Top 7 locuri la munte de vizitat în 2021

Vă pregătiți de călătorii plăcute la munte în România anului 2021?

În așteptarea noului an, românii născocesc planuri de călătorii plăcute prin România. Nici nu au trecut cumpăna dintre ani, că deja au plănuite câtevă drumeții la munte, menite să-i revitalizeze mental și trupește. Nu suntem deloc surprinși să aflăm că Munții Carpați ocupă locuri speciale în inimile românilor. An de an, Carpații găzduiesc turiști români și străini din toate colțurile țării. Dacă v-ați gândit și voi să explorați munții Carpați în 2021 și tot ce au aceștia de oferit, putem să vă spunem că vă așteaptă aventuri minunate!

Având în vedere diversitatea locurilor care pot fi vizitate în Munții Carpați în 2021, ne-am gândit să facem un mic top, cu 7 locații interesante. Aceste locații ne-au surprins plăcut și pot fi opțiuni solide pentru persoanele care iubesc muntele. De ce să nu aveți la dispoziție un mic ghid care să vă facă călătoria mai plăcută? Așadar, în rândurile de mai jos o să descoperiți șapte locuri pe care le-am vizita oricând cu cei dragi.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Top 7 locuri la munte de vizitat în noul an

Toată lumea a trecut cu greu prin anul 2020, care ne-a surprins neplăcut cu tot felul de probleme. Unele au fost mici și altele greu de suportat și depășit. Pe lângă aspectele negative ale ultimului an, au fost și raze de speranțe. Acestea fac cinste omenirii și îi garantează supraviețuirea chiar și în fața unei pandemii. Nevoia de a ieși din tiparul monotoniei zilnice este imprimată în natura societății umane.

Omul vrea să exploreze locuri noi și să descopere povești fascinante. Așa iau naștere amintirile, pe care le putem folosi pentru a experimenta complexitatile vieții într-un mod plăcut. Dacă rămânem pe loc mai mult timp, atunci riscăm să nu avem amintiri și să trecem prin viață într-un mod automat.

Am încercat să descoperim într-un mod activ și plăcut latura montană a României. Pe lângă locurile populare, prezente în mass media lună de lună, am ales să scoatem la lumină și micile giuvaere turistice. Poate ați văzut și voi că sunt multe locuri mai puțin troienite de pașii oamenilor, ce merită vizitate. Totuși, unele locuri populare pot fi explorate cu plăcere, mai ales dacă au fost evitate în trecut.  

Care sunt cele 7 locuri faine de explorat prin Munții Carpați?

  • 1. Transfăgărășan – cu popas la cascadă și lacul Bâlea
  • 2. Transrarău – Munții Rarău și Pietrele Doamnei
  • 3. Pojorâta, Frasin și Vatra Dornei – un tur bucovinean pentru suflet
  • 4. Platoul Bucegi – „stat la taclale” cu Sfinxul și Babele
  • 5. Cheile Bicazului – popas la Lacul Roșu
  • 6. Munții Harghita și Munții Bodoc – o ședere la Băile Tușnad
  • 7. Munții Gurghiu – popas de câteva zile în stațiunea Sovata
Photo credit: Dusmanu Ionut

În luna septembrie a anului 2020, am parcurs peste 1000 de kilometri prin România, descoperind tot felul de locuri inedite. Cele șapte locuri le-am vizitat cu entuziasm și oarecare stângăcie, deoarece aveam emoții. Atunci când am ajuns cu mașina prima oară pe Transfăgărășan, am mers încet și fără grabă pentru a admira așa cum se cuvine frumusețea munților. Peisajele erau incredibile și mereu cu caracteristici impresionante. Simțeam să facem fotografii la fiecare kilometru parcurs. Primul popas făcut în parcurgerea Transfăgărășanului a fost la cascada Bâlea, unde am redescoperit conceptul de WOW.

Cât de minunat a fost să imortalizăm zona în fotografii și clipuri video! Nimeni nu ne-a spus că urmează să fim înconjurați de măiestria naturii. Mama Natură reușește an de an să „picteze” opere de artă naturale ce încântă ochii și revitalizează spiritul. Un pic mai sus se află lacul Bâlea, care vă taie respirația și vă împinge la contemplare.

O să observați cum toată lumea se ingrămădeste să facă poze și să imortalizeze frumusețea lacului. Foarte bine. Vă recomandăm să aveți răbdare și să nu vă grăbiți. Aveți mașină parcată, timpul este de partea voastră și lacul poate fi admirat în profunzime, fără menajamente.    

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Transrarăul este un alt drum montan care încântă călătorii cu surprize vizuale incredibile. Munții Rarău și Pietrele Doamnei vă așteaptă cu nenumărate experiențe și povești cu talc. Oamenii care au vizitat măcar o singură dată în viață această zonă a României s-au bucurat de emoții sublime. Bucovina are munții săi, dojeniti de trecerea timpului și păstoriți de goana după mântuire a localnicilor.

Pojorâta, Vatra Dornei și Frasin au fost mereu locații pe placul sufletelor noastre. În aceste locații ne-am putut odihni trupurile și relaxa mințile. De asemenea, natura încântă privitorii cu emoții vizuale aparte, menite să asigure apariția unor reacții mai mult decât pozitive. După anul pe care l-am avut, avem nevoie cu toții de liniște și relaxare.  

Romania Sfinxul 2015
Photo credit: Dusmanu Ionut

Platoul Bucegi a fost mereu în inimile noastre. De la o vârstă fragedă, autorul acestui articol a „stat la taclale” cu Sfinxul și Babele. Nu am primit prea multe informații înapoi însă a fost atât de plăcut să mă regăsesc existențial în acest loc incredibil. Cei care ajung pe platou se minunează de peisaj, care în toată onestitatea, nu are rival în Europa.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Trecerea din Moldova în Transilvania implică o întâlnire cu munții de la Cheile Bicazului și apoi un popas la Lacul Roșu, unde inima tresare la întâlnirea cu gingășia apei. Suntem siguri că în acest loc, tihna sufletească o să vă învăluie precum o plapumă de munte într-o noapte răcoroasă de iarnă.

Munții Harghita și Munții Bodoc au fost o surpriză neașteptată pentru noi în timpul șederii la Băile Tușnad. Chiar dacă am stat doar o zi în această stațiune, aerul ne-a priit și somnul a fost mai mult decât odihnitor. O chestie inedită în stațiune a fost gardul electric prezent la toate casele. Acest tip de gard era utilizat pentru a ține departe urșii. Wow!

Photo credit: Dusmanu Ionut

Munții Gurghiu asigură un popas pe cinste de câteva zile în stațiunea Sovata. Această stațiune este „casă” lacului Ursu, unic în lume. Sigur o să vedeți oameni din toate colțurile Europei, care vin pentru diverse tratamente și băi în lacul Ursu. Ne-a plăcut foarte mult această stațiune, care are multe restaurante și cafenele interesante dar și unități de cazare confortabile.

inchirieri hyundai i20 rapid pret bun

Surprize auto plăcute în 2021!

Pentru călătorii plăcute prin România în 2021, AutoBoca vă poate surprinde plăcut cu autoturisme de bun venit. Firma noastră a reușit an de an să răspundă pozitiv la cerințele clienților și acest lucru înseamnă acces la mașini de calitate și servicii profesioniste. Până la următoarea călătorie cu o mășină de bun venit, vă urăm un călduros LA MULȚI ANI și sănătate! 

Inchirieri auto oras