Top 7 locații românești faine de văzut în 2021

Planuri turistice pentru un 2021 mai bun!

Dacă în 2020 nu am putut satisface nevoia turistică așa cum ne-am fi dorit, poate noul an o să fie mai darnic. În prezent, avem la dispoziție timp să pregătim eventuale călătorii prin țară în 2021. Chiar dacă nu știm multe lucruri despre cum o să fie următorul an, până la urmă aveam alte așteptări de la 2020, sperăm că pozitivismul o să învingă. Nu o să fie ușor să ignorăm  problemele cauzate de pandemie. Unele au rămas adânc înrădăcinate în societatea românească. Din acest motiv, credem că o să fie dificil să creionăm un itinerariu turistic fascinant.

Ne-am gândit să vă oferim un ajutor. De ce? În ultimii ani, am avut posibilitatea de a explora numeroase regiuni românești. În cadrul acestor călătorii, România a devenit mai frumoasă că niciodată. După atât de multe campanii de publicitate negative despre țară, a venit timpul să privim posibilele activități turistice cu optimism. Având în vedere numărul impresionant de obiective turistice românești, ar fi util să fim informați.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Dacă ați ajuns la acest articol, sigur vreți să vă documentați. Așa o să reușiți să plănuiți călătorii frumoase prin țară, care să nu vă dezamăgească. În 2020, românii și-au petrecut vacanțele în țară. Credem că în următorul an, lucrurile nu se vor schimba prea mult, mai ales dacă virusul Covid-19 o să rămână în lume.

Chiar și în aceste condiții, ar fi bine să avem câteva repere, pe care să le utilizăm pentru a seta parametrii unor călătorii faine prin România. Sunteți pregătiți? Sperăm că rândurile următoare să fie utile pentru cei care doresc să exploreze țară în 2021!

Top 7 locații românești faine de văzut în 2021

Ne-am gândit să facem un top care să includă locații faine, demne de vizitat alături de prieteni și familie. Așa că am început să facem un top cu locuri pe care le-am vizitat în trecut. Acestea ne-au impresionat în diferite moduri și merită să le descoperiți. Sperăm că o să le găsiți cel puțîn interesante!

  • Sibiu
  • Sighișoara
  • Cetatea Rupea Viscri
  • Castelul de Lut Valea Zânelor
  • Târgoviște – Turnul Chindiei și ruinele cetății domnești
  • Castelul Sturdza de la Miclăuseni
  • Palatul Parlamentului din București

Având în vedere că fiecare locație ne-a oferit o poveste fascinantă cu multe particularități unice, am ales să fim subiectivi în prezentarea lor. De altfel, în calitate de turist, nu poți fi obiectiv. O călătorie o simți și apoi o traduci în emoții scrise. Dacă timpul liber este de partea călătorului, atunci sunt șanse mari că această să aibă parte de experiențe plăcute. La sfârșitul zilei, vrem să avem parte de clipe frumoase. Acestea devin amintiri minunate, pe care le prețuim nespus de mult!

Hai să descoperim șapte locuri cu adevărat speciale din România! Ele ne-au surprins plăcut de fiecare dată când le-am vizitat!

Sunt șanse destul de mari să ne bucurăm de experiențe turistice plăcute, pe care să le prețuim odată cu trecerea anilor. Amintirile rămân cu noi o viață, mai ales dacă au un substrat puternic. Noi călătorim des prin țară și avem parte de experiențe diferite. Unele sunt plăcute și altele lasă de dorit. Totuși, România per ansamblu este o bucurie turistică și promite să încânte călătorii cu atât de multe monumente istorice, naturale, culturale și artistică.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Sibiul este unul din cele mai frumoase orașe din România, atent atins de grația istoriei. Ne-am plimbat cu deosebită plăcere prin acest oraș modern și ordonat. Am observat de la început curățenia orașului. Spre deosebire de alte locuri urbane din țară, Sibiul a impresionat prin curățenia să. Dacă ajungeți în oraș, plimbați-vă pe jos cât mai mult posibil. Așa o să descoperiți spiritul unui oraș cu adevărat special.

După ce ne-am cazat, am pornit pe jos către muzeul național Brukenthal. Pe strada Nicolae Bălcescu, străbătută de turiști și localnici, o să găsiți magazine și mici patiserii în stânga și-n dreapta. O să găsiți și Turnul Olarilor, ce merită inclus în itinerariu. Atunci când ajungeți în Piața Mare a Sibiului, să faceți cât mai multe poze. Nu uitați să treceți pe la Turnul Sfatului, unde toată lumea vine să se fotografieze.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Sighișoara a fost surpriză turistică a anului 2020. Nu ne așteptăm că acest oraș medievală să fie atât de seducător. A fost atât de plăcut să explorăm acest orășel. După ce ne-am cazat la hotelul Central Park, am ieșit să mâncăm în oraș. Sunt foarte multe terase și restaurante, unde puteți mânca și servi cafea sau alte băuturi. Noi am profitat din plin de această ocazie pentru a explora culinar orașul.

În ceea privește aportul turistic al orașului, oportunitățile sunt numeroase. Totuși, noi am reușit într-o singură zi să ne descurcăm cu oferta turistică a Sighișoarei. Primul loc pe care trebuie să-l vedeți este Turnul cu Ceas (poartă cu turn cu ceas din secolul al XIV-lea). De aici o să intrați în piață Cetății. Ce mai puteți vizita? Turnul Cizmarilor, Turnul Cositorilor, Biserica Mănăstirii, Scară Școlarilor, Scara acoperită, Turnul Măcelarilor, Turnul Frangherilor și Biserica din Deal!

Photo credit: Dusmanu Adina

Cetatea Rupea poate fi o destinație turistică interesantă. În septembrie 2020, am văzut ultima oară cetatea. Această este surprinzător de frumoasă. Dacă iubiți istoria, sigur veți aprecia particularitățile speciale ale cetății. Ea a fost un important centru comercial și meșteșugăresc în secolul al XV-lea. Avea chiar 12 bresle, ceea ce este mai mult decât impresionant. Cetatea a fost cunoscută în istoria și sub numele de Rumidava (sub stăpânirea dacilor), Rupes (sub stăpânirea românilor). Prima atestare documetară a cetății a fost sub numele de Castrum Kuholm.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Viscri a fost mereu în lista noastră de călătorii. Prințul Charles al Marii Britanii vorbea cu o așa pasiune despre acest sat, încât am vrut mereu să trecem pe acolo. Totuși, de la Iași până la Viscri este drum lung. Recent am avut ocazia de a ne regăși în zona și nu puteam rată ocazia de a explora satul și biserica fortificată. Turiștii erau foarte încântați de perspectiva vizitării acestui sat. Ne-am simțit minunat în timpul călătoriei și a fost atât de plăcut să descoperim secretele satului. O chestie foarte faină: Charles are o casă aici.

Photo credit: Dusmanu Adina

Castelul de Lut Vălea Zânelor este surpriza magică a turismului românesc. Dacă aveți timp pentru a ajunge la Porumbacu de Sus, mergeți cu încredere pe la Castelul de Lut. Așa o să descoperiți un loc magic, unde s-ar putea turna cu ușurință un film de aventură și basm. Am zâmbit natural la văzul Castelului și a căsuței în pământ ce semăna cu cea a lui Bilbo Baggins din trilogia Stăpânul Inelelor. Castelul are o alură specială, care determina vizitatorii să facă poze și selfie-uri. Abia așteptăm să revenim la acest castel, unde sperăm că o să ne simțim la fel de bine. În apropiere se află și raul Porumbacu, care asigura o muzică de fond, greu de ignorat.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Târgoviște – Turnul Chindiei și ruinele cetății domnești reprezintă un popas interesant pentru persoanele care iubesc istoria. Fosta capitală a Țării Românești a cunoscut o dezvoltare impresionantă în ultimii ani. De exemplu, în 2020 a fost inaugurat un mall impunător și sunt pregătiri pentru dezvoltarea unui stadion nou și modern. Turiștii pot petrece câteva ore captivante la ruinele cetății domnești și evident la Turnul Chindiei. Vă recomandăm să urcați în vârful turnului de unde puteți vedea orașul. Vlad Țepeș a știut el ce face! Să aveți spor căci aveți ce vizita aici!

Photo credit: Dusmanu Ionut

Castelul Sturdza de la Miclauseni se află în lista de obiective turistice ale călătorilor ieșeni. De multe ori, aceștia se urcă în mașini și pornesc către Castelul Sturdza. Monumentul se află la doar 65 de kilometri de Iași. Nu durează mult să ajungi la Castel și să-i descoperi povestea. Dacă aveți noroc, puteți participa la un tur intern. Merită să faceți acest lucru dacă se poate!

unde se afla palatul parlamentului
Photo credit: Dusmanu Adina Alexandra

Palatul Parlamentului din București este ultimul pe lista dar impresionează prin dimensiunile sale incredibile. Așa cum poate știți deja, Palatul este a 2 cea mai mare clădire administrativă ca suprafață din lume, după Pentagon. Arhitectură nu impresionează însă dimensiunile da. Dacă vă aflați în București, treceți pe la Palat, măcar să faceți o poză.

Mobilitate auto sporită în 2021

AutoBoca vă oferă acces facil la mașini de bun venit, care pot fi închiriate cu ușurință. Alegeți un autoturism pe care să-l folosiți cu încredere. Agenții AutoBoca vă pot ajută să găsiți mijlocul de transport optim pentru drumurile pe care urmează să le faceți. Profitați de ofertele lunare și bucurați-vă de călătorii plăcute! 

Inchirieri auto oras