Top șapte destinații românești faine de vizitat iarna

peisaje natura romania frumoase

Liberi să călătorim cu drag printre fulgi de nea și bucurii sincere

Sfârșitul anului ne șoptește în ureche să fim pregătiți de Crăciun și Revelion. Toamna abia a început dar deja presiunea sărbătorilor de iarnă se simte. Începem valsul căutărilor într-un mod timid. Credem că avem suficient timp la dispoziție pentru a pregăti totul, însă uneori ne trezim în mijlocul sărbătorilor fără un plan corect de acțiune. Dacă totuși începem căutările din timp, atunci avem șanse mari să găsim un loc pe care să-l vizităm cu deosebită plăcere împreună cu cei dragi. Ar fi păcât să nu avem parte de o experiență turistică plăcută în această iarnă. Timpul poate fi de partea noastră, mai ales dacă îl folosim inteligent.

Ne-am gândit la cei care doresc să obțînă mai multe informații utile despre posibile călătorii iarnă prin România. În acest sens, am ales să facem un mic top care să includă șapte destinații faine, demne de vizitat alături de prieteni buni sau familie. Indiferent cine ne acompaniază în timpul călătoriei, nu strică să știm că avem în față o călătorie minunată. Așadar, din nenumăratele locuri vizitate de noi în diferite anotimpuri, am ales șapte locuri care ne-au impresionat. Dacă avem la dispoziție un mic itinerariu, devine puțîn mai ușor să ne simțim bine și să strângem amintiri frumoase.

Photo credit: Tinel Andronic

Top 7 destinații românești faine de vizitat iarna

Nu a fost ușor să reducem numărul de destinații la șapte. Având în vedere cât de multe locuri minunate sunt în România, a fost dificil să ne reducem topul. Din fericire, răbdarea și atenția ne-au ghidat pașii în direcția potrivită. Chiar dacă nu vom insita mult pe caracteristicile acestor destinații, ci le vom prezența succint, sperăm să fie suficient pentru a va stârni interesul.

Iarna este magică și are câteva particularități speciale. Acestea fac din fiecare experiență turistică o poveste demnă de ținut minte. Uneori găsim în drumurile pe care le facem amintiri frumoase. Ele ne fac viață puțîn mai frumoasă, poate chiar împlinită. De ce să nu ne bucurăm de o amintire făînă? Putem face acest lucru cu ușurință, mai ales dacă suntem bine informați.

Care sunt cele șapte locuri pe care merită să le vizități iarnă? Vom porni împreună într-o aventură turistică cu iz magic. Fulgii de nea prind viață în locuri minunate. Și așa cum ați descoperit în alte rânduri, România iarnă are o alură aparte, una îmbrăcată-n elemente magice și voioase. Printre locurile demne de vizitat în această perioada a anului o să descoperiți:

  • 1. Sinaia
  • 2. Vatra Dornei
  • 3. Pojorâta
  • 4. Poiana Brașov
  • 5. Suceava
  • 6. Sibiu
  • 7. Iași
Photo credit: Ionuț Dușmanu

De-a lungul anilor am reușit să explorăm România în lung și-n lat. Am avut norocul de a vizită Muntenia, Moldova, Transilvania, Dobrogea, Oltenia, Crișana, Maramureș și Țară Hațegului. Aceste regiuni ne-au încântat cu frumusețea lor și nenumăratele obiective turistice, ce merită să fie vizitate. În timpul unei călătorii prin țară, credem că este important să avem la dispoziție un plan. Așa vom găși locuri frumoase, care uneori ies din lumina reflectoarelor turistice. Sunt multe destinații superbe, de care lumea nu știe, mai ales turiștii străini. Aceștia nu cunosc țară și doresc să strângă multe amintiri frumoase. De cele mai multe ori, ei reușesc să se bucure de experiențe minunate.

Photo credit: Constantin Andronic

Sinaia, Vatra Dornei, Pojorâta, Poiana Brașov, Suceava, Sibiu și Iași pot fi destinații sublime de iarnă. Am inclus trei orașe care pot oferi experiențe urbane speciale. Acestea sunt decorate cu tot felul de lumini colorate, Moși Crăciuni și spiriduși. Fiecare drum pe care-l facem prin aceste orașe are menirea de a ne face să zâmbim. Orașul Iași este cu siguranță un punct turistic important iarnă. În jurul Palas mall o să gășiți lumini jucăușe, multe decorațiuni de Crăciun și evenimente specifice. Putem ascultă colinde minunate, care sporesc gradul de plăcere al experienței turistice. De asemenea, în centrul orașului o să gășiți multe activități culturale, cu accent pe bucurie auditivă.

În ceea ce privește Sinaia, Vatra Dornei, Pojorâta și Poiana Brașov, acestea sunt privite drept locațiile de top de vizitat iarnă. Aici ne putem relaxa și putem strânge multe amintiri frumoase. Dacă avem puțîn noroc de zăpadă, atunci merge la schi, snowboarding sau cu sania. Atunci când călătorim cu familia sigur o să dăm peste doritori la sanie. În zona Moldovei, Vatra Dornei și Pojorâta sunt destinații populare printre cei care iubesc muntele. Din acest motiv, nu suntem surprinși să vedem un interes special al oamenilor pentru ele. De ce să nu avem parte de un Crăciun bucovinean?

inchiriere opel astra automat drumuri romania

Mobili și mereu pregătiți să oferim acces la mașini bune!

În România puteți găși în AutoBoca un partener de călătorie de încredere. Merită să știți că de 10 ani oferim servicii de rent a car în peste 13 locații românești. În această decadă, am ajutat oameni din diverse state ale lumii să închirieze autoturisme de bună calitate. Ei au folosit mașinile închiriate cu drag și au reușit să exploreze România cu plăcere. Dacă avem la îndemână o mașină bună, atunci devine mult mai ușor să ne îndeplinim obiectivele. Știm acest lucru. Muncim zilnic pentru a le oferi clienților acces la mașini de calitate. În acest sens, suntem foarte atenți cu modelele adăugate în parcul auto disponibil clienților.

Dacă doriți să închiriați un autoturism de la noi, profitați de ocazie și contactați-ne cu încredere! Suntem încrezători că va putem ajută să găsiți mașină ideală pentru drumul pe care urmează să-l faceți. Abia așteptăm să ne ajutăm clienții să găsească cea mai bună soluție. Agenții AutoBoca sunt mereu atenți la detalii și vă pot ajuta! 

Inchirieri auto oras