Turismul românesc începe să respire în 2020

Începem să ne gândim la călătorii vibrante prin România!

Pe măsură ce lucrurile revin într-o nouă stare de normalitate, îndrăznim să ne gândim la posibile călătorii prin România. În ciuda faptului că există un stres zgomotos care ne atenționează mereu la acțiunile pe care le întreprindem, încercăm să contemplăm idei de călătorie. Abia așteptăm să ieșim din orașul în care ne-am izolat în ultimele luni. Pe măsură ce se deschid hotelurile, pensiunile dar și parțial restaurantele, simțim că merită să ieșim la drum. Turismul românesc a suferit o lovitură importantă în această perioadă. Izolarea a însemnat stoparea activității a multor firme românești. Acest lucru a însemnat lovituri economice, cu efecte pe termen scurt și lung. Rămâne de văzut cum vor ieși firmele din această criză.

Revitalizarea turismului o să depindă de disponibilitatea multor antreprenori de a crea oportunități de colaborare și parteneriate productive. Doar împreună vom ieși cu bine din această criză, care sigur o să se întinde în straturile firave ale economiei românești. Până atunci, strângem informații despre câtevă din cele mai frumoase locații românești de explorat live în lunile de văra.

Iunie, iulie și august pot fi mai darnice cu cei care știu cum să le folosească pentru experiențe turistice minunate. Văra poate deveni o sursă de fericire! Trebuie să strângem informații despre locurile pe care vrem să le vedem și astfel devine mult mai ușor să ne bucurăm de o experiență minunată.

Anul 2020 ne-a testat curajul, voință și puterea de a rezistă presiunii. Virusul Covid-19 a fost un test pentru umanitate. Unii l-au trecut cu brio iar alții, din nefericire, nu s-au ridicat la înălțimea așteptărilor. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile însă se pare că acest an are multe enigme și provocări. Observăm cum Statele Unite ale Americii trec printr-o perioada extrem de dificilă, cu provocări greu de conceput la sfârșitul anului trecut. Așa cum mulți oameni au observat ironic, anul 2020 pare a fi desprins dintr-un scenariu scris de Stephen King și regizat cu măiestrie de Quentin Tarantino. Nici nu știm ce o să se întâmple luna viitoare, însă avem certitudinea că lucrurile nu vor rămâne în parametrii normalității.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Contemplăm călătorii vibrante prin România

În lunile rămase ale anului 2020, rămâne să ne descătușăm complet de teamă, punând mai mult accent pe frumusețea vieții. România este o țară vibrantă, care oferă vizitatorilor acces la experiențe diverse și electrizante. De fiecare dată când începem să plănuim o călătorie prin țară, dăm este o sumedenie de văriante interesante. Acestea ne aduc fericire și bucurie în suflet. Vrem să ne legăm amintirile de locuri minunate, împărțite cândvă cu prieteni buni și membrii dragi din familie.

Dacă statul în casă ne-a învățat cevă, este că trebuie să profităm de timpul pe care-l avem la dispoziție pentru a trece prin experiențe plăcute. Avem la dispoziție libertatea de a explora diverse regiuni din România. Nu o să ne plictisim în țară, mai ales dacă punem în aplicare un itinerariu captivănt. Am reușit mereu să explorăm România cu drag, încercând să punem accent pe lucrurile pozitive.

Prea mult timp ne-am înhămat la discuții cu teamă, care ne-a ținut într-o stare de panică fără rușine. Coronavirusul nu a lăsat loc de liniște și pace sufletească, din contra! Oamenii au fost mâhniți și obligați să accepte o realitate impusă, ceea ce nu a fost deloc ușor. Pe măsură ce căpătăm noi libertăți de mișcare prin oraș și țară, ne gândim cum să profităm de ele. Așa că începem să facem planuri, care să le ducem la bun sfârșit cu deosebit interes. Sunt foarte mulți români care doresc să se bucure de experiențe turistice plăcute în următoarele luni. Iunie, iulie și august par a fi mai mult decât potrivite pentru călătorii prin țară.

Photo credit: Laura Seghedin

Acum că nu mai avem nevoie de declarații pentru a ne mișcă prin țară, devine o reală plăcere să pregătim o călătorie oriunde dorim. Chiar dacă avem nevoie de curaj pentru a porni la drum, trebuie să spargem gheață. Nu putem rămâne prizonierii fricii. Această o să ne împiedice să ne bucurăm de viață și tot ce are aceasta mai frumos de oferit. Un pic de documentare este mai mult decât binevenită. Vrem să aflăm care sunt cele mai bune moduri de explorare a țării, lipsite de griji sanitare.

Știm că trebuie să fim precauți. În momentele de interacțiune cu alte persoane trebuie să păstrăm un nivel maxim de vigilența. Masca este extrem de utilă în această perioadă. Dacă tot întrăm în contact cu alții, nu strică să fim bine protejați. În acest mod limităm șansele să contractăm virusul Covid-19. Respectăm recomandările autorităților și responsabilizăm acțiunile celor apropiați. Acesta este poate cea mai bună metodă de a fi sănătoși într-un moment atât de sensibil pentru toți. Nu este tocmai ușor să trecem peste impulsul de a stă departe de oameni și locuri noi. Însă nu putem face acest lucru la nesfârșit.

Printre cele mai urmărite locații de vizitat în această văra în România se află cele mai izolate dar și Marea Neagră. Indiferent de situația în care ne aflăm, cântecul de leagăn al Marii Negre ne aduce pe litoralul sau. Încercăm atât cât putem să ne bucurăm de gingășia valurilor și atmosfera românească specifică de pe litoral. Cine poate spune „nu” unei plimbări pe faleză? Dacă Luna este în faza de maximă luminozitate, atunci sigur ne așteaptă o experiență cu adevărat specială.

Se pare că majoritatea stațiunilor de pe litoralul românesc sunt mai mult decât pregătite să întâmpine turiștii. S-au luat măsuri de siguranță. De asemenea, s-au instituit proceduri de protejare a turiștilor și măsuri sanitare excepționale. Totuși, am putea spune că unele măsuri sanitare sunt pur și simplu de bun simt și respect pentru clienți, indiferent dacă în context se află o pandemie.

Photo credit: Mariana Pascu

În același timp, se poate observa și o atenție sporită acordată stațiunilor montane. În astfel de locuri, oamenii se pot bucură de liniște și aer curat, departe de stresul și poluarea orașelor. Ar trebui să ne îndepărtăm, măcar preț de câteva zile, de presiunea urbană. Aceasta ne afectează tacit, ca un zgomot de fundal pe care nu-l putem identifica și ignora. Știm că acesta există și ne afectează negativ, însă cu greu îl putem stopa. Așa că este indicat să „fugim” din oraș, în zone cu aer curat și liniște. Într-un loc lipsit de poluare și zgomot fonic, putem ordona gândurile. Așa că Munții Carpați devin din ce în ce mai atrăgători. Românii vor să se delecteze cu plimbări printre copaci mandrii (atât cât au mai rămas, ritmul de defrișare în țară este pur și simplu dezarmant), unde timpul curge puțin mai lent.

Călătorii cu mașini de bun venit prin România

În perioada următoare, aveți posibilitatea de a închiria autoturisme de bun venit, optime pentru călătorii plăcute prin diverse locuri românești. Profitați de ocazie pentru a vă bucură de experiențe auto lipsite de probleme. Agenții AutoBoca vă vor ajută să închiriați rapid și fără stres autoturismul optim de drum.

Totul se desfășoară rapid și fără bătăi de cap. Mașinile sunt igienizate cu soluții specializate, ca fiecare client să se bucure de drumuri lipsite de incidente sanitare. Profitați de această oportunitate pentru a descoperi de ce atât de mulți oameni aleg să închirieze mașini de bun venit! Spor și sănătate!