Top 5 city break-uri în România în 2019

Ne pregătim de un city break minunat în România: emoții călătoare cu iz romanesc

Vacanța de Paste și 1 Mai a deschis apetitul românilor pentru călătorii prin diverse zone ale țarii. După bucuria zilelor libere ne gândim cu deosebita placere la perspectiva unei călătorii minunate prin România. Desi conceptul este aplicat relativ recent în România, city break-ul a început să prindă rădăcini și în comunitatea turistica românească. Știm că sunt mulți romani care pleacă peste hotare pentru a descoperi orașe incredibil de frumoase precum Viena, Paris, Madrid, Barcelona, Stockholm, Copenhaga, Munchen, Roma și multe altele. Este destul de greu să realizezi o lista, fie ea și scurta, care să cuprindă toate orașele europene capabile să impresioneze vizitatorii. Sunt multe locuri în Europa care pur și simplu te încântă vizual.

Totuși, pentru a ne bucura de un city break european trebuie să investim ceva bănuți. Nu toată lumea se poate delecta cu astfel de călătorii. Lipsa fondurilor necesare pentru o astfel de călătorie ne poate retine pe meleagurile romanești. Acest lucru nu trebuie să ne dezamăgească deoarece sunt multe orașe frumoase în România care pot fi substitute pe cinste. Care sunt cele mai captivante orașe pentru city breakuri de neprețuit?  Dificila întrebare. Așa cum poate bine intuiți, alegerea unui oraș pentru un city break necesita o documentare atenta. Daca suntem informați corespunzător atunci devine mult mai ușor să găsim un oraș care să-l vizitam cu deosebită plăcere.

România nu duce lipsă de orașe frumoase, ce pot fi vizitate cu drag alături de persoane cu adevărat importante din viață noastră. Pe măsură ce accesăm informații utile despre cele mai vizitate orașe din tara, reușim să descoperim lucruri interesante despre ele. Așa începem să înțelegem de ce un anumit oraș ne-ar satisface nevoile turistice mai bine decât altul. De-a lungul anilor am avut deosebita placere de a vizita multe orașe din tara.

În acest mod am luat contact cu pulsul urban romanesc și ne-a plăcut mult. Noi vrem să recomandam tuturor turiștilor să exploreze orașele romanești. Știm că drumurile sunt proaste și trebuie să fim foarte atenți atunci când circulăm prin România, însă atunci când ajungem la destinație lucrurile se schimbă. Ușor dar sigur putem descoperi locuri gaine, care să rămână întipărite în inimile noastre mult timp.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Top 5 city break-uri în România: călători fericiți în 2019

În anul 2019 putem să ne bucurăm de experiențe turistice plăcute prin tară. Dacă avem suficient timp la dispoziție atunci vom reuși să ne bucuram de o experiență turistica urbana cu adevărat speciala. Având în vedere cât de mulți romani și-au plănuit city break-uri în tara, ne-am gândit să vă oferim și noi câteva variante frumoase. De ce să nu fim călători fericiți în 2019? Vă invitam cu drag să descoperiți câteva lucruri despre orașe romanești frumoase, pe care merita să le vizitați în acest an. Care sunt cele cinci orașe demne de inclus într-un itinerariu scurt de călătorie? Lista noastră scurta include orașele Iași, Brașov, Târgoviște, București și Suceava. Aceste orașe ne-au surprins mereu plăcut.

Fiecare oraș are povestea lui, cu particularități minunate și oameni primitori (majoritatea dintre ei sunt relativ ospitalieri). Putem porni în aventuri urbane de neprețuit. Nu uitați să folosiți darurile internetului pentru a cunoaște și mai bine orașul vizitat. Daca știți aveți la dispoziție un smartphone atunci puteți plănui fiecare moment al călătoriei și implicit cresc șansele să vă simțiți bine. Pentru foarte mulți oameni acest lucru contează. Să viziteze locuri faine dar să cunoască câteva lucruri despre ele. O căutare pe Google poate fi de real ajutor. Vrem să înțelegem de ce un anumit loc este vizitat an de an de mii de turiști: care este importanta lui în istoria tarii; care sunt particularitățile care-l face special; de ce merita să-l recomandați și altor persoane.

Foto: Dusmanu Ionut

De ce cinci orașe și nu mai multe? Timpul liber este limitat, cel puțin acest lucru este adevărat pentru majoritatea oamenilor. Este important să folosim inteligent zilele libeere pe care le avem și evident să ne bucuram de experiențe faine. Fiecare oraș inclus în acest mic top cinci are ceva special. De altfel, aceste orașe sunt des recomandate drept city break-uri faine, mai ales în comunitățile internaționale, desi acolo regăsim și Sibiu. Avem agenți în aceste orașe, mai puțin în Târgoviște, care ne vorbesc aproape tot timpul despre cât de „fain” este la ei. Pe buna dreptate!

Orașul Iași este o minunăție, chiar dacă recent a primit titulatura de cel mai poluat oraș din România. Trecând peste acest aspect (nu unul minor), orașul este „casa” primitoare pentru multe obiective turistice importante: Palatul Culturii, Biserica Trei Ierarhi, Palatul Roznovanu, Teatrul National „Vasile Alecsandri”, Bojdeuga lui Ion Creanga, Parcul Copou (unde o să găsiți și Teiul lui Eminescu). Așa cum puteți vedea, orașul Iași nu duce lipsa de obiective turistice. Și noi am selectat doar câteva obiective. Nu le-am inclus pe toate. Pe măsură ce explorați orașul o să descoperiți și alte locuri interesante.

Orașul Târgoviște este o bijuterie turistică relativ ascunsă a României. Desi nu este un oraș frecventat des de turiști, el este cunoscut în sfera comunităților internaționale deoarece are o legătură strânsă cu un domnitor celebru al Tarii Romanești: Vlad Țepeș. Ruinele Curții Domnești de la Târgoviște sunt impresionante. Aici o să găsiți și vestitul Turn Chindia, care oferă de sus o vedere incredibila a orașului. În apropiere se afla și parcul Chindia pe care-l puteți vizita cu drag. Să nu uitați de gradina zoologica a orașului! Da! În Târgoviște se afla o gradina zoologica și în Iași nu!

Photo credit: Dusmanu Ionut

Orașul Suceava este unul din cele mai vizitate locații romanești. Aici o să găsiți Cetatea de Scaun a Sucevei, care surprinde plăcut până și cei mai sceptici turiști. Cetatea care nu a fost niciodată străpunsă de o armata inamica vă așteaptă. În imediata apropiere se afla și muzeul Satului Bucovinean. Să nu uitați să încercați preparatele culinare sucevene. Acestea vă pot surprinde în cel mai plăcut mod posibil.

Orașele București și Brașov sunt mereu pregătite să primească vizitatori din Europa și nu numai. Un city break în Brașov poate fi liniștitor și odihnitor. Poiana Brașov este aproape și poate fi o sursa de bucurie. Capitala României se afla deja într-un circuit international de city break-uri. Aici se afla pulsul economic, social și cultural al României. Cu siguranță puteți să vă bucurați de o experiență plăcuta prin tară, chiar și preț de câteva zile.

Photo credit: Bogdan Tofan

Aveți nevoie de o mașină de închiriat pentru un city break fain?

Daca sunteți în căutarea unei mașini bune de închiriat în România, atunci aruncați o privire peste ofertele AutoBoca! Firma noastră a ajutat mii de clienți romani și străini să se bucure de experiențe auto plăcute prin tară. Am vrut să le oferim oamenilor șansă de a porni la drum cu drag și încredere.

Așa că am muncim din greu pentru a dezvolta un serviciu de calitate, ușor de accesat! Clienții AutoBoca ne recomandă serviciile în proporție de 96%! De ce să nu vă bucurați și voi de experiențe auto pozitive? Contactati-ne cu încredere pentru a închiria rapid și fară bătăi de cap mașina dorită!

Inchirieri auto oras