Turişti pentru 7 zile în România: bun venit

Cum poţi să vizitezi cât mai multe obiective turistice româneşti în doar o săptămână? Eficienta şi mobilitate: secretul către o vacanţă de succes!

Turistul fericit are mereu la îndemână un mijloc de transport flexibil şi uşor de controlat. El sau ea vrea să se bucure de fiecare moment al călătoriei, fără să treacă prin restricţii. Fără îndoială, România este una dintre cele mai frumoase ţări europene şi sunt foarte multe lucruri de descoperit pe mai multe planuri (cultural, istoric, tradiţional). De ce să nu descoperiţi secretele acestei minunate tari?

Credem că o să fiţi surprinşi de nenumărate obiective turistice. De aceea, un număr din ce în ce mai ridicat de turişti păşesc pe meleagurile româneşti în fiecare an, dornici să descopere ce are acest ţinut misterios de oferit. Bineînţeles, România este fascinantă chiar şi pentru locuitorii săi, care de asemenea pot fi plăcut surprinşi de noi locaţii ce încă nu le-au vizitat. De ce să nu profitaţi şi voi de momente speciale cu iz românesc?

Peisaj vegetatie muntii Rarau

Photo credit: Dusmanu Ionut

Pentru a acapara în totalitate tot ce înseamnă esenţa culturii şi tradiţiei româneşti, ar însemna să petreci câteva luni bune călătorind peste tot în ţară. Din păcate, de cele mai multe ori, timpul ne stă împotrivă şi trebuie să ne concentrăm explorarea doar la câteva zile. Asta înseamnă că va fi absolut necesar să fim foarte eficienţi cu planificarea itinerariului de călătorie.

În mod sigur îţi vei dori să concentrezi cât mai multe locaţii într-un timp relativ scurt (desigur, să îţi poţi permite să te bucuri şi de împrejurimi). România este cu siguranţă o sursă de plăceri turistice cu totul speciale, demne de ţinut minte peste ani şi ani.

Evul Mediu romanesc casa

Photo author: Dusmanu Ionut

Carpaţii Româneşti sunt una dintre destinaţiile turistice preferate atât pe timp de iarnă cât şi pe timp de vară. Nu sunteţi surprinşi, nu-i aşa? Cadrul natural şi peisajele merită efortul de a ajunge până şi pe cele mai înalte culmi montane. De asemenea, sunt împresuraţi cu foarte multe monumente istorice, poieniţe ascunse cât şi staţiuni montane unde nu numai că te vei distra de minune, dar vei servi şi cele mai gustoase preparate româneşti.

Brasovul, Sibiul, Targu-Mures, Sinaia sunt doar câteva dintre orăşelele din munţi ce stârnesc interesul a mii de vizitatori. Sunt multe puncte turistice de interes care merita atenţia unui călător tânăr sau experimentat.

Castel Bran poze

Photo credit: Dusmanu Ionut

Dacă eşti în regiunea Bran, vei putea vizita faimosul Castel Bran, ce a fost sursă de inspiraţie a romanului scris de Bram Stoker (pentru a ilustra caracterul Dracula). Este o construcţie impunătoare ce a rezistat de secole pe meleagurile româneşti. A stârnit curiozitatea a multor oameni, inclusiv a prinţului Charles care nu s-a oprit doar la vizitat România: acesta a şi achiziţionat câteva locuinţe din zonă, transformând locul într-un soi de “pelerinaj” rustic britanic.

Photo credit: Ștefania Lău

Munţii Retezat, Munţii Hăşmaşul Mare (unde vei găsi Cheile Bicazului, Lacul Roşu şi multe alte locaţii fascinante), Munţii Făguraşi, Munţii Ceahlău sunt zone ce merită văzute şi cutreierate. Fiecare regiune are specificul ei şi vei putea să te opreşti la variate cascade, peşteri cât să întreprinzi trasee montane, dacă te vei simţi mai curajos.

Foto: Dusmanu Ionut

Dacă tot vine sezonul estival, Litoralul Marii Negre cu siguranţă îţi va fura atenţia. Sunt numeroase staţiuni maritime care abia aşteaptă să îţi încânte simţurile cu nisipuri frumoase şi soare cald. În perioada verii, litoralul este în plină distracţie: numeroase festivaluri, concerte şi activităţi interesante pe plajă te vor destinde şi relaxa. O scurtă vizită în Constanța îţi va face poftă de mare şi mai ridicată. Acest orăşel-port are propria sa istorie fiind unul dintre cele mai vechi oraşe româneşti.

Vacanta Marea Neagra

Photo credit: Dusmanu Ionut

Se poate afirma că va fi o adevărată provocare să vizitezi în doar 7 zile punctele de interes principale din România. Cu certitudine nu vei putea surprinde tot, însă se poate face un plan care să îţi ofere o imagine de ansamblu a tot ce înseamnă frumuseţea naturală românească.

Anual, se organizează multe tururi ale României, unde grupuri mari de persoane (din România şi alte ţări), pot vizita variate destinaţii de interes. Asta presupune o planificare exactă a locaţiilor ce vor fi incluse pe lista de văzut şi de un management al timpului exemplar.

Ghizii de turism care caută să maximizeze eficiența călătoriei, vor avea nevoie şi de un mijloc de transport pe măsură. O maşină care să ofere un plus de mobilitate şi să acomodeze un număr mai mare de persoane (5-9). În acest sens, atenţia îţi poate fi îndreptată către închirierea unui microbuz. Este un autoturism robust, sigur şi destul de încăpător. Ar putea fi alegerea ideală pentru drumuri lungi şi variate.

Călătoriile în familie pot fi mult mai plăcute la volanul unei maşini compacte precum un VW Jetta sau Skoda Rapid. Sunt autoturisme puternice, uşor de condus şi rezistenţe la drumurile româneşti. Dacă vei călători în cuplu, atunci poate o să îţi doreşti un mijloc de transport mai intim precum o maşină mini de tipul VW Polo. Deşi sunt mai micuţe, autoturismele mini pot fi parteneri de încredere la drum. În marile oraşe româneşti pot fi adevărate bijuterii care te vor salva din multe situaţii neplăcute (traficul intens, de exemplu).

Unde poţi găsi cele mai bune maşini de închiriat pentru excursii în România? La o agenţie de rent profesională, desigur! AutoBoca este una din ele şi în vara asta te aşteaptă cu preţuri speciale la închirieri maşini. Haide să afli mai multe detalii!

La AutoBoca vei găsi maşini de calitate de închiriat la preţuri atrăgătoare

Pentru a putea explora țara într-un mod plăcut poţi închiria o mașină de calitate din flota AutoBoca şi să te bucuri de multă libertate şi adaptabilitate după propriile tale nevoi de transport. AutoBoca îţi oferă în această vară numeroase maşini, ce pot surprinde şoferii cu supleţea şi flexibilitatea lor – în 7 zile puteţi descoperi multe locuri frumoase din ţară – în funcţie de punctul de origine.

Dacă îți dorești un mijloc de transport de o dimensiune mai mare, vei putea alege microbuze de calitate precum: Mercedes Benz Vito, Opel Zafira, Fiat Doblo, Renault Trafic şi lista poate continua. Sau poţi să optezi pentru maşini compacte şi elegante precum VW Jetta, Citroen C-Elysee, Hyundai Elantra şi nu numai. Cuplurile pot închiria cu încredere maşini mini: VW Polo sau Hyundai I20. Totul depinde de numărul de pasageri şi ce preferinţe ai tu.

Photo credit: Cosmin Ilieș

Dacă vei alege să închiriezi o maşină din flota AutoBoca din Bucureşti vei putea vizita variate locaţii fascinante din Muntenia; din Iaşi vei putea vizita Moldova şi cu toate frumoasele mănăstiri din împrejurimi (Voroneţ, Humor, Suceviţa, etc.); din Contanta vei putea vizita cu uşurinţă Dobrogea şi să dai o raită pe litoral; din Cluj vei putea vizita frumoasă Transilvanie şi aşa mai departe. Practic, indiferent din ce zonă ţi-ai porni voiajul, AutoBoca este pregătită să te întâmpine cu o maşină de bun venit.

Da şi tu startul vacanţei tale la volanul unei maşini de bun venit AutoBoca. Rezervă chiar astăzi şi nu rata această oportunitate de a te porni la drum cu un autoturism de calitate!

Inchirieri auto oras