Turism la buget în România: ce putem vizita toamna

Cum puteţi călători în locuri minunate fără să depăşiţi bugetul de vacanţă? Cu puţină organizare, este mai simplu decât credeţi! 

Cine nu şi-ar dori să plece mai des în vacanţă şi să călătorească mai mult? Mulţi români doresc să dea o fugă sau două la munte, pentru a se conecta la surse de linişte şi calm. Unii chiar reuşesc să facă acest lucru mai des decât ne-am aştepta.

Dacă situaţia financiară îţi permite şi locul de munca este puţin mai flexibil, atunci cu siguranţă merită să călătoreşti cât mai des. De asemenea, ţara noastră este o veritabilă sursa de obiective turistice, de care puteţi profita cu uşurinţă.

Photo credit: Tinel Andronic

Cele mai frumoase amintiri le-am creat în momente de linişte şi relaxare, în compania celor dragi sau a unor oameni interesanţi. Atunci când plecăm în concedii, nu doar că avem oportunitatea să vizităm destinaţii interesante, ci să şi petrecem câteva zile cu familia şi să ne deconectăm de la stresul şi rutina zilnică.

România este o ţară generoasă în ceea ce priveşte posibilităţile turistice, aşa că veţi găsi locaţii şi activităţi pe gusturile fiecăruia. Pentru a găsi în timp util cele mai interesante destinaţii româneşti, nu strică să întreprindem o activitate de documentare. În acest mod o să reducem potenţialele destinaţii la una sau două opţiuni. Câştigam timp şi ştim cum să gestionăm călătoria! 

Însă, unul dintre marile impedimente pentru a pleca în vacanţe mai des, este lipsa resurselor financiare. Costul de trăi, rate plus alte responsabilităţi nu prea lasă loc pentru a economisi pentru vacanţe. Din acest motiv, majoritatea oamenilor îşi programează un concediu pe an (de regulă pe timp de vară) ce presupune multă agitaţie şi planificare în prealabil. Acesta este totuşi perioadă potrivită pentru o călătorie lipsită de stres sau eternele bătăi de cap cu aglomeraţia turistică. 

Photo credit: Mihaela Abalaesei

Toate speranţele noaste de relaxare şi destindere sunt puse în acest concediu. În acea perioadă, se încearcă să se viziteze cât mai multe locaţii însă în acelaşi timp să existe timp şi pentru relaxare. Dintr-o dată, ceea ce ar trebui să fie o vacanţă lipsită de stres, se transformă într-o altfel de muncă, în care se respectă un itinerariu fix (şi de multe ori neprevăzutul vă pot schimba planurile). Este destul de uşor să setezi un itinerariu bun, care să aducă amintiri frumoase.

În această “vânătoare” după obiective turistice, este posibil ca la final să vă simţiţi extenuaţi şi frustraţi fiindcă nu aţi putut include toate destinaţiile dorite. Nu sună prea bine, nu-i aşa? Bineînţeles, la finalul vacanţei, va trebui să revenim la serviciu şi la programul plin de sarcini de făcut. 

Însă, de ce să îngrămădim toate aşteptările turistice doar într-o singură vacanţă, când putem avea mai multe de-a lungul anului? În această manieră, nu va trebui să vă grăbiţi de la un loc la altul şi chiar să staţi îndeajuns pentru a savura farmecul regiunii respective. Aşa cum am menţionat, factorul financiar are un rol important de jucat în planificarea unei vacanţe. Nu putem să-l ignorăm. Trebuie să ne uităm cu atenţie la potenţialul economic al călătoriei şi să-l respectăm aşa cum se cuvine.

Photo credit: Tinel Andronic

Din fericire, cu atenţie şi informaţiile corespunzătoare, nu va fi atât de dificil să vă organizaţi excursii dese la un buget acceptabil. Veţi putea economisi la mijloacele de cazare, transport şi bineînţeles la mâncare. Ieftin nu înseamnă musai şi prost. Din contră! În extrasezon, veţi avea oportunitatea să accesaţi un pachet turistic la un preţ mult mai avantajos! Foarte multe pensiuni au pregătite oferte speciale pentru perioada de toamnă-iarnă. De ce să nu profitaţi de aceste oferte?

În toamna lui 2018, sunt mii de romani şi străini care se pregătesc să viziteze România şi au bugete limitate, pe care trebuie să le respecte. Atunci când avem un buget de respectat trebuie să fim atenţi la fiecare ban şi să respectăm obiectivele propuse. Pentru a nu compromite întreaga experienţă, nu strică să căutaţi soluţii inteligente de mobilitate, mâncare şi cazare. Dacă la ultimele două nu putem fi de ajutor, la ceea ce înseamnă mobilitate auto, AutoBoca este mereu pregătită să ofere asistenţă. 

Photo credit: Mihaela Abalaesei

Totuşi, până să ajungem la acel punct important, vom încerca să scoatem în evidenţă câteva din locurile care merită vizitate la buget, fără să vă dea banii planificaţi pentru călătorie peste cap. De ce să nu profitaţi la maximum de weekendurile voastre sau de câteva minivacanţe? Este mai uşor ca nicioadata astăzi să vă setaţi călătoria, având în vedere timpul disponibil şi banii.

Dacă veţi călători mai des, veţi ieşi din rutină, intra în contact cu oameni şi locuri noi, ceea ce se traduce în experienţe inedite cât şi amintiri incredibile. De asemenea, veţi fi mult mai relaxaţi şi veţi putea să munciţi cu mai mult devotament şi concentrare. În această manieră, vă puteţi bucura de o viaţă liniştită, cu mai multe clipe petrecute alături de cei dragi. În plus, nu ar fi o idee rea să descoperiţi bogăţiile naturale şi culturale ale României. Ţara o să vă surprindă într-un mod plăcut cu ofertele sale turistice.

Photo credit: Vasile Prisacariu

În acest sens, vă propunem să descoperiţi 10 locuri incredibile din ţară, pe care le puteţi vizita fără să depăşiţi bugetul alocat de vacanţă. Sunt destinaţii deosebite care vă vor încânta fie prin naturaleţe, istoricul locului sau poate chiar şi prin legende vechi de sute de ani.

Sunteţi pregătiţi pentru o călătorie de neuitat? Dacă răspunsul vostru este DA, vă invităm să citiţi în continuare! Credem că o să descoperiţi câteva lucruri interesante despre potenţialul turistic al ţării.

10 locuri care merită să fie în atenţia celor care vor să descopere România fără a depăşi bugetul de vacanţă

Se spune că nu le poţi avea pe toate şi că mereu trebuie să accepţi un compromis. Însă, cu puţină înverşunare şi planificare, veţi putea să vă bucuraţi de vacanţe incredibile şi fără să cheltuiţi foarte mulţi bani. Internetul vă poate fi de real folos în procesul organizării acestor mini-excursii. Veţi întâmpina mulţi turişti ca şi voi, care au vizitat locuri incredibile cu un buget foarte mic. La o primă vedere, aţi crede că sună prea frumos să fie adevărat, însă chiar se poate! Sunteţi pregătiţi?

Totul începe cu întrebarea: “Ce v-ar plăcea să vizitaţi în România în toamna lui 2018?” Există un loc anume unde v-aţi dorit să ajungeţi însă în lipsa de timp sau bani aţi tot amânat? Cel mai probabil, răspunsul va fi da. Aşa că, după ce v-aţi stabilit destinaţia, următorul pas este să găsiţi variante pentru a ajunge acolo fără a vă da peste cap finanţele. Dacă veţi planifica excursia din timp, veţi găsi locuri de cazare şi mijloace de transport la preţuri foarte mici!

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Bineînţeles, nu strică să primiţi recomandări şi sugestii din partea altor turişti care călătoresc constant cu bugete reduse. Din experienţele lor puteţi învăţa cum să evitaţi greşeli şi care ar trebui să fie procedura în organizarea vacantelor. Nu doar atât, însă vă puteţi inspira din itinerariile lor. Şi partea cea mai bună este că veţi avea acces la toate aceste informaţii doar cu câteva click-uri!

Ţinând cont de aceste aspecte, vă propunem să luaţi în considerare 10 destinaţii deosebite de vacanţă pentru un buget limitat:

Oraşul Târgovişte, locul unde s-a făcut istorie. Deşi este o aşezare micuţă, Târgovişte are o deosebită valoare culturală şi istorică pentru România. Timp de 300 de ani a fost capitala Ţării Româneşti şi locul de unde au cârmuit domnitori de seamă precum Mircea cel Bătrân, Vlad Ţepeş, Mihai Viteazul şi mulţii alţii.

Puteţi ajunge aici cu uşurinţă dacă vă porniţi din Bucureşti (în doar câteva ore) şi veţi descoperi un ţinut de poveste, un ţinut care a avut un rol deosebit de important în cursul istoriei României. Printre atracţiile principale de aici, putem enumera Cetatea Domnească, Turnul Chindiei, Casa Memoriala a lui I.L. Caragiale inclusiv Grădină Zoo. Curtea Domnească şi Turnul Chindiei sunt construcţii medievale, impresionante atât prin dimensiuni cât şi arhitectura. Cu siguranţă merită să le includeţi în itinerariul vostru.

Istorie Palat Domnesc

Photo credit: Dusmanu Ionut

În Târgovişte, puteţi petrece câteva clipe în trecutul ţării noastre şi să contemplaţi la măreţia acelor voievozi ce au contribuit la fundaţia României din prezent. Bineînţeles, nu ar fi o idee rea să vă pregătiţi şi aparatul foto!

Mănăstirea Dealu este un alt obiectiv turistic impresionant, localizat în apropiere de Târgovişte, la doar câţiva kilometri distanţă de oraş. Dacă tot aţi ajuns aici, ar fi păcat să nu vizitaţi şi acest lăcaş de cult atât de iubit de turiştii de pretutindeni. A fost ridicată în secolul XV la iniţiativa domnitorului Radu cel Mare din piatră şi cărămidă. Chiar şi în prezent, Mănăstirea Dealu este un simbol al frumuseţii arhitecturale înconjurată de peisaje încântătoare. 

Photo credit: Dușmanu Ionuț

Palatul Parlamentului din Bucureşti sau Casa Poporului este una dintre cele mai impunătoare construcţii din timpul regimului comunist. Chiar dacă acel sistem politic avea fundamente şi ideologii eronate, a lăsat în urmă câteva elemente cu adevărat deosebite iar Palatul Parlamentului este unul dintre acestea. 

Este cea de-a doua clădire administrativă din lume ca dimensiuni (după Pentagon) şi are 9 etaje deasupra şi sub pământ. Fără îndoială, acest palat este o bijuterie arhitecturală şi o operă inginerească desăvârşită. Aşadar, cu siguranţă merită să includeţi în itinerariul vostru o vizită la acest obiectiv.

Photo credit: Bogdan Almajan

Parcul Herăstrău şi parcul Cişmigiu – două locuri unde vă puteţi relaxa, unde puteţi să vă plimbaţi, departe de zgomotul traficului bucureştean. Capital României este un loc plin de comori turistice, mai ales dacă ştiţi cum să le căutaţi. În unele regiuni veţi găsi o lume vibrantă, plină de energie şi agitată iar în altele domina liniştea, natura încântătoare şi veţi putea să vă bucuraţi de multe clipe de relaxare.

Parcul Herăstrău şi Cişmigiu sunt două exemple excelente dacă doriţi să vă refugiaţi de cotidian şi de ritmul alert al unui program mult prea încărcat. Sunt adevărate oaze de verdeaţă, iar pe timp de toamnă se transformă în tablouri colorate în culori vii de auriu şi roşu – cărămiziu. Va fi o adevărată plăcere să vă plimbaţi pe aleile cochete şi să vă delectaţi simţurile cu frumoasele grădini, copacii înalţi cât şi lacul din interiorul parcului.

Photo credit: Constantin Seghedin

Palatul Culturii din Iaşi, un monument emblematic pentru fosta capitală a Moldovei. Iaşul este un oraş romantic, cu iz de nostalgie însă în acelaşi timp şi într-o continuă dezvoltare. Un exemplu excelent de astfel de paradox ar fi chiar Palatul Culturii şi zona Palas Mall. Într-o parte veţi păşi în lumea romantică a secolului XIX, iar în cealaltă în modernismul plin de viaţă şi tehnologie a secolului XXI. Este un mod plăcut de a ne reaminti că avem o ţară bogată în istorie şi cultură.

Palatul Culturii este un obiectiv pe care nu ar trebui să îl rataţi în Iaşi. Această clădire vă va impresiona prin dimensiuni, stil arhitectural şi prin frumuseţea interioară cât şi exterioară. Puteţi vizita cele patru muzee din palat şi să vă delectaţi cu zeci de colecţii interesante şi picturi încântătoare.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Biserica Trei Ierarhi şi Mitropolia Moldovei şi a Bucovinei. La o distanţă mică (în mers) de Palatul Culturii, veţi găsi câteva dintre cele mai frumoase şi iubite lăcaşe de cult din oraş. Biserica Trei Ierarhi cât şi Mitropolia au o istorie veche  şi au trecut prin multe situaţii neprielnice de-a lungul secolelor (arse, jefuite, dărâmate). 

Însă, nu s-au lăsat învinse de aceste provocări şi în prezent le puteţi vizita fără restricţii. Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a fost restaurată la adevărata glorie şi aici veţi găsi şi moaştele Sf. Paraschiva, sărbătorită în fiecare an pe 14 octombrie.

Imagini Biserica Trei Ierarhi

Photo credit: Dusmanu Ionut

Biserica Trei Ierarhi este inclusă în patrimoniul UNESCO datorită importanţei culturale şi istorice. Este o clădire ce datează din secolul XVII şi cu siguranţă merită atenţia voastră. Aceasta biserică are o poveste interesantă pe care merita să o descoperiţi. Totuşi, cel mai frumos aspect al clădirii este arhitectura incredibilă, care merita să fie imortalizata în fotografii interesante. Foarte mulţi turişti ajung în Iaşi şi trec cu încredere pe la aceasta biserică.

Cetatea de Scaun a Sucevei este un alt monument medieval pe care nu ar trebui să îl rataţi. Ridicată la iniţiativa lui Ştefan cel Mare, aceasta cetate veche de 600 de ani, nu a fost cucerită niciodată. A fost un simbol al puterii romanilor cât şi a devotamentului acestora pentru patrie. Trebuie să acordaţi o oră sau două explorării acestei cetăţi minunate. 

Photo credit: Dusmanu Ionut

În prezent, puteţi vizita ansamblul cetăţii şi să vă minunaţi de măreţia acestei construcţii. Nu este simplu să se ridice din piatră o clădire de astfel de dimensiuni şi care să reziste la asedii multiple.

Mănăstirea Voroneţ. Tot în judeţul Suceava veţi descoperi unul dintre cele mai iubite şi populare lăcaşe de cult din Bucovina: Mănăstirea Voroneţ. Datorită frumuseţii frescelor, vechimii şi importanţei pentru patrimoniul cultural, această mănăstire a fost inclusă în patrimoniul UNESCO. Aşa cum foarte mulţi oameni au observat în repetate rânduri, mânăstirea Voroneţ este una din cele mai frumoase edificii de cult romaneşti.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Principalele elemente de atracţie la Voroneţ sunt frescele atent pictate pe pereţii mănăstirii în acea nuanţă de albastru care a devenit faimoasă. Sunt reprezentate mai multe scene biblice, Judecata de Apoi fiind una dintre cele mai apreciate. De asemenea, la Voroneţ veţi găsi şi împrejurimi naturale de invidiat.

Castelul Bran şi faimoasă legendă a contelui Dracula. Acest castel a devenit unul cele mai populare obiective turistice din Transilvania, atrăgând anual mii de turişti de peste tot în lume. Ei sunt curioşi să descopere misterele ascunse ale faimosului conte, în speranţa că vor da peste ceva nou care nu a fost scos la iveală de sute de ani. De cele mai multe ori, acele mistere vor rămâne nedescoperite, însă veţi fi plăcut surprinşi de frumuseţea castelului şi a împrejurimilor.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Castelul Bran este emblematic pentru Transilvania cât şi pentru România şi cu siguranţă merită inclus în itinerariul vostru de vacanţă. Veţi avea şansa să mai descoperiţi încă câteva detalii despre voievozii ţării noastre.

Castelul Peleş din Sinia este unul dintre cele mai frumoase reşedinţe regale din România. A fost ridicat între anii 1873-1914 pentru regele Carol I. Aşadar, au fost folosite cele mai scumpe şi durabile materiale de construcţie (marmură, abanos, nuc, etc.) tocmai pentru a evidenţia luxul şi bunăstarea coroanei. Rezultatul a fost unul spectacular: o bijuterie arhitecturală şi un castel impresionant, în care şi cel măi mic detaliu a fost foarte bine pus la punct.

Poze castel Peles Romania

Photo credit: Dusmanu Ionut

În prezent, veţi avea acces la câteva din cele peste 300 de camere ale castelului şi veţi putea admira câteva colecţii de arme şi artă. 

Lista cu cele 10 destinaţii turistice de toamnă de vizitat în România într-un buget poate fi îmbogăţită şi transformată într-o listă cu 20 sau 30 de locaţii la fel de frumoase. Partea bună este că puteţi petrece multe momente încântătoare la aceste obiective şi nu veţi fi nevoiţi să cheltuiţi foarte mulţi bani. În această manieră, veţi reuşi să aveţi parte de vacanţe de neuitat. De ce aţi spune nu?

Maşini de bun venit de închiriat la preţuri avantajoase pentru călătorii lipite de stres

Însă, pentru a ajunge fără impedimente către toate destinaţiile propuse, veţi avea nevoie de un mijloc de transport de încredere şi pe care să îl conduceţi cu plăcere. Bineînţeles, ar fi de preferat să accesaţi o maşină care să se plieze pe necesităţile voastre însă să nu consume mult. În cazul în care autoturismul personal nu este o variantă pe care să o luaţi în considerare, puteţi opta pentru un serviciu de rent.

Mulţi ar zice că îşi vor depăşi bugetul dacă vor contracta ajutorul agenţiilor de închirieri auto, însă dacă veţi găsi o ofertă bună, veţi constata că la final aveţi de câştigat. Ieftin nu înseamnă de proastă calitate. Vă puteţi bucura de o experienţă auto inedită, la volanul unei maşini noi, spaţioasă şi gata să înfrunte provocările rutiere. Sună bine, nu-i aşa?

calatorii prin tara 2018

Ce trebuie să faceţi mai exact? Să găsiţi o firmă de închirieri profesionistă şi pe  care să vă puteţi baza ori de câte ori căutaţi soluţii de transport avantajoase. AutoBoca vă oferă în această toamnă acces la maşini de calitate, la preţuri avantajoase. De ce să nu economisiţi fără să faceţi compromis la calitate?

În acest sens, vă invităm să descoperiţi promoţiile de toamnă de la AutoBoca: VW Jetta la preţ de VW Golf, VW Polo Automat la preţ de VW Polo şi Dacia Logan la un preţ de închiriere foarte scăzut pentru o perioadă mai lungă de timp. Am pus la punct opţiuni avantajoase pentru a îndeplini preferinţele clienţilor noştri.

Ştim că fiecare călătorie are specificul ei, aşa că la AutoBoca veţi găsi o variantă potrivită. Cuplurile pot opta pentru VW Polo Automat, grupurile de prieteni sau familiile pot închiria noul VW Jetta iar cei care au de întreprins drumuri multe şi pentru perioade mai lungi de timp, pot alege Dacia Logan. 

Bineînţeles, în flota noastră veţi găsi multe modele noi din clase diferite, aşa că nu vă veţi simţi limitaţi. În această toamnă, AutoBoca va sta alături cu autoturisme de calitate ce pot fi închiriate la preţuri avantajoase. Profitaţi şi voi şi rezervaţi chiar astăzi una dintre maşinile noastre de bun venit!

Suntem în fiecare zi pregătiţi să vă ajutăm să închiriaţi o maşină de calitate, optimă pentru drumul pe care-l aveţi în faţă. De ce să nu profitaţi şi voi de experienţa noastră pentru a porni la drum cu o maşină  bună?

Inchirieri auto oras