Top 5 locuri din Bucovina de vizitat în acest an

Cele mai frumoase locuri de vizitat în Bucovina în vara 2018 va aşteaptă. Descoperă locul ideal pentru o vacanţă minunată!

Bucovina este mult mai mult decât o regiune din Nordul României cu un cadru natural de invidiat şi cu zeci de bisericuţe şi mănăstiri cu valori individuale inestimabile. Deşi aceste aspecte în sine ar putea constitui îndeajuns de multe motive să vă petreceţi vacanţa aici, Bucovina surprinde şi cu multe alte elemente.

Este un ţinut cu o istorie bogată, legende fascinante, tradiţii şi obiceiuri uimitoare cât şi delicii culinare ce nu pot fi replicate nici măcar la cele mai prestigioase restaurante. Regiunea are o alură aparte, care seduce cu uşurinţă vizitatorii. Majoritatea celor care au vizitat Bucovina s-au bucurat de experienţe cu totul speciale, greu de uitat.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

În momentul în care ne decidem să vizităm o anumită locaţie din Bucovina, avem aşteptări mari. Vrem să fim surprinşi în mod plăcut de ceea ce descoperim în această regiune. Şi în cele mai multe cazuri, acest lucru se întâmpla! Suntem întâmpinaţi de oameni minunaţi şi extrem de primitori. Bucovinenii îşi iau rolul de gazdă în serios. Ei depun efort considerabil pentru a le oferi vizitatorilor cele mai bune experienţe posibile.

Chiar dacă am mai putea enumera mai multe locuri din România ce întrunesc aceste criterii, Bucovina este aparte, are acel „ceva” care o deosebeşte de orice altă aşezare. În Bucovina natura se îmbină cu spiritualitatea, istoria cu legenda şi modernul cu tradiţionalul. Altfel spus, Bucovina este un adevărat paradis turistic, ideal pentru relaxare în inima naturii cât şi pentru a descoperi rămăşiţele unei civilizaţii vechi cu un folclor aparte. Tradiţiile locale sunt mai mult decât fascinante şi reuşesc să atragă vizitatori din diverse colţuri ale Europei.

Photo credit: Ștefania Lău

În fiecare an, Bucovina aşteaptă noi vizitatori dornici să îi exploreze minunăţiile. Mulţi turişti din diverse colţuri ale Europei vin în Bucovina pentru a descoperi spiritul local, pentru a gusta gastronomia extraordinară şi evident pentru a vizita cele mai populare obiective turistice ale zonei. Nu doar atât, însă aici o să găsiţi şi festivaluri extraordinare care marchează legătură specială a localnicilor cu tradiţiile şi obiceiurile ancestrale.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Bucovina este una dintre acele zone ale ţării care te va fermeca după primul pas făcut aici. Dorul de verde, de linişte, atmosfera primitoare, oameni frumoşi şi oraşele pline de poveste vor rămâne pentru totdeauna în inima călătorului. După săptămâni îndelungate petrecute la birou şi înconjuraţi de task-uri, dispozitive electronice (care ne consuma energia şi timpul), o deconectare (fie ea şi parţială) de la tot ce înseamnă tehnologie poate fi mai mult decât binevenită. Şi Bucovina este pentru mulţi turişti, remediul antistres la care visau de ceva timp.

Photo credit: Ștefania Lău

Însă, care sunt atracţiile turistice cele mai frumoase de vizitat în Bucovina? Numărul de obiective care merită atenţia voastră este foarte generos şi dacă timpul v-ar permite, aţi putea explora această regiune timp de luni de zile şi tot să nu vă plictisiţi. Din păcate, vacanţele sunt mai mereu limitate, aşa că vă propunem să luaţi în considerare top 5 locuri din Bucovina pe care să le vizitaţi în această vară. Vă invităm cu drag să citiţi rândurile următoare şi să descoperiţi câteva locaţii minunate de vizitat!

Top 5 obiective turistice de vizitat în vara lui 2018 în Bucovina

Pentru cei care iubesc natura la fel de mult ca şi istoria cât şi frumuseţile naturale, vor avea parte de o vacanţă incredibilă pe teritoriul Bucovinei. Pe lângă zecile de atracţii, mai sunt şi câteva trasee scurte pentru a explora împrejurimile şi pădurile dese ale munţilor. Pe parcurs veţi avea oportunitatea să vizitaţi şi câteva obiective de interes. Ţinând cont de aceste aspecte, iată top 5 atracţii turistice pe care nu ar trebui să le rataţi la o vizită în Bucovina!

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Mănăstirile pictate din Bucovina sunt foarte apreciate în întreaga lume. Pelerini, turişti romani şi străini vin aici pentru a admira măiestria cu care au fost pictate frescele, stilul arhitectural inedit şi să înţeleagă mai bine rădăcinile spiritualităţii româneşti. Pe lângă importanta religioasă, aceste construcţii sunt emblematice pentru această parte a ţării şi au propria poveste de spus.

Mănăstirea Voroneţ este considerată una dintre valorile cele mai de preţ din patrimoniului cultural al României. Ceea ce face Voroneţul cu adevărat aparte sunt scenele dedicate reprezentării Apocalipsei după Sfântul Ioan, cea mai impresionantă dinte ele fiind Judecata de Apoi. Alte lăcaşe cult care merită incluse pe lista voastră sunt Mănăstirea Moldoviţa, Humor, Suceviţa şi Putna. Toate au fresce interioare şi exterioare deosebite cu motive religioase.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

După un mic tur al bisericuţelor şi mănăstirilor, ar fi de preferat să vizitaţi şi una dintre cele mai frumoase staţiuni montane din Bucovina şi anume Vatra Dornei. Este situată la o altitudine de 800 de metri şi îndeamnă turiştii la multe activităţi interesante: drumeţii, plimbări şi chiar şi pescuit pe răul Bistriţa. Vă puteţi caza aici şi să vă începeţi dimineţile cu o privelişte absolut incredibilă.

Foto: Dusmanu Ionut

O altă atracţie turistică deosebită este Muzeul Satul Bucovinean. A fost înfiinţat în anul 1970 şi pune în valoare patrimoniul Bucovinei. Veţi avea acces la peste 30 de piese care sunt expuse în aer liber: case tradiţionale, ateliere meşteşugăreşti cât şi alte construcţii specifice comunității bucovinene. Practic veţi simţi că aţi păşit înapoi în timp, într-o perioadă în care viaţa era simplă şi toate activităţile oamenilor erau strâns legate de natură.

Photo credit: Marius Isac

Nu foarte mulţi turişti sunt informaţi în privinţa asta, însă doar la câţiva kilometri de Vatra Dornei se afla Castelul Dracula. Este diferit faţă de cel existent la Bran şi aici se spune că ar fi trăit cu adevărat acest conte sângeros. Aici veţi putea vizita şi cripta unde se găsesc rămăşiţele acestuia cât şi alte obiecte specifice acelei epoci.

Dacă ajungeţi în Bucovina, trebuie musai să vizitaţi Cetatea de Scaun a Sucevei, o construcţie spectaculară care datează din secolul XIV. Aceasta cetate face parte din sistemul de fortificaţii din zona Moldovei, ramând o dovadă vie a numeroaselor bătălii la care a asistat. Din păcate, în prezent, cetatea nu se afla în adevărata să glorie, fiind necesare multe lucrări de restaurare, însă cu siguranţă merită să petreceţi câteva ore aici pentru a învăţa mai multe despre istoria bogată a României.

Poveste Cetatea Sucevei

Photo credit: Dusmanu Ionut

Acest top 5 obiective turistice de vizitat în Bucovina este doar o încercare de a surprinde elementele esenţiale ale Bucovinei. Însă, cu siguranţă veţi descoperi mai multe locaţii fascinante care merită imortalizate în cât mai multe fotografii. Bineînţeles, pentru a vă bucura de o călătorie lipsită de stres, veţi avea nevoie şi de un autoturism pe măsură.

O soluţie des aleasă de turişti este apelarea la un serviciu de rent, iar aici vă puteţi baza pe AutoBoca. Suntem o firmă cu 10 ani de experienţă în domeniul auto şi mereu ne punem clienţii pe primul loc. În flota noastră veţi găsi multe maşini noi din clase diferite potrivite pentru orice fel de drum prin ţară. În cazul în care aveţi nelămuriri, puteţi oricând contacta unul dintre agenţii noştri. Ei sunt oameni foarte bine pregătiţi şi vă pot oferi asistenta de care aveţi nevoie.

calatorii prin tara 2018

Nu doar atât, însă în cazul în care veţi închiria o maşină de bun venit online, veţi beneficia de  5% discount la achitarea sumei integrale. Practic, veţi economisi fără a face compromis la calitate. Contactaţi-ne acum şi închiriaţi o maşină de calitate şi la un preţ special!

Autoturisme bune de inchiriat