Top 10 locuri de vizitat cu familia toamna

Călătorii cu familia prin România: amintiri de neprețuit cu iz românesc

Timpul petrecut în familie este prețios și de multe ori, depunem efort considerabil că acesta să nu fie irosit cu activități triviale. Vrem să ne bucurăm de timpul petrecut cu cei mici și să le oferim șansă de a crea cât mai multe amintiri frumoase. Atunci când avem la dispoziție mai multe zile libere, putem plănui o călătorie prin țară, una care să devină o amintire frumoasă.

Este o adevărată provocare să găsim locul ideal de vacanță în familie, mai ales când trebuie să avem în vedere siguranță celor mici. Ei necesită un loc în care să se joace în siguranță și să se bucure de activități noi. Totuși, nu putem ignoră nevoile părinților care au nevoie de relaxare și odihnă. După luni de muncă, stres și momente de anxietate, simțim nevoia de a scapă de monotonie.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Toamna este un anotimp nostalnic, cu numeroase surprize plăcute, demne de împărțit cu cei dragi. Trebuie să avem în vedere că vremea este destul de capricioasă în această perioada a anului. Așadar, nu strică să fim la curent cu evoluția vremii. Cum putem face acest lucru? Putem urmări buletinele meteo de la televizor sau diverse aplicațîi de meteo. Acestea ne ajută să fim la curent cu vremea și să ne gestionăm mai bine timpul liber.

Așa cum am menționat în alte articole, România este absolut minunată și oferă vizitatorilor șansă de a întră în contact cu locuri incredibile. Acestea pot deveni surse de bucurii, liniște, voioșie și odihnă. Având în vedere că nu toată lumea are suficient timp liber pentru a întreprinde activități de documentare. Avem nevoie de informații utile. Acestea ne ajută. Dacă le utilizăm corect, atunci devine mult mai ușor să călătorim către o locație minunată.

Photo credit: Dusmanu Adina Alexandra

Top 10 locuri de vizitat cu familia toamna

Mai devreme sau mai târziu, auzim chemarea turistică a României, cântecul ancestral al Doinei, și îi dăm cu drag curs. Invitația de a descoperi țară este mereu deschisă. Și dacă începem să ascultăm cu atenție „versurile” cântecului, cresc semnificativ șansele să găsim destinația ideală de drum. Avem în față o gama diversă de oportunități turistice, din care putem alege ceva deosebit. Noi am călătorit des prin țară și am intrat în contact cu multe obiective faine, demne de inclus în orice itinerariu fain. Toamna are un aer fermecător. Fiecare loc tomnatic ne seduce și ne captivează. Sunt 10 locuri minunate de vizitat cu familia în România. Ne-am gândit să va recomandăm zece locuri, pe care le-am văzut cu drag!

1. City break în București – cu accent pe următoarele locații: Muzeul Național de Istorie a României, Parcul Cișmigiu, Biserica Stavropoleos, Palatul Parlamentului, Palatul Kretzulescu, Parcul Unirii

2. Mănăstirea Voroneț

3. Turnul Chindia și Curtea Domnească din Târgoviște – nu uități să treceți și prin Parcul Chindia; aici o să va bucurăți de un loc verde, curat și modern; Aveți la dispoziție și o grădina zoologică, unde puteți vizită numeroase animăluțe drăguțe (îngrijite corespunzător de cei care lucrează în grădina);

Foto: Dusmanu Ionut

4. City break în Iași – În acest oraș superb puteți vizită numeroase locuri frumoase. Aici putem include Palatul Culturii, Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, Parcul Copou (treceți pe la Teiul  lui Eminescu) și Bojdeuga lui Ion Creangă. Puteți trece și la Palas Mall, inima socială a orașului, unde ieșenii vin pentru a face cumpărături și evident pentru a socializa.

5. Cetatea de Scaun a Sucevei – Fosta cetate a celebrului domnitor Ștefan cel Mare merită să fie vizitată de cei care iubesc istoria și vor să-i învețe pe cei mici câteva lucruri despre Moldova; Orașul Suceava este o bucurie turistică, atrăgând prin simplitatea să dar și nenumăratele elemente moderne.

6. Mănăstirea Curtea de Argeș – De fiecare dată când am vizitat mănăstirea din Curtea de Argeș, ne-am bucurat de experiențe plăcute; Măiestria arhitecturală a tuturor clădirilor din acest complex, cu greu poate fi replicată în alte locații.

Photo credit: Mihaela Abalaesei

7. Sarmisegetusa Regia – Fosta capitală a statului dac este vizitată an de an de turiști români și străini. Mulți oameni vin cu drag aici pentru a se bucură de experiențe turistice plăcute, cu iz istoric profund.

8. Rarău și Pojorâta – Dacă vrem să ajungem într-o regiune liniștită a țării, atunci Bucovina ne așteaptă. Aici ne-am bucurat de liniște și pace interioară, având suportul complet al naturii. Munții Carpați, copacii și râurile ne invită la un spectacol vizual pe care cu greu îl putem uită. Mulți din cei care au ajuns aici cu familia s-au simțit bine.

9. Vama Veche – Vara mergem la mare, atât cât ne permite timpul și bugetul. Această stațiune de pe litoral reușește mereu să atragă vizitatorii. Ei se pot delecta cu liniștea Marii Negre dar și cu muzică specifică distracției (uneori prea prezența în rândul celor care stau la plajă).

10. Castelul Peleș și Castelul Bran. Moștenirea istoriei ne surprinde mereu cu frumusețea să, prezența în nenumărate edificii și construcții. Printre acestea găsim castelul Peleș și Bran, două locuri care merită să fie vizitate. Aici istoria prinde viață iar natură o protejează cu drag zi de zi.

Photo credit: Constantin Seghedin

Am realizat acest top 10 în speranța că o să ajute persoanele care doresc să exploreze România dar nu au ales destinația. Mulți oameni vor să descopere locuri românești minunate, unde să se simtă bine și să strângă amintiri demne de prețuit peste ani și ani. Nu este tocmai ușor. Dacă avem răbdare cu procesul de documentare și selecție, atunci vom găși locul potrivit. Și dacă aveți nevoie de un autoturism de închiriat, puteți oricând apela la noi.

De 10 ani ajutăm clienții să închirieze mașini bune, pe care le-au folosit cu drag pe teritoriul României. În fiecare luna avem oferte speciale, de care puteți profită. De ce să nu închiriați o mașînă bună și în același timp să economisiți câțiva bănuți? Suntem mereu la dispoziția voastră. Dacă doriți să închiriați un autoturism de bun venit, contactați-ne cu încredere!

Avem agenți cu experiență în domeniul rent a car care va pot ajută să gășiți mașînă potrivită de drum. Ei fac totul mai ușor și este indicat să aveți aproape oameni dedicați. Rezervați o mașină de bun venit și descoperiți România cu drag!

Inchirieri auto oras