Trei activități de făcut în weekend: relaxare și distracție

Cum putem transforma weekendul într-o amintire minunată?

Pentru milioane de români, zilele de sâmbătă și duminică înseamnă motiv de bucurie și sărbătoare. De ce? Ei se pot bucură de două zile libere de la locul de muncă, prilej de fericire și zâmbete. Probabil ați văzut și multe memes amuzante în rețelele de socializare (Facebook, Twitter, Instagram) cu ocazia venirii weekendului. Acestea ne fac să zambim și să fim încrezători că sâmbătă și duminică ne vom simți bine.

Mulți români vor să se bucure de weekend și să facă lucruri deosebite. Uneori avem nevoie de puțîn sprijin pentru a găși activități de weekend, pe care să le facem cu entuziasm. Știm că posibilitățile țîn și de orașul în care locuim, dar niciodată nu strică să fim bine informați. În acest mod putem descoperi lucruri noi despre lumea din jurul nostru.

Având în vedere că majoritatea evenimentelor sociale au loc în weekend, dacă ne informăm corespunzător, le putem identifica pe cele potrivite nouă. Aici internetul ne poate ajută! Putem vizită diverse website-uri pentru a strânge informații utile despre evenimentele care au loc în weekend, în apropierea noastră. 

Dacă suntem bine pregătiți de weekend atunci putem găși ceva fain, care să ne încânte. Am observat că sunt multe activități pe care le putem face, fără o pregătire în prealabil. Și ne-am gândit să menționăm câteva dintre ele. În acest mod reușim să ajutăm românii care să descopere ceva nou și interesant, demn de urmat. În rândurile următoare o să gășiți câteva lucruri utile despre activitățile de weekend pe care le puteți face.

Photo credit: Dăscălescu Liliana

Bucuria de ieși din zona de confort

De foarte multe ori suntem dedicați timpului liber și vrem să ne simțim bine. Uneori facem acest lucru cu drag și ușurință. Preț de două zile putem să ne bucurăm de câteva activități frumoase. Să nu uităm de vreme. În ultimele săptămâni, România a fost supusă unor valuri de căldură, pe alocuri insuportabile, urmate de furtuni și sesiuni apăsătoare de ploaie.

În acest sens, dacă plănuim călătorii de weekend, atunci merită să aruncăm o privire peste vreme. Dacă plouă prea tare, atunci trebuie să căutăm distracție în spații închise. Atunci când este prea cald, putem face același lucru sau ne putem echipa corespunzător: pălării sau septi în cap, loțiuni de protecție împotriva razelor UV (mai puternice în această vara decât în anii precedenți) și mai ales să ne hidratăm corespunzător. Vara trebuie să ținem pasul cu nevoile de hidratare ale organismului.

paduri Romania minunate
Photo credit: Robert Raducanu

Care sunt activitățile de făcut vara în weekend?

1. Călătorii prin zone imediat apropiate orașului în care locuim

Dacă stăm la oraș și vrem să scăpăm de presiunea să obositoare, atunci putem porni la drum. Așadar, avem oricând posibilitatea de a aruncă o privire peste variantele disponibile. Pentru a ne bucură de ședere, ar fi util să alegem o destinație care să nu se afle la o distanță mai mare de 3 ore de orașul nostru. În acest mod ajungem rapid la destinație și avem timp să ne bucurăm de ea.

De exemplu: din sediul din Iași putem ajunge relativ rapid la Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Rarau sau Pojorâta. Acestea sunt câteva din cele mai vizitate stațiuni montane din zona. Ieșenii pornesc cu drag spre aceste destinații, sperând să se bucure de liniște, natură și mâncare bună. Puteți utiliza oricând internetul sau diverse aplicații dedicate pentru a găși destinații apropiate.

Photo credit: Constantin Seghedin

2. Cărți, filme și seriale

După o săptămâna lungă de lucru, vrem să ne detașăm de lucrurile stresante și obositoare. Așa că încercăm să descoperim lumi noi, personaje fascinante și povești incredibile. Unde le putem găși? În cărți, filme și seriale. Chiar dacă nu suntem fanii activitățile sedentare, care implică cel mult drumuri până la bucătărie sau baie, uneori merită să zicem „Stop! Azi mă relaxez acasă”.

Sunt mulți români care abia așteaptă weekendul pentru a urmări serialele favorite pe Netflix sau HBO Go. Aceste platforme de streaming video au reușit seducă mii de români, prin oferirea de conținut incredibil. Dacă avem și un televizor bun acasă (4K cu tehnologii OLED sau QLED), atunci experiență cinematografică crește în calitate semnificativ.

3. Întâlniri cu prietenii sau familia

Câteodată întâlnirile cu cei dragi ne ajută enorm să facem față presiunilor sociale. Dacă avem aproape prieteni buni sau membrii apropiați ai familiei, atunci cresc șansele semnificativ să ne bucurăm de experiențe plăcute. Puteți plănui plimbări prin parc sau poate o mâncare bună la un restaurant ales cu drag. Niciodată nu știți când puteți descoperi ceva nou despre persoanele importante din viață voastră. Prietenii ne pot face să zambim și să discutăm lucruri interesante despre lume și multe altele.

Călătorii plăcute de weekend

În această vara vrem să ne bucurăm de experiențe plăcute, care să combine zilele de lucru cu cele de distracție într-un mod facil. Fiecare weekend poate deveni o poveste minunată, mai ales dacă avem aproape prieteni buni. Familia nu trebuie scoasă din ecuație, deoarece ea reprezintă sprijinul nostru.  Dacă vreți să va bucurați de călătorii plăcute de weekend în această vara, puteți opta pentru un drum fain, aproape de orașul în care trăiți. De asemenea, dacă aveți nevoie de o mașină de închiriat, puteți apela cu încredere la serviciul de închirieri mașini de la AutoBoca.

De 10 ani oferim clienților acces la mașini bune, optime pentru călătorii plăcute prin țară. Merită să știți că peste 96% din clienții noștri recomandă serviciile AutoBoca celor dragi! Va așteptăm cu drag să închiriați una din mașinile noastre de bun venit! 

Inchirieri auto oras