Top 5 cele mai frumoase locuri de vizitat în România

Autoboca Rent a Car vă prezintă 5 locuri superbe de vizitat în România

autobocaÎn ultimii ani ne-am aflat într-o continuă căutare a spiritului autentic românesc. În tot acest timp am reuşit să trecem prin locuri superbe ale acestei ţări. Ele ne-au inspirat şi bucurat sufletele. Alături de numeroşi pasionaţi pentru călătorie şi drumeţii spirituale, am reuşit să punem bazele unui mic top de obiective turistice aflate pe meleagurile noastre.

Acest top cuprinde destinaţii recente care abia le-am parcurs. Fiecare destinaţie merită să fie in atenţia turiştilor, romani sau străini. De altfel, ele sunt deja pe lista scurtă a celor care iubesc să călătorească şi să descopere noi destinaţii. Deşi, pentru mulţi romani aceste destinaţi nu sunt noi dar în acelaşi timp prea puţin cunoscute, el emerita mai mult din partea autorităţilor! În rândurile următoare vom scrie câteva rânduri despre 5 locuri din România care cu siguranţă vor impresiona orice vizitator!

  • Oraşul Sibiu

În România sunt puţine oraşe medievale care beneficiază de o apreciere atât de mare ca cea a oraşului Sibiu. Într-un top turistic realizat de celebra publicaţie americană FORBES, ce cuprindea cele mai frumoase locaţii de pe continentul european, acest oraş a ocupat locul 8. Iubit de cei care „trăiesc” pentru cultură şi istorie, acest minunat oraş medieval oferă o adevărată călătorie în trecut. Frumuseţea arhitecturii şi sublimele detalii prezente în fiecare clădire, a autorităţilor locale sau personală, face că oraşul Sibiu să fie o atracţie turistică importanta. De altfel, în ultimii ani Sibiul a atras mii de turişti din străinătate dar şi regiuni mai îndepărtate ale României. Un lucru cu care ar trebui să ne mândrim este faptul că oraşul Sibiu a depăşit chiar Roma în clasamentul oferit de revista FORBES. Fiecare clădire emană un aer istoric, greu de ignorat. Din acest motiv, mulţi din turiştii care s-au plimbat pe străduţele din Sibiu, au rămas impresionaţi de arhitectură medievală care se găseşte la fiecare pas.

  • Biserica de sub lac de la Beliş

Numărul celor care au fost la Biserică de la Beliş creşte în fiecare an. Nu suntem surprinşi să vedem atât de mulţi oameni interesaţi de destinul bisericii Urmanczy. Situată în satul Beliş, aceasta biserică este o subtilă amintire a credinţei. Construită în anul 1913 de către magnatul Ioan Urmanczy aceasta biserică romano-catolică reprezintă singura dovadă a existenţei satului Beliş pe teritoriul României. Totuşi, în ciuda eforturilor unora de a alunga biserica din mentalul colectiv, se pare că pe zidurile bisericii se mai văd picturi. Cei care se duc să viziteze aceasta biserică pot observa cu uşurinţă imagini cu îngeri şi sfinţi. În prezent biserica se afla sub apele barajului Fântânele. Acest baraj are o înălţime de 92 de metri şi deţine un număr mare de apă, care este transformată în energie.

  • Peştera Urşilor şi Peştera Movilei

Sunt numeroase peşteri în România care merită să fie vizitate. Dintre acestea, peştera Urşilor şi peştera Movilei sunt printre cele mai apreciate locuri din România. De ce ar trebui să mergeţi cel puţin odată în aceste peşteri? În primul rând, peştera Urşilor reprezintă unul din principalele obiective turistice ale Munţilor Apuseni. La o altitudine de 482 de metri, peştera oferă un peisaj extraordinar, demn de vizitat! Din acest motiv se pare că peştera reprezintă un „background” perfect pentru amatorii de fotografii. În altă ordine de idei, peştera Movilei, descoperită în anul 1986 lângă Mangalia, oferă un ecosistem unic în lume. Acest ecosistem a fost separat de mediul extern de circa 5.5 milioane de ani şi încă rezista!

  • Cascada Bigar

Numită de site-ul „The World Geography” drept cea mai frumoasă cascada din lume.  Desprinsă parcă din basme, aceasta cascadă surprinde prin naturaleţea fiecărui şir de apă. La nivelul României sunt doar câteva locuri care să rivalizeze cu frumuseţea acestui loc. Din nefericire nu sunt numeroşi romani care să cunoască suficient de multe lucruri despre Cascada Bigar. Aceasta cascadă oferă un spectacol natural de excepţie, surprinzând prin gesturile sublime ale apei care se prelinge uşor pe stâncă. Totuşi, în ultimii ani, din ce în ce mai mulţi romani îşi fac loc în lista lor de obiective turistice pentru această destinaţie. Dacă vă gândiţi să mergeţi la cascada Bigar, o să fiţi surprinşi de naturaleţea acestui loc!

  • Castelul Peleş

De-a lungul anilor au fost construite un număr impresionant de castele pe teritoriul României. Dintre toate acestea noi vă recomandăm să vizitaţi castelul Peleş. Situat în oraşul Sinaia şi construit de familia regală a României, castelul Peleş are în total 170 de încăperi. Frecvent vizitat de turişti romani şi străini, acest castel impresionează prin dimensiunile mari şi subtilele note arhitectonice. În prezent doar 10 din cele 170 de încăperi pot fi vizitate! Acestea cuprind colecţii nepreţuite de sculpturi, picturi, armuri, arme, statuete şi obiecte din argint şi aur. Din acest motiv, cei care vin la castelul Peleş pleacă uimiţi de colecţia unică a familiei regale întemeiate de regele Carol I.