Top cinci idei de vacanță toamna: bucurii turistice pentru toți

calatorii frumoase prin romania

Vacanțe minunate de toamnă pentru toți cei care iubesc să călătorească prin România 

Vara se apropie de sfârșit și țoață lumea se gândește cu groază la venirea toamnei, anotimp caracterizat de nostalgie, monotonie și un ritm scăzut al activităților. Lucrurile nu trebuie să stea așa, mai ales dacă dorim să avem parte de experiențe plăcute. Așa cum am observat în ultimii ani, numeroși români și-au pregătit vacanțele de toamna cu deosebită atenție. Luna septembrie da startul vacanțelor. De altfel, începutul lunii septembrie este acompaniat de o scădere a prețurilor, mai ales la stațiunile de pe litoral. Această realitate, a determinat mulți oameni să fie interesați de ofertele de pe litoral. De ce să nu profităm de ele? Economisim bani și ne bucurăm de o experiență turistică plăcuta.

Știm că nu este tocmai ușor să găsim o destinație făînă de drum. De ce? România nu duce lipsa de opțiuni turistice, însă toate au caracteristici specifice. În acest sens ar fi util să ne informăm corespunzător. Dacă facem acest lucru atunci devine mult mai ușor să găsim destinația ideală de vacanță. Noi am descoperit multe locuri minunate de vacanță toamna. Fie că locurile le-am vizitat noi sau clienții care ne-au povestit despre ele, acestea pot fi alese de mulți turiști. În ceea ce privește afinitățile turistice ale românilor sunt câteva lucruri mai mult decât evidente. Vara românii iubesc marea, fie că ne referim la Mediterană sau Neagră. Fiecare mare are frumusețea ei.

Photo credit: Constantin Andronic

Turiștii iubesc să descopere particularitățile minunate ale marii vara, atunci când temperaturile sunt propice bronzatului și scăldatului. Ei se bucură de nisipul fin, gingășia valurilor și zâmbetele soarelui jucăuș. Să nu uităm de chemarea dulce a munților Carpați. Aceștia au capacitatea de a ne încântă simțurile. Avem parte de priveliști minunate, greu de ignorat. Le imortalizăm de multe ori în fotografii și clipuri video. Acestea devin parte din noi și de multe ori ne îndrumă pașii către noi locații cu iz montan. 

Top 5 locații faine de vacanță toamna: cum alegem destinația ideală?

În prezent mulți români și-au alocat timp pentru vacanțe toamna. Avem în față multe opțiuni turistice, pe care merită să le analizăm. Dintre nenumăratele posibilități turistice existene în România, câteva rămân în inimile noastre: Pojorâta, Vatra Dornei, Sinaia, Gura Humorului și Rarău.

Aceste locații au reușit mereu să surprindă pozitiv turiștii români și străini. Deloc suprinzător! Fiecare loc din cele menționate mai sus poate fi inclus într-o călătorie românească pe cinste. Vă invităm cu drag să descoperiți câteva lucruri despre aceste locuri minunate. Ele vă pot surprinde plăcut.

Photo credit: Sebastian Ilie

Un weekend liniștitor la Pojorâta 

Teritoriul României este cu certitudine plin de locuri frumoase de vizitat, care pot deveni surse de bucurie și liniște. Printre aceste locuri o să gășiți și Pojorâta, o comună din Suceava care este mai frumoasă decât mulți s-ar așteptă. Această comună o gășiți la umbră Masivului Giumalău, unde liniștea și vremea temperată așteaptă turiștii. Aici o să gășiți multe pensiuni și hoteluri interesante, care merită descoperite.

Aici ne putem relaxa și putem extinde colecția de amintiri frumoase și voie bună. De ce să nu ne bucurăm de o experiență turistică plăcuta? Putem face acest lucru cu deosebită plăcere și în completă liberate. Pojorâta poate fi o opțiune făînă dacă căutați un loc unde să vă relaxați sau să vă distrați în voie. Puteți veni cu prietenii sau cu familia! De ce nu? 

Foto: Dusmanu Ionut

Prietenii și Vatra Dornei 

De-a lungul anilor, Vatra Dornei și-a păstrat popularitatea printre români și străini. Turiștii vin cu deosebită plăcere în această locație din județul Suceava. Suntem siguri că nu sunteți surprinși să aflăți că Vatra Dornei continuă să atragă turiștii. Ei vin aici pentru a practică diverse sporturi de iarnă dar și pentru a profită de aerul curat.

Situat în depresiunea Dornelor, stațiunea are ape termale, care prezintă numeroase beneficii pozitive asupra corpului. Peisajele din imediată apropiere a orașului sunt incredibile. Sunt foarte mulți români care abia așteaptă să se bucure de liniștea munților și dărnicia vieții simple. Nu uități de pârtiile de schi (5) de la Vatra Dornei. 

Robert Raducanu

Gura Humorului: mâncare bună și spiritualitate

În ultimii ani, Gură Humorului a devenit un punct de respiro turistic pentru foarte mulți români și străini. Atestat documentar în 1490, orașul surprinde pozitiv turiștii prin nenumăratele obiective, care vin cu povești incredibile (menționat într-un act emis de cancelaria domnitorului Ștefan cel Mare). Deoarece orașul se află la o altiturine de 470 de metri, aici puteți găși o climă specială, cu propietăți liniștitoare. Orașul administrează și satul Voroneț, unde se află și celebra mănăstire Voroneț.  Această reușește să atragă vizitatori din țoață lumea. De ce să nu vă bucurăți și voi de o experiență turistică aparte?

Photo credit: Dusmanu Ionut

Sinaia și Rarău 

Sinaia a fost mereu în topul preferințelor turiștilor români. Aceștia vin cu drag aici pentru a vizită castelul Peleș. Pe lângă particularitățile speciale ale castelului, zona înconjurătoare este absolut minunată. Nu uități de mănăstirea Sinaia, care poate fi vizitată cu drag. În ceea ce privește Raraul, aici timpul parcă uita să mai curgă. Munții Rarău-Giumalău reprezintă un punct turistic important. Peisajele sunt incredibile și merită să fie fotografiate sau filmate! 

inchiriere opel astra automat drumuri romania

Aveți nevoie de un autoturism de închiriat? 

Dacă doriți să vă mișcăți în voie prin România, sigur v-ați gândit la opțiunea rent a car. Atunci când aveți nevoie de o mașină bună de închiriat, consultați cu încredere ofertele AutoBoca. De peste 10 ani ajutăm clienții să închirieze autoturisme de bună calitate. Mașinile noastre sunt potrivite pentru o gama largă de călătorii. Am vrut să le oferim clienților posibilitatea de a alege autoturisme potrivite pentru drumurile pe care urmează să le facă. În acest sens, am avut mare grijă de modelele ce pot fi adăugate în flota. Așadar, astăzi clienții pot găși la noi mașini mini, microbuze, sedanuri, modele compact și standard! Ar fi util să știți că în fiecare luna avem oferte speciale, pe care merită să le consultați. 

În acest fel, puteți închiria o mașină bună la un preț mai mult decât decent! De asemenea, agenții AutoBoca sunt la dispoziția voastră! Aceștia au suficientă experiență pentru a face procesul de selecție mai ușor de gestionat. Vă așteptăm cu drag să închiriați un autoturism de la noi! 

Inchirieri auto oras