Trei zile petrecute în Suceava: o călătorie în familie

Voioşia unei călătorii sublime pe meleagurile româneşti din Nord

Photo credit: Dusmanu Ionut

Photo credit: Dusmanu Ionut

În 2016 se pare că foarte mulţi oameni încearcă să se detaşeze de problemele pe care le întâmpină zilnic acasă sau la locul de muncă. Stresul cotidian, micile şicane sociale sau presiunea vie de la muncă par a fi uneori greu de digestat pentru majoritatea oamenilor. Sunt foarte multe locuri în România care pot oferi experienţe turistice speciale, menite să liniştească mintea şi să mângâie sufletul. Nu vrem să părem sentimentali însă se pare că din ce în ce mai mulţi oameni „fug” în corida obiectivelor turistice româneşti. Orice călătorie ce vă scoate din tipar are darul special de alunga presiunea negativă a problemelor de zi cu zi. Vom încerca să vă prezentăm câteva detalii despre fiecare călătorie posibilă şi uşor de întreprins prin ţară.

România este ţara tuturor posibilităţilor atunci când vine vorba relaxare şi voie bună. Ştim cum să ne detaşăm de majoritatea efectelor negative pe care stresul îl are asupra oamenilor. Una din cele mai frumoase călătorii pe care le puteţi întreprinde în ţara poate fi o drumeţie la Suceava. Acest loc este cu adevărat un dar special, conturat de emoţii şi sentimente plăcute. De ce puteţi alege Suceava drept o destinaţie de weekend sau de o săptămână? Sunt multe lucruri pe care trebuie să le aveţi în vedere dacă doriţi să descoperiţi Suceava şi tot ce are mai frumos de oferit. O călătorie alături de cei dragi într-un loc încărcat cu istorie, cultură, mit şi legenda poate deveni o experienţă deosebit de plăcută. Fiecare drum pe care-l întreprindeţi în ţara trebuie să fie acompaniat de libertate de mişcare. Ce înseamnă acest lucru? Să aveţi acces la informaţii utile care să transforme fiecare călătorie într-o amintire de neuitat sau cel puţin greu de uitat.

 

Bun venit la Suceava, fosta capitală a Moldovei

 

Ziduri exterioare interioare Suceava cetate

Photo credit: Dusmanu Ionut

România are legături fine dar puternice cu trecutul, în nenumăratele sale forme. Ancora trecutului suspendă legile nescrise ale timpului şi rămâne bine pironită în fundaţia ţării. Am observat cu deosebită plăcere că mii de romani şi străini sunt seduşi de sunetul rafinat al istoriei. Bun venit la Suceava, un mic oraş dar grandios în acelaşi timp. Capitala lui Ştefan cel Mare rămâne fără îndoială una din cele mai frumoase frumoase vestigii istorice româneşti. Cetatea de Scaun a Sucevei este un monument al măreţiei lui Ştefan cel Mare, domnitorul Moldovei care în mare măsură a pus o mică ţară din estul Europei pe harta internaţională. Cei care au reuşit să ajungă la zidurile măreţe ale cetăţii au rămas surprinşi de ceea ce au văzut. De altfel Cetatea de Scaun are acest dar: să surprindă şi să lase o impresie plăcută.

Pentru a vă putea delecta cu darurile turistice sucevene trebuie să aveţi la îndemână un autoturism confortabil şi spaţios. Dacă nu aveţi la dispoziţie un mijloc de transport personal puteţi închiria unul fără probleme. Autoboca rent a car vă oferă posibilitatea de a alege dintr-o gamă auto variată, ce include numeroase modele. Avem autoturisme mici şi mari, alese cu mare atenţie de specialişti auto. Cu puţină atenţie o să puteţi identifica un autoturism capabil să ofere experienţe auto speciale, legate scai de fibră vie a turismului românesc. Să aveţi aproape aparatul de fotografiat. Suntem siguri că o să aveţi ce fotografia în această parte a ţării. Peisajele naturale splendide şi monumentele istorice de nepreţuit o să vă determine să staţi cel puţin trei zile în Suceava. Oraşul este o comoară relativ ascunsă deoarece eforturile de promovare nu dau rezultatele dorite.

Povestea istorica a Cetatii de Scaun Suceava

Photo credit: Dusmanu Ionut

Fiecare moment petrecut în acest oraş poate fi foarte plăcut, mai ales dacă aveţi alături familia. În inima turistică a nordului o să găsiţi un orăşel cu locuitori mai mult decât prietenoşi. Majoritatea persoanelor care au vizitat Suceava s-au bucurat de darurile unui oraş special, clădit pe povesti deosebite. O să găsiţi în oraş multe monumente istorice care merită atenţia fiecărui călător. Printre cele mai interesante obiective turistice sucevene o să găsiţi: cetatea Scheia-Suceava, Platoul din fata Cetăţii de Scaun, Situl arheologic „Vechiul centru medieval Suceava”, ansamblul Curţii Domneşti, vatra oraşului medieval Suceava, curte boierească, fortificaţie premusatina, inscripţii runice şi o mână neolitica de exploatare a sării. Sunt numeroase obiective turistice ce merită atenţia voastră.

Sunteţi pregătiţi să descoperiţi oraşul Suceava? Dacă răspunsul este da atunci trebuie să aveţi la dispoziţie un mijloc de transport util şi uşor de condus. Autoboca rent a car vă poate oferi şansa de a descoperi oraşul la volanul unei maşini de bun venit!

Inchirieri auto oras