Top 10 comori turistice românești: bucurii de călători fericiți

Descoperim împreună zece comori turistice în România

În ultimii ani, observăm cu deosebită plăcere cum România atrage vizitatori din statele europene și nu numai. Din ce în ce mai mulți turiști aleg să-și petreacă vacanțele în țara noastră, profitând din plin de locurile românești cu povești minunate. Țara noastră are o sumedenie de obiective turistice care pot fi vizitate cu încredere. Majoritatea persoanelor care și-au petrecut vacanțele în România au avut parte emoțîi de vis dar și de surprize neplăcute. Fiecare călătorie pe care o facem are potențialul de a deveni o sursă de bucurii sau frustrări. Depinde cum ne pregătim de drum și evident de norocul pe care-l avem cu lucruri practice care nu țîn de noi: mijloace de transport, restaurante sau hotelurile alese pentru dormit.

Trăim într-o țară minunată, care ne surprinde zi de zi cu frumusețea ei. Chiar dacă astăzi suntem asaltați de știri negative despre țară (aparent acestea aduc un anumit rating televiziunilor), este bine să analizăm cu atenție natură lor și să nu cădem în capcană necruțătoare a pesimisnului. Cum putem face acest lucru? Sunt multe variante de lucru, elaborate și puse în practică de mulți români. Unii români s-au „despărțit” de canalele tradiționale de la TV. Ei au început să folosească din plin platforme de streaming că Netflix sau HBO Go dar și diverse canale de YouTube, unde urmăresc cu deosebită plăcere oameni interesanți. Divertismentul, turismul și științele și-au găsit o casă primitoare în YouTube.

turn chindia poza
Photo credit: Dusmanu Ionut

În ceea ce privește turismul, rețelele de socializare au ajutat enorm diverse țări să găsească un public interesat. Sunt milioane de oameni care călătoresc cu drag prin lume și înregistrează aventurile lor în clipuri video interesante. Aceste clipuri sunt urmărite cu deosebit interes și comentate cu pasiune de diverse persoane. O să descoperiți turiști de profesie care sunt urmăriți de sute de mii sau chiar milioane de abonați. Dacă un călător cu o asemenea audiență ajunge în România și înregistrează diverse clipuri, crește rapid expunerea turistică a țării noastre la un public nou. Poate că așa ar trebui să facem promovarea țării. Trebuie să avem o abordare inteligență, care să fie în ton cu noile tehnologii.

Photo credit: Constantin Andronic

Top 10 comori turistice românești: bucuria de a explora România

Călătorim des prin țară, descoperind cu drag diverse locațîi interesante. Fie că trebuie să ducem sau să preluăm mașini dintr-un punct de lucru în altul, noi reușim să găsim drumuri frumoase, prea puțîn promovate. Ne bucurăm nespus de mult să vedem latura frumoasă a țării. Aici găsim potențialul incredibil al României. Turismul românesc este încă la început de drum. Chiar dacă au trecut 30 de ani de la căderea comunismului, țară noastră nu a reușit să se promoveze corespunzător.

Turiștii care vizitează România, ajung la noi după ce au văzut diverse clipuri – experiențe turistice avute de alte persoane. Unii vin în țară noastră după ce am primit recomandări de la prieteni și familie. Atunci când aceștia ajung în România, ar trebui să depunem efort pentru a ii ajută să se simtă bine. Dacă vor avea parte de experiențe bune, ei vor deveni ambasadori neoficiali ai țării. Așa mesajul turistic și frumusețile României ajung mai ușor și într-un mod personal, sentimental, la noi oameni.

vizita la bicaz
Photo credit: Constantin Andronic

De ce 10 comori turistice românești și nu 20 sau 30? Așa cum poate ați văzut, avem o categorie specială în acest blog – Descoperă România Autentică – unde încercăm să scriem despre cele mai frumoase locuri de vizitat din țară. Și facem acest lucru cu deosebită plăcere deoarece iubim România și tot ce presupune ea, cu bune și rele! Dacă ne permiteți un moment de sinceritate, încercăm să scoatem în evidență particularitățile obiectivelor turistice cunoscute dar și a celor noi. Am vrut să punem în valoare locurile faine ale țării, pe care oricine le poate vizită. Care sunt locurile pe care le puteți descoperi și voi în această perioada a anului? 

  • 1. Lacul Bicaz
  • 2. Transfăgărășan
  • 3. Mănăstirile din Bucovina
  • 4. Târgoviște
  • 5. Palatul Culturii din Iași
  • 6. Castelul Bran
  • 7. Castelul Peleș
  • 8. Castelul Corvinilor
  • 9. București
  • 10. Mănăstirea Cetățuia din Iași

Am enumerat 10 locuri, unele specifice și altele mai vagi (orașele), care pot fi incluse în planuri de călătorie prin țară. De-a lungul anilor, am avut posibilitatea de a le vizită. Acestea ne-au impresionat într-un mod sau altul și meritau o mențiune specială. Fie că le-au vizitat în trecere sau am stat câteva zile în aceste locații, am reușit să le descoperim. Deoarece noi locuim în Iași, avem ocazia de a descoperi diverse obiective turistice populare în profunzime.

Palatul Culturii reprezintă clădirea simbol al orașului. Pentru noi, Palatul este un motiv de mândrie și o bucurie vizuală, demnă de apreciat zi de zi. Acest obiectiv turistic atrage atenția turiștilor români și străini. Ei sunt mai mult decât interesați de povestea palatului. Îi puteți vizită interiorul, unde o să gășiți câteva muzee de vizitat. Totuși, obiectivul central ar trebui să rămână explorarea palatului. Aici sunt multe săli interesante, printre care se numără și cea a Voievozilor. Merită!

peisaje natura romania frumoase
Photo credit: Tinel Andronic

Pentru mulți europeni, Transfăgărășanul reprezintă o enigmă și o provocare. Considerat de mulți oameni, unul din cele mai frumoase drumuri din lume, Transfăgărășanul merită vizitat de câteva ori. Aveți la dispoziție priveliști incredibile, demne de imortalizat în clipuri video și fotografii. Le puteți distribui prietenilor prin intermediul rețelelor de socializare (Twitter, Facebook, YouTbube sau Instagram.

Acestea o să atragă atenția celor care iubesc să călătorească! Celelalte obiective turistice prezente în topul de mai sus, le-am tratat în diferite articole. Acestea le puteți găși în blogul nostru. Recent am călătorit în București, un oraș care s-a schimbat nespus de mult în ultimii ani. Am descoperit că este foarte aglomerat și într-o stare continuă de fluiditate turistică. Toată lumea vine sau se duce undeva. Așa orașul rămâne în mișcare și dacă nu va place atmosfera, atunci sigur nu merită să includeți Bucureștiul în lista voastră de călătorie.

Surpriză turistică care ne-a luat și pe noi prin surprindere a fost orașul Târgoviște. Cu siguranță merită să alocați o zi sau două explorării orașului. Ce puteți vizită aici? When în Rome, vizitați Colosseumul. În cazul Târgoviștei, Turnul Chindia merită vizitat! Aici se află și ruinele cetății domnești, de unde a condus Țară Românească, Vlad Țepeș și alți domnitori celebri. În Târgoviște o să gășiți și un parc minunat, care găzduiește și o grădina zoologică. Ne-a plăcut mult orașul și tot ce a avut acesta de oferit din punct de vedere turistic.

Photo credit: Bogdan Tofan

Călători în căutare de mașini? Va putem ajută!

AutoBoca oferă de peste 10 ani servicii de închirieri auto în România. Muncim din greu pentru a le oferi clienților acces la cele mai bune servicii posibile. Avem modele de la producători auto de top ce pot fi închiriate cu încredere.

Agenții AutoBoca va stau la dispoziție. Dacă aveți întrebări sau doriți să descoperiți mai multe lucruri despre serviciul nostru, contactați-ne fără rețineri. Va putem ajută să închiriați mașină potrivită de drum! Să știți că peste 96% din clienții AutoBoca recomandă serviciile noastre celor dragi