Transfăgărășan, cel mai frumos drum din Europa!

unde sunt muntii fagaras

Bucuroși să explorăm cel mai frumos drum din România și Europa!

Până la venirea pandemiei, credeam că Europa ascunde cele mai frumoase secrete turistice, lipsind România de grația explorării sincere. Trebuie să recunoaștem că am uitat cât de frumoasă este țara și cât de multe locuri minunate merită să fie vizitate. În ultimii ani, am reușit să descoperim mai multe obiective turistice românești decât am fi bănuit vreodată că o să facem. A trebuit să facem un plan de ajustare turistică, care să ne aducă mai aproape de povești captivante. Din fericire, România este o țară surprinzător de frumoasă, cu o sumedenie de locuri faine, ce pot fi incluse în planuri de călătorie.

A trecut vremea când puteam alege să mergem oriunde, aproape oricând. Pandemia ne-a arătat că trebuie să fim cumpătați și extrem de atenți cu alegerile pe care le facem. Viața personală și profesională depind de un fir subțire, care este mereu pusă la încercare de factori externi. Echilibrul este menținut cu greutate. Avem nevoie de stabilitate pentru a face față provocărilor cu care ne confruntăm zi de zi.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Nu ne așteptăm la o asemenea perioadă dificilă, acompaniată de provocări inedite, parcă desprinse din filmele americane despre Apocalipsă. Straniu, nu-i așa? Totuși, trebuie să fim conștienți de faptul că lumea este fragilă și din când în când, ea își schimbă status-quo-ul cu care suntem obișnuiți. Ați putea oricând citi cartea „Origini – Cum a modelat Pământul istoria omenirii” scrisă de Lewis Dartnell. Este o lectură necesară pentru cei care doresc să descopere lucruri interesante despre relația simbiotică între Pământ și om. 

Un drum cu totul special din România: Transfăgărășan

În fiecare an, ne-am propus să facem Transfăgărășanul dar mai mereu ne limităm la Transrarău deoarece era mai aproape de Iași. Așa că a trebuit să privim cu invidie pozele postate de prieteni când vizitau această zona incredibilă a României. În 2020, am schimbat planurile de călătorie și am inclus Transfăgărășanul cu un curaj ieșit din comun. Știam că drumul este o provocare pentru orice șofer dar nu ne-am lăsat descurajați. Am dorit de mulți ani să parcurgem Transfăgărășanul, măcar până la Lacul Bicaz. Ce minunat! Ne-am decis să pornim la drum și să avem această experiență extraordinară.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Care ne-a fost traseul? Simplu: Sibiu – Castelul de lut de pe Valea Zânelor – Cărțișoara și Lacul Bicaz. Fain, nu-i așa? A fost atât de frumos să parcurgem acest traseu și să strângem amintiri minunate. Trebuie să recunoaștem că această parte a călătoriei a fost cea mai frumoasă din cei 1000 de kilometri parcurși prin țară.

Am reușit să vedem atât de multe locuri faine. România este superbă și merită să fie inclusă în itinerariul unor călători curioși și dornici să exploreze locații interesante. Cei care au reușit să parcurgă cei 151 de kilometri ai Transfăgărășanului, au reușit să treacă prin experiențe cu totul speciale. Intri în inima munților Carpați și simți cum bate. Emoția nu poate fi descrisă așa cum se cuvine dar poate fi simțită.

Ce emoție am simțit atunci când am intrat în comuna Cărțișoara și vedeam în față munții Făgăraș. Semeți, impunători și falnici, munții Carpați te invită să-i explorezi. Nu este tocmai ușor să dezvolți un itinerariu turistic complet, menit să impresioneze călătorii. Acesta vine din inimă, ghidat de instinct. Câteodată vrei să dai curs gândurilor de explorare, care te duc mai aproape că oricând de obiective turistice superbe.

Photo credit: Dusmanu Adina

Noi am făcut drumul de la Cărțișoara până la Lacul Bâlea, cu o oprire foarte plăcută la Cascada Bâlea. Aici am reușit să ne tragem sufletul puțîn și să admirăm natură în gloria ei eternă. Am fost copleșiți de frumusețea locului. Ce emoții! Am fost nevoiți să stăm pe o roca ancestrală, localizată în imediată apropiere a cascadei. Timp de câteva minute, am ascultat sunetul viu al apei curgătoare. Simțeam cum stresul dispărea și viață parcă prindea un sens aparte. Toți cei care făcuse popas la cascada Bâlea, priveau cu drag la munți, ascultând cântecul apei.

Majoritatea oamenilor făceau poze și înregistrau clipuri video cu cascada Bâlea. Ei doreau să imortalizeze amintirea și să nu o uite prea curând. Și noi am procedat la el. Ne-am dorit de atât amar de vreme să vizităm cascada, încât nu puteam pleca de lângă ea fără câteva amintiri digitale. Unele dintre fotografiile făcute aici, se regăsesc în articol.

Am vrut să le împărtășim cu voi. Știm că sunt multe persoane care urmăresc articolele din categoria Descoperă România Autentică. Încercăm să le oferim acces tuturor la informații utile și fotografii captivante. Câteodată este destul de greu să facem acest lucru, mai ales că timpul poate fi uneori un inamic redutabil. Traseul este incredibil. Acesta este cuvântul potrivit pentru a descrie Transfăgărășanul și ceea ce oferă acesta.

Photo credit: Dusmanu Ionut

De ce se numește așa drumul? Hai să vedem împreună! Transfăgărășanul este drumul național 7C, care leagă Țara Românească de Transilvania într-un mod inedit, traversând munții Făgăraș. Acești munți sunt cei mai înalți din țară. Acest drum asfaltat ajunge în zona lacului Bâlea, la o altitudine impresionantă de 2042 de metri. La o asemenea înălțime, viață prinde un alt sens.

Te uiți la lacul Bâlea și te minunezi că acestea există într-o liniște deplină. Am avut parte și de o experiență aparte, pe care nu o credeam posibilă. La cascada Bâlea, am văzut cum de la poalele muntilor venea ceva asemănător unui fum alb și dens. Rapid am aflat că era un nor, care în doar câteva minunate ne-a „luat în brațe”. Totul s-a întâmplat atât de rapid încât nici nu am sesizat că sunt la aproape 2000 de metri altitudine. Magie? Act divin? Posibil! Natura are un puls aparte în acest loc și se simte.

Din păcate, nu toți vizitatorii tratează locul cu respect. Am văzut multe gunoaie aruncate pe platou, ceea ce este oribil dar nu toți au educația potrivită pentru a vizita Transfăgărășanul. Nu toată lumea respectă natura și o „rănesc” aruncând tot felul de gunoaie. Am strâns câteva. Le-am dus la Bâlea lac, unde se aflau zone de colectare. Trecând peste acest aspect, am avut parte de o experiență specială aici, pe care nu o să o uităm prea curând. Sperăm că în viitorul apropiat, poate în circumstanțe mai bune, fără Covid-19 și alte greutăți, să revenim în această parte a României.

inchirieri hyundai i20 rapid pret bun

AutoBoca și călătorii minunate prin țară!

Atunci când avem de întreprins o călătorie prin țară, nu strică să avem la dispoziție un autoturism bun. Acesta asigura stabilitatea și confortul necesar pentru a ajunge la destinație într-un mod plăcut. Dacă mașina personală iese din discuție sau nu avem una și dorim să evităm mijloacele de transport în comun, atunci putem  opta pentru un serviciu de rent a car. Acesta asigura acces facil la mașini de calitate, potrivite pentru ceea ce urmează să facem. AutoBoca a reușit de peste 12 ani să ofere oamenilor acces facil la mașini bune. Avem modele de la producători auto respectabili, care pun accent pe calitate și siguranță.

Contactați-ne oricând doriți informații suplimentare despre mașinile disponilie. Avem un formular de rezervare ușor de completat, care durează doar câteva minute. Rezervați mașina, noi o confirmăm și apoi vă așteptăm cu ea cu rată și igienizată. Vrem că fiecare experiență auto să fie plăcută și confortabilă! 

Inchirieri auto oras