Turism intern și mașini închiriate de români pentru câteva zile

În căutarea unor experiențe turistice minunate prin România

Lunile anului 2020 par a fi acompaniate mereu de surprize neplăcute. Fiecare lună ne pune în fața unei noi provocări. Sperăm că lucrurile să se calmeze și lumea se revină treptat la normal. Știm că nu o să fie ușor, dar cu răbdare și implicare din partea noastră, poate că vom „forța” lucrurile să se liniștească. Ar fi util să ne dedicăm timpul investiției în propia sănătate. Acest prim pas este important deoarece ne ajută să facem față cu brio provocărilor sanitare. Așa că că putem face exerciții fizice, putem consuma mâncare mai sănătoasă și dacă se poate, să evităm dulciurile și sedentarismul.

Vara a fost mereu rezervată vacanțelor la mare și la munte. 2020 ne-a determinat să fim puțin mai atenți cu alegerea destinației finale. Românii responsabili tratează cu maximă seriozitate problema Covid-19 și nu vor să se apropie de ea. Așa că ei încearcă să se distanțeze de locurile aglomerate. Cum reușesc să facă acest lucru?

Ei au grijă să folosească mașini personale sau închiriate pentru a călători către diverse destinații. Dacă nu ne expunem contactului cu alte persoane, devine puțin mai ușor să evităm virusul. În același timp, vrem punem distanța între noi și alții, ceea ce înseamnă alegerea unor destinații puțîn mai izolate. Din fericire, România nu duce lipsa de locuri frumoase puțin mai izolate, pe care să le includem într-un itinerariu.

Turismul intern a devenit foarte popular printre români. Ei s-au reorientat de la Grecia, Spania, Italia sau Turcia, la darurile turistice ale României. Nu este un schimb rău din punctul nostru de vedere. Sunt multe locuri frumoase în țară pe care le putem vizita. Hai să vedem împreună cum putem extinde colecția existența de amintiri frumoase!

Timp aproximativ de lectură: 8 minute plăcute

calatorii frumoase prin romania
Photo credit: Tinel Andronic

Cuprins articol:

  • Vacanțe plăcute prin România în 2020
  • Ne setăm ceasul turistic după restricții și măsuri de siguranță
  • AutoBoca și drumuri cu mașini de calitate!

Știm că românii abia așteaptă să se relaxeze și să uite de problemele cauzate de coronavirus. Ei doresc să se deconecteze în locuri sigure și lipsite de stres. Nu putem ignoră cântecul de sirenă al României. Turismul intern, chiar dacă este afectat de lipsa unei infrastructuri moderne, poate fi destul de darnic. Așadar, găsim în țară o sumedenie de obiective turistice pe care să le includem într-un itinerariu captivant. Dacă timpul este de partea noastră, atunci vom reuși să identificăm caracteristicile turistice ale țării. O vacanță plăcută în România începe cu o documentare atentă. Nu putem grăbi lucrurile, mai ales dacă vrem cu adevărat să ne simțim bine. În prezent vom găsi țara mai mult decât darnică!

Sperăm că o să rămâneți alături de noi până la sfârșitul articolului. În ultimii ani, am efectuat numeroase călătorii prin România, încercând să punem accent pe latura frumoasă. Este o reală plăcere să tot călătorești prin țară. Așa iei pulsul turismului autohton. El poate fi surprinzător de vivace și captivant.

fotografie lacul bicaz din romania
Photo credit: Constantin Andronic

Vacanțe plăcute prin România anului 2020

Țara în acest an are o altă „haină” turistică. Străinii nu se mai îngrămădesc să vină în România deoarece virusul Covid-19 încă nu a fost înfrânt. De altfel, la momentul redactării acestui articol, numărul cazurilor de infectați crește de la o zi la alta, ceea ce nu este o veste tocmai bună. Chiar și așa, „salvarea” turismului intern vine de la români. Aceștia din urmă preferă să se orienteze către destinații românești.

La fel că în orice vară, chiar și aceasta, românii optează pentru sejururi la Marea Neagră. Probabil că ați văzut la televizor numeroase știri despre sejururile românilor la mare. Stațiunile Mamaia, Neptun, Vama Veche, Olimp, Costinești și multe altele sunt pline în această perioada. Din cauza acestui lucru au existat probleme cu distanțarea socială și respectarea măsurilor de siguranță și protecție împotriva Covid-19. Sperăm că lucrurile se vor liniști și românii vor conștientiza că trebuie să respecte regulile pentru a înfrânge acest virus.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Marea Neagră are frumusețea sa, care surprinde până și cei mai aprigi critici. Știm că sunt anumite lucruri care nu ne plac pe litoral însă la sfârșitul zilei Apusul și Răsăritul salvează întreagă situație. O plimbare cu picioarele goale prin apă marii, alungă toate grijiile acumulate de-a lungul zilei. De ce să nu ne uităm după aspectele frumoase ale vieții? Atunci când suntem la mare, ar fi util să ne bucurăm de întreagă experiență. Munții Carpați sunt gazde primitoare pentru cei care doresc să se răcorească și să admire natură. Și noi iubim munții românești, deoarece simțim că respirăm un aer curat și revigorant.

Printre cele mai vizitate obiective turistice de la munte, o să găsiți Vatra Dornei, Gura Humorului, Predeal, Azuga, Poiana Brașov, Sighișoara, Câmpulung Moldovenesc, Frasin, Pojorâta și Gură Arinii. De fiecare dată când am ales să vizităm aceste locuri, ne-am putut conecta corespunzător la darurile naturii. Peisajele din Munții Carpați pot fi încântătoare. Ne clătim ochii și ne revitalizăm mințile.

Rămâne doar să alegeți o destinație care să fie pe placul vostru, unde puteți întreprinde activități faine. Aveți de unde alege ceea ce este extraordinar. Turiștii români se pot simți foarte bine în propia țară. Dacă reușim să evităm locurile aglomerate, atunci vom reuși să ne simțim bine alături de persoanele în care avem cu adevărat încredere. De ce să nu ne bucurăm de o vacanță faină în propia țară? Este mai ușor decât bănuiți să va delectați cu clipe frumoase prin România.

statuie impotriva comunismului romanesc
Photo credit: Laura Seghedin

Ne setăm ceasul turistic după restricții și măsuri de siguranță

Siguranță primează! Fiecare călătorie pe care o facem prin România trebuie să fie însoțită de responsabilitate și o atenție specială la măsurile de siguranță. Într-o pandemie avem grijă de noi și de cei dragi, încercând să nu ne expunem la posibile infectari. O grijă aparte pentru propia siguranță conduce către siguranță altora. Din acest motiv, ar fi util să fim atenți la recomandările specialiștilor din domeniul medical. Nu trebuie să aplecăm urechea la toate nebuniile de conspirații lansate de persoane fără pregătire medicală în mediul virtual. Acestea persoane fac mai mult rău decât bine. Așa că rămânem conectați la sursele oficiale de la statul român și ignorăm complet zgomotele întreținute de tot felul de oameni dubioși, cu interese obscure.

Ceasul turistic îl setăm după nevoia de distracție sigură. Respectăm distanță socială față de alte persoane. Purtăm măști în locurile aglomerate și ne dezinfectăm mâinile de fiecare dată când putem. Spălatul mâinilor este foarte important. Spălăm bine timp de 30 de secunde mâinile și apoi ne vedem de treaba. Aceste măsuri sunt mai mult de bun simt și respect față de restul societății.

rent masini

AutoBoca și drumuri cu mașini de calitate!

A crescut în ultima lună interesul pentru mașini de închiriat, ceea ce este absolut normal. De ce să optați pentru mijloace de transport în comun, unde se află atât de mulți oameni? Nu. Controlați mijlocul de transport folosit pentru a ajunge în diverse locuri din țară!

Alegeți să închiriați o mașînă de la AutoBoca și bucurați-va de drumuri bune prin țară! Avem o experiență de 12 ani în domeniul rent a car. Am ajutat mulți clienți să exploreze România, o țară atât de frumoasă și primitoare! La noi o să gășiți mașini de la producători de top și potrivite pentru necesități diverse. Rezervați online autoturismul optim de drum în doar 3 pași! 

Inchirieri auto oras