Top 10 drumuri minunate din România: merită încercate

drum transfagarasan 2019

Călătorii primăvăratice româneşti: unde plecăm în vacanţă? Să aflăm cum ne putem bucura de o experienţă minunată! 

După îndelungate şi apăsătoare luni de iarnă, acompaniate de frig şi vreme mohorâtă, a venit timpul să ne dezgheţăm sufletele cu minunăţiile începutului de primăvară. Uşor, uşor temperaturile au crescut, natura înverzeşte şi parcă ne invită să o explorăm. Acum ne putem bucura de o plimbare liniştită fie printr-un parc ascuns de vuietul marilor oraşe sau chiar şi printr-o poieniţă fermecătoare de la munte. Dacă nu mai trebuie să îndurăm temperaturi de îngheţ, parcă avem mai mult entuziasm de a sta pe afară şi de a admira măiestria Mamei Natură. Vrem să explorăm cât de mult putem din teritoriul României şi evident să ne bucurăm şi de nenumărate experienţe pozitive.

Aşadar, după aceste luni în care am făcut tot posibilul să călătorim cât mai rar, preferabil doar prin oraş, putem să luăm primele iniţiative pentru o vacanţă interesantă prin ţară. Desigur, iarna are şi avantajele ei şi este foarte iubită de cei care adoră sezonul rece şi sporturile specifice acestuia. Însă, parcă tot sună mai îmbietor ideea de a vă petrece seara, undeva pe veranda unei căbănuţe la munte şi să admiraţi natura care revine la viaţă.

Photo credit: Vasile Prisacariu

Însă, înainte de a porni la drum, va trebui să vă informaţi corespunzător privind opţiunile turistice. Cu siguranţă vreţi să profitaţi la maxim de zilele libere, aşa că nu ar fi o idee rea să vă puneţi la punct un itinerariu. Acesta din urmă ne poate ajuta să călătorim fără stres oriunde avem nevoie şi implicit să ne bucurăm de experienţe pozitive.

Din fericire, avem o ţară deosebit de frumoasă şi bogată în minunăţii naturale, culturale şi istorice. Sunt locaţii pe placul oricărui turist, iar la final, totul depinde de preferinţele voastre. Pe timp de primăvară puteţi să mergeţi chiar şi la Marea Neagră! Într-adevăr, nu este momentul să faceţi plajă, însă o plimbare pe plajă primitoare poate fi remediul anti stres pe care îl căutaţi! De ce să ne înhămăm la „căruţa” stresului cotidian? Astăzi putem „uita” de presiunea modernă şi să ne delectăm cu clipe minunate, demne de împărţit cu persoanele dragi.

Photo credit: Bogdan Almajan

Pentru a vă alege câteva destinaţii de vis, va trebui să găsiţi răspunsurile la câteva întrebări precum: Care sunt cele mai frumoase drumuri din România? Cum putem să ne simţim bine în timpul unei călătorii lungi prin ţară? Care este secretul unei experienţe care să devină o amintire de neuitat? Aceste întrebări sunt în minţile multor persoane care călătoresc des şi vor să se bucure de experienţe turistice inedite. Este şi de înţeles: timpul liber este una dintre cele mai preţioase resurse şi nu ar trebui irosite. Trebuie să avem grijă cum folosim zilele libere şi cum acestea ne pot ajuta să ne bucurăm mai mult de viaţă.

În România mii de romani căuta informaţii despre cele mai frumoase locuri de vizitat în ţară. Ei vor să folosească aceste informaţii pentru a pune bazele unor experienţe minunate alături de prieteni dragi şi familie. Cu puţină răbdare şi o pregătire întemeiată veţi avea parte de vacanţe cu adevărat memorabile. În acest sens, vă propunem să descoperiţi 10 drumuri deosebite din România pe care le puteţi parcurge atunci când plecaţi în concedii. Vă invităm să aflaţi chiar acum mai multe detalii! Sigur o să descoperiţi câteva lucruri interesante.

10 drumuri faine româneşti ce merită explorate

Fiecare roman ştie că are o ţară bogată în resurse în special cele naturale. Despre măreţia Munţilor Carpaţi şi a comorilor ascunse în pădurile dese ale acestora, s-au scris nenumărate cărţi, s-au făcut filme şi documentare şi tot nu au reuşit să surprindă întreaga lor frumuseţe. Nici litoralul Marii Negre nu se lăsă mai prejos. Aici veţi găsi poveşti ale Greciei şi Romei antice cât şi multe legende  ale unei civilizaţii de mult apuse. Avem sute de obiective cu o deosebită valoare culturală şi istorică ce atrag mii de oameni de peste tot în lume. Aşadar, o vacanţă în România se poate transforma într-o aventură de neuitat.

De unde aţi putea să începeţi această explorare? Noi vă invităm să descoperiţi 10 drumuri interesante din România, cu plecări din marile oraşe. Veţi fi uimiţi cât de simplu poate fi să vă puneţi la punct o vacanţă încântătoare alături de prieteni şi oameni dragi. Dacă v-am stârnit interesul, vă invităm să citiţi mai multe detalii!

Photo credit: Vasile Prisacariu

Iaşi – Durau. Pentru cei care sunt presaţi de timp, însă vor să se bucure de o mică escapadă în natură, vă recomandăm să alegeţi că destinaţie, staţiunea Durau. Din Iaşi până în acest mic paradis natural, veţi face aproximativ 3 ore jumătate, în funcţie de trafic şi de autoturismul pe care îl conduceţi. Ruta în sine este foarte uşor de urmat, mai ales dacă aveţi la îndemână un GPS performant. 

Veţi trece prin mai multe oraşele, şi unul demn de menţionat este Târgu-Neamţ. Aici veţi găsi una dintre cele mai impresionante cetăţi medievală din Moldova, mai precis Cetatea Neamţului. Este situată la o altitudine de peste 400 de metri deasupra oraşului şi înconjurată de pădure deasă. Veţi descoperi o mică frântură din istoria României. Pozele de aici vor ieşi spectaculare şi poate fi un mare bonus mai ales dacă doriţi să vă îmbogăţiţi profilele de pe site-urile de socializare. Vă puteţi opri şi la Mănăstirea Neamţ, una dintre cele mai vechi mănăstiri din ţară.

Photo credit: Vasile Prisacariu

Iaşi – Piatra-Neamt. Tot în judeţul Neamţ, veţi descoperi un alt orăşel fermecător, denumit Perla Moldovei. Este vorba despre Piatra-Neamt şi puteţi alege această destinaţie pentru o mică excursie de weekend. Chiar dacă este o aşezare micuţă, Piatra-Neamt este situat la poalele munţilor, ceea ce înseamnă că direct din oraş veţi ajunge şi pe crestele munţilor. Există şi varianta de a vă plimba cu telegondola pentru a admira întreg oraşul. Drumul nu va dura mai mult de două ore, ceea ce înseamnă că veţi ajunge relaxaţi şi odihniţi la destinaţie.

Suceava – Câmpulung Moldovenesc. Zonele montane sunt printre cele mai iubite de turişti. Aici veţi găsi o atmosferă plină de linişte, pace şi pentru câteva clipe veţi uita complet de griji şi stres. Câmpulung  Moldovenesc este o mică staţiune în inima munţilor de unde veţi avea acces rapid la poieniţe frumoase, aer curat şi natura încântătoare. Până să ajungeţi la destinaţie, vă puteţi opri şi la Gura-Humorului sau la Voroneţ pentru a vizita faimoasa mănăstire.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Întregul drum va dura câteva minute peste o oră, aşa că aţi avea îndeajuns de mult timp să faceţi câteva popasuri. Poate veţi descoperi şi un mic restaurant prin zonă, pentru a vă delecta cu câteva dintre preparatele tradiţionale specifice Bucovinei.

Cluj-Napoca – Sighişoara. Transilvania este un loc cu adevărat special. Este una dintre cele mai misterioase regiuni din ţară şi ascunde cele mai interesante secrete turistice. În drumul spre Sighişoara, puteţi face câteva popasuri care vă vor purta în istoria tumultoasă a ţării noastre. De regulă, în Transilvania veţi găsi munţi frumoşi şi zeci de construcţii şi fortăreţe medievale ce vă vor încânta cu câte o istorie aparte. Câmpia Turzii este un exemplu foarte bun pentru o oprire chiar în inima naturii. Peisajele de aici sunt de-a dreptul incredibile şi merită imortalizate în poze. Chiar dacă pentru a ajunge la Targu-Mures va trebui să ocoliţi puţin ruta iniţială, cu siguranţă merită să includeţi în itinerariu şi acest mic orăşel spectacular. 

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Din Cluj-Napoca spre Sighişoara veţi face aproximativ 2 ore şi jumătate iar dacă veţi avea mai multe opriri, timpul de călătorie va creşte. Însă, alături de un mijloc de transport bun, va fi o plăcere să fiţi la drum.

Cluj-Napoca – Sibiu. Un al traseu interesant de urmat pentru o mică vacanţă în ţară, este Cluj-Napoca – Sibiu. Drumul în sine este superb fiindcă veţi putea admira munţii încântători care protejează aceste regiuni. Sibiul este un oraş foarte iubit de turişti de peste tot în lume. Cu o istorie de peste 900 de ani, această aşezare încă mai păstrează secrete nedescoperite. 

Photo credit: Mihaela Abalaesei

Dacă timpul va permite, ar fi indicat să faceţi un ocol către Costeşti pentru a vizita Sarmizegetusa Regia, unde se afla rămăşiţele templelor dacice. Va fi o experienţă unică să păşiţi în aceleaşi locuri ca şi strămoşii noştri şi să admiraţi un drum mai vechi de 2000 de ani.  Cisnădie este o altă destinaţie pe care aţi putea să o includeţi în acest traseu. Cu o maşină bună, veţi ajunge din Cluj-Napoca la Sibiu în aproximativ 2 ore. Restul de timp îl puteţi folosi pentru a explora împrejurimile.

Foto: Constantin Seghedin

Timişoara – Braşov. Dacă aveţi plecarea din Timişoara, puteţi să vă îndreptăţi spre Braşov cu cea mai mare încântare. Este un drum mai lung, de peste 5 ore, însă poate fi extrem de plăcut, mai ales dacă aveţi compania potrivită. Veţi trece şi prin Sibiu, Cisnădie, inclusiv Făguraşi ceea ce înseamnă că veţi avea acces la multe momente de respiro şi de relaxare. Peisajele naturale din micile sătuce de munte sunt chiar de invidiat şi imposibil de găsit în marile oraşe româneşti. Având în vedere că vă veţi deplasa pe trasee montane, ar fi de preferat să identificaţi din timp ruta cea mai avantajoasă. În această manieră, veţi evita posibile neplăceri.

Timişoara – Orşova. Dacă totuşi nu vreţi să petreceţi peste 5 ore până să ajungeţi la destinaţie, vă propunem să plecaţi din Timişoara către Orşova. Acesta este un mic orăşel la malul Dunării, foarte cochet şi primitor. Este o senzaţie unică să constataţi că pe celălalt mal al aceluiaşi fluviu, se afla o altă ţară, anume Bulgaria. Cei pasionaţi de pescuit sau de plimbări cu barca vor fi foarte încântaţi de locaţie. De asemenea, la doar câţiva kilometri distanţă de Orşova, se afla Cascada Bigar, una dintre minunăţiile naturale cele mai apreciate din Europa. Cu această ocazie, veţi avea şansa să vă şi plimbaţi puţin printre munţi.

Photo credit: Mihaela Abalaesei

Bucureşti – Sinaia. Este posibil ca acesta să fie unul dintre drumurile favorite ale turiştilor care au plecarea din capitală. De ce? Fiindcă duce către o staţiune montane minunată, plină de viaţă, natura frumoasă şi oameni ospitalieri. Sinaia este un mic paradis natural ce ne încântă sufletele indiferent de anotimp. În mai puţin de două ore veţi ajunge aici, plini de energie să exploraţi zona. Munţii vă aşteaptă să le descoperiţi comorile şi după ore de umblat prin păduri şi poieniţe, vă puteţi delecta cu o masă copioasă la unul dintre restaurantele din zonă. 

Photo credit: Vasile Prisacariu

Bucureşti – Rânca. Dacă v-aţi propus să admiraţi România de la o altitudine de peste 1500 de metri, atunci staţiunea Rânca poate fi alegerea perfectă. În apropiere se afla şi Transalpina unul dintre cele mai frumoase drumuri din ţară, alături de Transfăgărăşean. Este o trăire inedită să vă aflaţi pe creasta munţilor şi să îi admiraţi văile şi pădurile dese. Ca să ajungeţi în acest loc minunat, va trebui să “înduraţi” o călătorie de aproape 4 ore, însă cu siguranţă merită efortul. Transalpina nu este un drum uşor de parcurs, aşa că ar fi de preferat să fiţi foarte atenţi şi să conduceţi fără grabă. 

Bucureşti – Constanța. Un alt drum deosebit pe care îl puteţi urma în ţară este de la Bucureşti către cel mai mare oraş-port din România: Constantă. O dată ajunşi aici, veţi ajunge rapid către câteva dintre staţiunile cele mai iubite de pe litoral: Mamaia, Costineşti, Eforie şi lista poate continua. Marea ne linişteşte şi ne aduce o stare generală de calm, pace şi voie bună. 

Foto: Dusmanu Ionut

O plimbare pe plajă poate fi extrem de benefică pentru sănătatea psihică şi fizică. În Constantă veţi putea vizita câteva locuri interesante cum ar fi Cazinoul, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie, Statuia lui Ovidiu, Edificiul roman cu mozaic şi altele. Drumul până la mare îl veţi parcurge în 2 ore şi jumătate şi pe parcurs puteţi face şi alte popasuri interesante (herghelia Dor Mărunt, Podul Anghel Saligny).

Aşadar, sunt multe trasee deosebit de frumoase pe care le puteţi parcurge prin România. În funcţie de punctul de plecare şi preferinţe, veţi ajunge în locuri incredibile de unde puteţi învăţa multe lucruri noi. La un drum lung contează ruta pe care aţi ales-o însă şi mijlocul de transport folosit. Dacă nu aveţi o maşină bună la îndemână, atunci întreaga experienţa va fi compromisă. Este important să vă simţiţi bine la volanul autoturismului pe care îl conduceţi. În această manieră vă va face plăcere să fiţi la drum şi veţi ajunge la destinaţii odihniţi şi fără stres.

AutoBoca vă poate fi de folos la acest capitol. Suntem o firmă de închirieri auto cu 10 ani de experienţă în domeniu şi întotdeauna alături de clienţii noştri. Scopul AutoBoca este de a furniza soluţii de mobilitate auto avantajoase şi pe care să vă puteţi baza indiferent de situaţie. În acest sens, pentru drumuri minunate prin ţară, vă propunem să închiriaţi câteva dintre maşinile noastre de bun venit: VW Jetta, VW Polo Automat sau Suzuki Vitara. Sunt modele de la producători de top şi foarte bine întreţinute de către personalul AutoBoca. Veţi avea la îndemână toate condiţiile necesare pentru călătorii lipsite de impedimente.

calatorii prin tara cu vw polo

Cei care au închiriat aceste modele au fost foarte încântaţi de performanţa lor. Din acest motiv, suntem convinşi că şi voi veţi fi mulţumiţi. Vă invităm să ne contactaţi chiar astăzi şi să profitaţi de ofertele noastre pentru închirieri maşini de bun venit! Abia aşteptam să vă surprindem plăcut cu o ofertă specială de primăvară!

Autoturisme bune de inchiriat