Top 20 cele mai unice locuri de vizitat în 2020 România

drum transfagarasan 2019

Ghid inspirațional pentru călători curajoși în 2020

Sunteți în căutarea unor idei de văcanță la munte, mare și alte regiuni frumoase? Și noi! Fiecare luna ne oferă posibilitatea de a descoperi locuri minunate, mai ales dacă avem timp liber și îl folosim așa cum se cuvine. Uneori găsim un canal de călătorii pe YouTube care ne ajută să descoperim locuri incredibile din diverse regiuni ale lumii. De altfel, vloggerii care crează conținut turistic sunt apreciați pentru originalitatea lor și modul inedit de a prezența diverse locuri. Fiecare vlog are o poveste aparte, împărtășită cu sute de mii sau chiar milioane de urmăritori. Așa că nu suntem surprinși să vedem vlogging-ul atât de popular. Mai mult decât atât, oamenii câștigă foarte mulți bani creând conținut video. Pasiunea devine o sursă de bani, ceea ce este extraordinar.                             

Ne așteaptă multe spectacole vizuale în 2020, mai ales dacă suntem bine informați înainte de a porni la drum. O călătorie prin România poate fi sursă de voioșie, distracție, odihnă și revitalizare. Dacă avem alături de noi prieteni buni și oameni interesanți, atunci reușim să ne bucurăm de experiențe cu adevărat speciale. Luând în calcul abundența obiectivelor turistice românești, găsim în țară văriante de drum, ce ne pot schimba viața într-un mod pozitiv. Rămâne doar să studiem online opțiunile disponibile și să pornim cu încredere la drum. România ne invită să-i descoperim secretele. Timpul liber poate fi utilizat cu dibăcie pentru a crea amintiri minunate. Acestea din urmă devin parte din noi și ne pot creiona personalitatea.  

calatorii frumoase prin romania
Photo credit: Tinel Andronic

În țară o să găsiți o sumedenie de locuri parcă desprinde din povești, unele care cu final fericit, altele cu elemente tragice. Vom învăța să îmbrățișăm darurile României, care nu sunt puține. În munțîi Carpați găsim peisaje mirifice și stațiuni primitoare. Aici ne putem simți bine și aproape de natură, ceea ce ne poate lipsi de multe ori. Presați de oboseală orașului, cu tot ceea ce implică el, vrem să ne relaxăm și să uităm de lucrurile stresante de zi cu zi. Drept urmare, vrem să găsim locuri care să ne ajute să umplem biblioteci întregi cu tomuri cu amintiri frumoase. Nu este tocmai ușor, dar putem face acest lucru relativ ușor, mai ales dacă ne dedicăm complet documentării.

Ar fi indicat să fim bine informați. Așa o să găsim părți bune și părți rele ale locurilor uimitoare din România, ce pot fi incluse în itinerarii de călătorie. Flora luxuriantă din țară și fauna diversă, fac din fiecare loc vizitat o amintire de neprețuit.

Photo credit: Constantin Andronic

Locuri de vis, mândria României: 20 de locații de vizitat în România

Având în vedere particularitățile speciale ale anului 2020, ne-am gadit să venim în ajutorul celor care totuși se încumetă să pornească la drum prin România. De ce 20 de locațîi? Am vrut să acoperim cât mai multe locuri și obiective turistice din țară. De altfel, oamenii pot lua contact cu aceste locațîi într-un mod sau altul, când timpul le permite! Sunteți pregătiți să descoperiți 20 de locuri minunate? Dacă răspunsul vostru este da, atunci rămâne să strângeți informații despre câtevă din cele mai frumoase locuri din țară, citind rândurile de mai jos.

Photo credit: Dusmanu Ionut

1. Curtea Domnească și Turnul Chindiei din Târgoviște

Dacă nu ați vizitat până acum orașul Târgoviște, ați pierdut contactul cu un loc fascinant. Aici istoria respiră povești captivănte și invită călătorii să descopere fiecare străduță. Totuși, călătoria începe la Curtea Domnească și Turnul Chindiei, de unde cândvă Vlad Țepeș conducea Țara Românească. Ruinele cetății sunt impresionante și merită să le descoperiți așa cum se cuvine. Să nu vă grăbiți deoarece riscați să pierdeți anumite locuri incredibile. Turnul Chindiei este impunător și trebuie vizitat în interior. Urcați turnul și admirați orașul Târgoviște. Priveliștea este impresionantă! Îndrăznim să spunem că o să simțiți nevoia de a face câtevă fotografii, așa că nu strică să aveți aparatul foto sau smartphone-ul pregătit!

Photo credit: Dusmanu Ionut

2. Palatul Culturii din Iași și 3. Palas Mall

Orașul Iași este o bijuterie turistică, apreciată de călători români și străini. În oraș o să găsiți Palatul Culturii, construit între 1906 – 1925, pe locul fostei curți domnești din Evul Mediu. Rămășițele fostului palat domnesc au servit drept loc optim de dezvoltare pentru actualul Palat. Construcția poate fi vizitată și în interior, unde vă așteaptă Sala Voievozilor și multe altele. În jurul Palatul Culturii se află și un centru incredibil de shopping, Palas Mall. Acesta este astăzi centrul social și de shopping al orașului.

Photo credit: Dusmanu Ionut

4. Cetatea de Scaun a Sucevei

Pentru foarte mulți români, Suceavă reprezintă un oraș care se află de foarte mult timp în atenția călătorilor. Ei aleg să viziteze orașul deoarece aici se află Cetatea de Scaun, de unde conducea Moldovă celebrul domnitor Ștefan cel Mare. Cetatea a fost restaurată recent și promite o experiență cu totul specială celor care o vizitează. Vă recomandăm să acordăți o oră sau două vizitei în Cetate.

Photo credit: Georgiana Boca

5. Cazanele Dunării

Un sector din defileul Dunării reușește să atragă an de an vizitatori. Pe o lungime de doar 9 kilometri, Cazanele oferă experiențe incredibile celor care le traversează. Vă urcați într-o barcă și porniți într-o aventură pe unul din cele mai mari fluvii din Europa. O să observăți în apropiere de golful Mraconia, chipul lui Decebal, un statuie realizată în stancă cu o înălțime de 55 de metri.

manastire voronet 2019 vizita
Photo credit: Ionuț Dușmanu

6. Mănăstirea Voroneț

Toată lumea a auzit de „Capela Sixtină a Estului” și frumusețea sa coversitoare. Așa că am vrut să includem în top mănăstirea Voroneț, care merită studiată și apreciată așa cum se cuvine. Dacă tot ați ajuns în minunată Bucovina, treceți cu încredere pe la mănăstirea Voroneț. Aici vă așteaptă o cascadă de emoțîi sincere și curate. Vă așezați pe o banca și studiați cu atenție picturile exterioare și interioare. Ați putea acordă admira scenă Judecată de Apoi, prezentată pe o secțiune dedicată în exteriorul mănăstirii. Deși o să doriți să faceți fotografii, ați putea face o pauză pentru a conștientiza așa cum se cuvine caracterul unic al mănăstirii.

Photo credit: Mihaela Abalaesei

7. Cascada Bigar și magia naturii

În județul Caraș-Severin, mai precis în parcul Național Cheile Nerei-Beusnita, se află cascada Bigar care a atras atenția celor de la The World Geography. Aceștia au pus Bigărul pe numărul 1 într-un top de cele mai frumoase cascade unice în anul 2013. De atunci, totul s-a scimbat pentru această cascadă. Foarte mulți oameni au decis că merită să fie vizitată. Cei care au reușit să ajungă la cascada Bigar, au făcut câtevă fotografii faine, distribuite cu succes în diverse rețele de socializare.

Photo credit: Robert Raducanu

8. Mănăstirea Putna și 9. Mănăstirea Humor

Sunt foarte multe locuri interesante în Bucovina pe care merită să le vizităm, măcar o singură dată în viață. Să începem cu mănăstirea Putna, care poate fi inclusă într-o călătorie bucovineană. Considerată de poetul național Mihai Eminescu drept „Ierusalimul Neamului Românesc”, mănăstirea Putna oferă vizitatorilor acces la experiențe spirituale profunde. Mănăstirea a fost construită între anii 1466 – 1469, în vremea domnitorului Ștefan cel Mare. O altă mănăstire fascinantă este Humor, unde o să găsiți biserica „Adormirea Maicii Domnului” și „Sf Gheorghe”. Această a fost construită în anul 1530. În complexul mănăstirii Humor o să găsiți și Turnul clopotniță dar și turnul lui Văsile Lupu. Liniștea domină locația și puteți să vă delectați cu momente de contemplare.

unde se afla palatul parlamentului
Photo credit: Dusmanu Adina Alexandra

10. Palatul Parlamentului și 11. Parcul Cișmigiu

În capitală României, turiștii români și străini au la dispoziție multe obiective turistice, ce pot fi explorate cu deosebit entuziasm. Printre cele mai interesante obiective bucureștene, Palatul Parlamentului ocupă un loc de cinste. Clădirea simbol a Bucureștiului este impresionantă. Construită între anii 1980 – 1997 și cu costuri umane și de patrimoniu cultural, Palatul este cea de-a două cea mai mare clădire administrativă din lume după Pentagon. Dacă ajungeți în București nu trebuie să ratați această clădire. În imediata apropiere a Palatului se află și parcul Cișmigiu, unde vă puteți relaxa, descoperind voioșia naturii organizate. În cadrul acestui parc oamenii se bucură de plimbări relaxante și multă voie bună.

Photo credit: Dusmanu Ionut

12. Muzeul Național de Istorie a României din București și 13. Mănăstirea Stavropoleos

Ultima oară când am vizitat capitala României, am trecut pe la Muzeul Național de Istorie a României. Mânați de curiozitate și iubire pentru istorie, am ales să petrecem două ore în acest muzeu. Așa am reușit să descoperim multe lucruri interesante și utile despre istoria țării în care trăim. Fiecare perioadă istorică a avut povești pe măsură, ce ne-au definit că nație. Merită explorate așa cum se cuvine. În imediată apropiere a muzeului se află mănăstirea Stavropoleos, care impresionează prin frumusețea să. Am fost plăcut impresionați de caracteristicile unice ale mănăstirii. De altfel, construcția reușea să atragă privirile turiștilor. Mulțîi intrau înăuntru pentru a îi descoperi secretele.

manastire curtea de arges vizita
Photo credit: Dușmanu Ionuț

14. Mănăstirea Curtea de Argeș

Una din cele mai cunoscute și vizitate mănăstiri ortodoxe din România este Curtea de Argeș. Construită între anii 1515 – 1517 în timpul domniei lui Neagoe Basarab, mănăstirea este vizitată lună de lună de oameni din întreagă lume. Turiștii vin pentru a admira arhitectură superbă și pictură interioară realizată de zugravul Dobromir. În același timp, aici se află și necropola regală. În 2016 aici au fost aduse rămășițele reginei Ana și în 2017 cele ale regelui Mihai. Creștinii vin aici și pentru a vizita si ruga la moaștele Sfintei Filofteia.

Photo credit: Dușmanu Ionuț

15. Biserica Trei Ierarhi și 16. Palatul Roznovanu

În Iași pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt o să gășiți biserica Sfințîi Trei Ierarhi, o bijuterie arhitecturală și o expresie unică de frumusețe spirituală. Biserica a fost construită între anii 1637 – 1639 în timpul domniei lui Văsile Lupu. Biserica este impresionantă! Cu un stil arhitectonic predominant gotic dar și cu elemente decorative din Bizanț. În imediată apropiere a bisericii o să gășiți și Palatul Roznovanu, actualul sediu al Primăriei Iași.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

17. Rarău și 18. Vatra Dornei

Pentru momente de relaxare și distracție, putem oricând opta pentru șederi la munte, unde ne așteaptă locuri speciale pentru socializare și tihna. Rarău și Vatra Dornei reprezintă două opțiuni turistice incredibile, pe care merită să le avem în vedere. Majoritatea persoanelor care au petrecut timp în aceste stațiuni montane, s-au bucurat de momente plăcute.

unde se afla sarmizegetusa
Photo credit: Mihaela Abalaesei

19. Sarmisegetusa Regia și 20. Castelul Corvinilor

Fosta capitală și centru militar, politic și religios al statului dac, Sarmisegetusa Regia reprezintă un punct de atracție pentru turiștii care iubesc istoria. Aici aveți posibilitatea de a descoperi sanctuarele de andezit, sanctuarul mare de calcar, discul solar, murus dacicus dar și un drum dacic pavăt. Vă așteaptă o emoție turistică aparte, pe care o puteți împărtăși cu persoanele dragi. Castelul Corvinilor, cunoscut și sub numele de Castelul Huniazilor, este unul din cele mai frumoase castele din lume. Acest monument de arhitectură gotică, trezește la viață imaginația turiștilor și îi invită să pășească înapoi în timp. Dacă ajungeți în această parte a României, treceți cu încredere pe la castel.

Pentru experiențe auto plăcute, alegeți AutoBoca în 2020!

Știm că anul 2020 a venit cu o problemă majoră peste umerii lăsăți ai umanității, virusul coronavirus. Atunci când lucrurile o să se liniștească și o să trecem peste această criză, vom putea călători cu drag prin țară. AutoBoca vă pune la dispoziție autoturisme de calitate pe care le puteți închiria cu ușurință pentru a ajunge la una sau mai multe destinații turistice.

Ne-am propus că toți cei care ajung la noi, să găsească în flota mașini de bun venit pe care să le folosească cu drag. Trebuie să fim curajoși și solidari în momentele grele, iar apoi să profităm de libertatea dobândită pentru a ne bucură de experiențe plăcute! Spor la călătorit și România să fie darnică cu voi!