Top 5 locuri inspiraționale pentru români de vizitat în 2021

Cum înfrângem stresul și depresia în 2021? Călătorim în siguranță!

Chiar dacă anul 2020 ne-a pus la încercare răbdarea, curajul și capacitatea de adaptare la situații stresante, noul an poate fi reversul medaliei. Mai sunt trei luni până la sfârșitul anului, dar deja încercăm să găsim activități de relaxare, distracție și voie bună pentru 2021. Dacă lucrurile cu pandemia se vor liniști, atunci cresc șansele să găsim oportunități turistice mai mult decât captivănte. Stresul și depresia și-au făcut apariția în viețile românilor în vremea pandemiei. Acestea au profitat de un cumul de factori interni și externi, care au făcut că românii să fie vulnerabili.

Persoanele care s-au uitat la televizor mult în timpul pandemiei, au fost expuse la o sursă de stres și anxietate. Știrile alarmiste, cu ton negativist și senzațional au transformat pandemia într-o povară grea. Unele persoane au avut de-a face și cu colții artagosi ai depresiei. Călătoria poate deveni un remediu binemeritat, mai ales după o furtună emoțională.

Pandemia a scos la iveală lături pe care omul nici nu știa că le are. Unii au fost conduși de spiritul supraviețuirii și au luat măsuri în consecință. Alții au ignorat măsurile de siguranță și s-au expus riscului de a contracta virusul. Din nefericire, sunt destul de mulți români care nu înțeleg cât de important este să se protejeze.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Planuri de călătorie în 2020

Ne-am gândit să redactăm un top 5 locuri inspiraționale de vizitat în 2021, în speranța că românii vor dori să călătorească. Ei vor dori să se bucure de experiențe turistice plăcute, menite să limiteze efectele negative ale stresului. România poate fi surprinzător de frumoasă, mai ales dacă aveți la dispoziție un itinerariu. Turismul a avut de suferit în ultimele luni. Multe afaceri au fost nevoite să-și oprească activitatea. Unele abia ce au reușit să supraviețuiască. În fiecare an, am avut posibilitatea de a explora diverse regiuni din România.

Moldova, Transilvănia, Bucovina, Țara Românească, Dobrogea, Crișana, Țara Hațegului și Ținutul Secuiesc sunt regiuni turistice care găzduiesc o sumedenie de obiective turistice faine. Dintre nenumăratele locuri vizitate în ultimii ani, au fost câteva care ne-au impresionat.

Așa că am decis să împărțim cu voi cinci locuri inspirăționale care pot fi vizitate în 2021. Noul an poate fi acompaniat de experiențe minunate, distincte față de cele din anul 2020. Totuși, ar fi util să ne informăm corespunzător. Documentarea ne ajută să găsim mai ușor locurile ideale de vizitat alături de persoanele apropiate.

În timpul pandemiei, am avut posibilitatea de a descoperi persoanele care cu adevărat țîn la noi și ne doresc binele. Am pierdut oameni care veneau doar atunci când situația materială era bună. Știm multe cazuri de prietenii destrămate în 2020. De altfel, același lucru poate fi spus despre multe căsnicii. Realitatea vine de multe ori atunci când nu suntem pregătiți. Din fericire, fiecare moment dificil poate fi depășit, mai ales dacă suntem puternici.

Dintre nenumăratele locuri care ne-au impresionat în ultimii ani, am ales cinci care pot fi cu adevărat inspiraționale pentru călători:

  • 1. Transfăgărășan
  • 2. Lacul Bâlea
  • 3. Sibiu
  • 4. Sighișoara
  • 5. Satul Viscri

Așa cum bine știți, în septembrie 2020 am pornit într-o mare călătorie prin țară. Această a presupus peste 1000 de kilometri prin România. Călătoria a fost mult mai plăcută decât ne așteptăm. Am reușit să descoperim câtevă locuri minunate, pe care le-am inclus în topul de mai sus. Inspirăționale? Cu siguranță și din atât de multe puncte de vedere! Fiecare locație este acompania de o poveste aparte, cu particularități distincte.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Transfăgărășanul este poate cel mai frumos drum montan din Europa. Fiecare kilometru parcurs printre Munții Carpați este o reală plăcere. Nici nu știi unde să oprești pentru a admira mai bine peisajele. De regulă cei care fac Transfăgărășanul, opresc des pentru a face fotografii sau chiar clipuri video. Acestea din urmă reușesc să cucereasc rețelele de socializare (Facebook, Twitter, Instagram și YouTube).

Noi făcut doar o parte din Transfăgărășan, de la Cărțișoara la lacul Bâlea. A fost mai mult decât suficient să ne dăm seama că drumul merită tot respectul din lume. Ne-am bucurat de fiecare clipă petrecută pe traseu. A fost exact tipul de experiență de care aveam nevoia pentru a privi viața într-o notă mai pozitivă.

Un alt loc care ne-a cucerit inimile a fost lacul Bâlea. Acest lac glaciar se află la o altitudine de 2034 de metri, în inima darnică a munților Făgăraș. Lacul impresionează prin frumusețea să trainică. Inspiră omul să facă o pauză de la șirul dinamic de gânduri și să respire aerul puternic de munte. Aici am redescoperit liniștea și gingășia să odihnitoare. Românii vin cu deosebită plăcere la Bâlea și fac tot felul de fotografii. În mare parte, lacul inspiră încredere în ziua de mâine. Indiferent de greutățile anilor, lacul a supraviețuit, rămânând un testament al longevității naturii.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Orașul Sibiu trebuia inclus în acest top deoarece a fost bucuria urbană a anului 2020 pentru noi. Atunci când am intrat în Sibiu, am simțit că suntem într-un oraș european, modern, vibrant și atât de frumos și curat. L-am recomandat cu drag tuturor prietenilor călători. Sibiul l-am redescoperit după 7 ani și WOW, ce schimbare!

Curățenia și ordinea domină peisajul urban. Ne-am plimbat prin centrul vechi dar și prin zonele adiacente. Zidul Cetății cu pasajele sale pietonale ne-a încântat în mod special. Nu doar Turnul Sfatului din Sibiu atrage vizitatori, ci orașul în sine, ceea ce este extraordinar.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Sighișoara, orașul cetate reprezintă o destinație ideală pentru persoanele care iubesc istoria, cultura și arta. Orașul a fost inclus în acest top 5 locuri inspiraționale din România, deoarece este un bastion de povești, legende și mituri. Centrul vechi al Sighișoarei are particulariti unice, care ies în evidență rapid. Îl puteți explora în două ore la pas, fără grabă și mânați de curiozitatea aferentă călătorului entuziast. Noi am colindat străduțele orașului și ne-am bucurat să găsim atât de multe povești cu talc urban. De ce să nu le descoperiți și voi în 2021? În centrul vechi o să găsiți și cafenele și restaurante, unde puteți servi tot felul de merinde delicioase.

Satul Viscri ocupă locul 5 în acest top, dar locul 1 în inimile noastre iubitoare de viață la țară. Satul făcut „vedetă” de prințul Charles al Marii Britanii. El a cumpărat o casă aici și chiar a făcut câteva documentare pentru a populariza zona și viața rurală tradițională. Am vizitat și noi casa lui Charles, cel puțin cât s-a văzut de la poartă. Satul este în patrimoniul UNESCO și apare cu mândrie pe harta mondială a satelor tradiționale.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Atunci când ajungeți la Viscri, să știți că există o parcare dedicată turiștilor, unde trebuie să parcati mașină. Satul este protejat și vibrațiile de la mașinile turiștilor pot afecta integritatea clădirilor vechi. O chestie foarte faină legată de timpul petrecut la Viscri. Satul nu are un drum modern, ci unul pietruit. Așa că aviz fetelor dornice să vină în tocuri, mai bine luați adidașii.

Din parcarea dedicată turiștilor, puteți porni într-o reală aventură rurală, urmând un traseu prin gospodării ale celor din sat. Există un drum bine delimitat care duce către centrul satului. De acolo, vă puteți îndrepta către Biserica fortificată, simbolul satului. Majoritatea turiștilor care ajung la Viscri, optează pentru o vizită la Biserica fortificată. Această este cu adevărat impresionantă! Nu trebuie să o ratați!

inchirieri hyundai i20 rapid pret bun

Aveți nevoie de un autoturism în 2021?

În noul an, așteptările sunt mari. Toți vrem să uităm cât mai rapid greutățile anului 2020 (atât cât se poate). Nu o să fie tocmai ușor să facem acest lucru, mai ales dacă am pierdut pe cinevă drag virusului Covid-19. Totuși, viața merge înainte și trebuie să fim puternici.

În 2021, AutoBoca vă oferă acces facil la autoturisme de bun venit, care pot fi închiriate cu încredere. Acestea le puteți folosi pentru a vizita cele cinci obiective turistice inspiraționale prezentate mai sus. Avem autoturisme pentru nevoi diverse de transport. Contactați-ne cu încredere oricând vreți să închiriați o mașină sau utilizați în siguranță formularul de rezervare online! 

Inchirieri auto oras