.

„Vrem că clienţii AutoBoca să conducă maşinile noastre de bun venit pe autostrăzi. Ne dorim ca aceştia să se bucure de frumuseţile României fără să dea peste neajunsurile infrastructurii. Sperăm că acţiunea „România vrea autostrăzi” să se bucure de un răspuns pozitiv din partea celor care pot transforma acest deziderat în realitate.” Echipa AutoBoca