Top 6 locuri de văzut în octombrie în Bucovina

În căutarea spiritului autentic bucovinean în octombrie

Bucovina este cu siguranță una din cele mai iubite regiuni românești, atrăgând vizitatori din România și nu numai. Foarte mulți europeni aleg să-și petreacă vacanțele în această regiune românească, luând contact cu povești minunate și locuri superbe. Alură mitică și tradițională a Bucovinei este întreținută de localnici, ce reușesc întâmpine vizitatorii cu ospitalitate și voie bună specifică. Deloc surprinzător, bucovinenii sunt persoane amabile și mereu pregătite să ofere o mâna de ajutor. Oamenii se salută între ei și tratează cu respect, o atitudine greu de găsit în alte părți ale țării. Parcă simți că ai intrat într-o altă țară.

Majoritatea turiștilor care plănuiesc să viziteze Bucovina, au așteptări mari de la călătoriile lor. Ei doresc să descopere cât mai multe locuri minunate în această parte a țării. De la experiențe turistice, culturale, religioase până la cele culinare, Bucovina oferă câte puțîn pentru toți. Vizitatorii abia așteaptă să ajungă aici și să-și îndeplinească toate obiectivele. Ei au un itinerariu de respectat și cu greu se vor detașa de el.

De altfel, atunci când ai un timp limitat la dispoziție pentru o călătorie, nu poți face multe lucruri. Ai nevoie de priorități și trebuie să respecți un tipar de lucru. Acesta este poate singurul mod de a explora ceea ce ne dorim fără să pierdem esență călătoriei în mici detalii inutile. Știm că putem strânge multe amintiri frumoase, mai ales dacă avem aproape prieteni buni sau chiar membrii apropiați din familie.

Photo credit: Tinel Andronic

Top 6 locuri de văzut în octombrie în Bucovina

Dacă vreți să vă simțiți bine în regiunea de nord est a României, este indicat să fiți bine informați. Documentarea va ajută să creați un itinerariu fain, care să includă o sumedenie de locații frumoase. Astăzi este foarte ușor să facem acest lucru, mai ales când folosim internetul corespunzător. Avem la dispoziție multe website-uri și bloguri, scris de călători profesioniști, care reușesc să identifice elemente unice și speciale ale locurilor pe care le vizitează.

Dacă citim astfel de articole cu atenție și răbdare, vom reuși să identificăm câteva locații faine, pe care să le vizităm cu entuziasm. Acesta din urmă poate da naștere unor amintiri cu adevărat speciale. Uneori reușim să descoperim locuri apropiate de sufletul sau spiritul nostru. Pentru a le explora așa cum se cuvine, este indicat să tratăm călătoria cu răbdare și atenție la detalii. Câteodată poate simțim nevoia de a imortaliza experiență în diverse fotografii sau clipuri video.

Photo credit: Robert Raducanu

Alteori pur și simplu vrem să fim prezenți în moment, fără o lentilă între noi și ceea ce vedem. Din ce în ce mai mulți turiști preferă să se bucure de ceea ce experimentează, fără să pună pauză pentru a face tot felul de fotografii. Acestea sunt fie amintiri (puține la număr), fie conținut pentru Facebook sau Instagram. Ar fi bine să ne amintim că în calitate de persoane private, nu avem o obligație față de prieteni sau cei care ne urmăresc în diverse medii sociale să-i alimentăm cu conținut nou.

Grija pentru bunăstarea noastră ar trebui să fie primordială. Din păcâte nu se întâmplă acest lucru. Simțim o nevoie greu de explicat pentru a împărți experiențele noastre cu ceilalți. De ce? Nu nu știm răspunsul la această întrebare. Efectele rețelelor de socializare încă nu au fost studiate. Viitorul o să ne ofere câteva răspunsuri utile, greu de cuatificat intelectual acum.

Ne-am gândit să va oferim acces la informații utile, colectate de noi de-a lungul anilor. Lucrând în acest domeniu de servicii, am avut oportunitatea de a călători prin tot felul de locuri noi. Bucovina a fost mereu în inima noastră. Ea ne-a impresionat cu tărâmul sau magic, peisaje superbe, oameni primitori, mâncare bună și atmosfera fascinantă. Fiecare experiență pe acest tărâm, ne-a învățat câte ceva.

Photo credit: Dusmanu Ionut

De asemenea, atunci când am avut ocazia, le-am recomandat celor dragi să călătorească cu drag prin această parte a României. De altfel, mulți dintre ei au făcut acest lucru și s-au simțit bine. Care sunt cele mai frumoase locuri de vizitat în Bucovina în octombrie? Sunt atât de multe obiective turistice de vizitat încât cu greu le poți include într-un singur articol. Din acest motiv ne-am gândit să menționăm șase locuri care au rămas în inimile noastre și la care revenim cu drag oricând putem.

  • 1 Mănăstirea Voroneț
  • 2 Mănăstirea Humorului
  • 3 Pojorâta
  • 4 Rarău
  • 5 Cetatea de Scaun a Sucevei
  • 6 Mină de la Cacica
manastire voronet 2019 vizita
Photo credit: Ionuț Dușmanu

Fiecare călătorie bucovineană poate naște amintiri de neprețuit. Acestea devin parte din existența noastră și ne aduc aminte de clipe frumoase, petrecute de oameni dragi. Mănăstirea Voroneț rămâne o bucurie spirituală, cu particularități unice. Pe lângă frumusețea bisericii și a picturilor interioare și exterioare, aici liniștea domnește. Te așezi cu drag pe o banca și admiri o creație arhitecturală veche de sute de ani. Încet dar sigur timpul se metamorfeaza în pildă cu talc.

cum arata pictura exterioara de la manastirea humor
Photo credit: Robert Raducanu

Același lucru poate fi spus și despre mănăstirea Humorului, o bijuterie arhitecturală și spirituală, uneori trecută cu vederea de turiști. Să nu faceți acest lucru. Pojorâta și Rarău sunt locuri potrivite pentru călătorii cu prietenii sau în grup. Aici putem să ne relaxăm și să socializăm. Câteva zile petrecute în compania prietenilor pot deveni surse de odihnă și distracție.

Photo Credit: Dusmanu Ionut

Nu putem munci mereu. În acest sens, credem că este important să alocăm timp relaxării. Așa o să ne continuăm muncă fără să simțim efectele negative ale sindromului burnout. Acesta din urmă a reușit să facă numeroase „victime” în spațiul occidental și asiatic. Persoanele care muncesc mult și nu alocă timp relaxării riscă probleme de sănătate.

Istoria are un loc special în Bucovina, motiv pentru care am inclus Cetatea de Scaun a Sucevei în acest top mic. Aici puteți descoperi o fortăreața medievală care nu a fost cucerită niciodată. Ștefan cel Mare a avut grijă că cetatea să devină un reper de rezistență și putere la nivel internațional. De mînă de la Cacica cu siguranță ați auzit câteva lucruri. Aici va puteți delecta cu o călătorie în adâncurile pământului bucovinean.

Aveți nevoie de o mașină? Apelați la AutoBoca!

În această perioada a anului puteți apela cu încredere la serviciile AutoBoca. De ce să nu închiriați o mașînă de la o firma românească cu peste 10 ani de experiență în domeniu? La noi o să gășiți mașini bune și agenți profesioniști care va pot ajută să aveți parte de experiențe plăcute.

Așa cum sperăm că o să descoperiți, facem tot ceea ce putem pentru a va oferi cele mai bune servicii posibile. Dacă doriți să închiriați un autoturism bun în Bucovina, vă anunțăm că avem sedii în Rădăuți și Suceava. De aici puteți ridica cu ușurință autoturismele pentru experiențe auto plăcute!

Inchirieri auto oras