Un alt tip de turism românesc: călătorii sigure și confortabile

România și ofertele sale turistice de nestramutut în vreme de pandemie!  

Vacanța de vară în 2020 are particularități speciale. Masca, săpunul și dezinfectantul au devenit parteneri obligatorii de drum. Distanțarea socială și ne determină comunicăm altfel cu ceilalți oameni. Avem grijă cu cine vorbim și de la ce distanță. Nu vrem să părem paranoici, doar responsabili și grijulii. Nu ne protejăm doar pe noi ci și pe cei dragi. Așa că este indicat să vedem care este cel mai bun curs de acțiune pentru a ne bucura de călătorie. Iubim să explorăm România, însă în această perioadă, responsabilitatea ne-a ghidat pașîi.

Din acest motiv, ne-am gândit să abordăm un alt tip de turism românesc, unul bazat pe izolare, confort, responsabilitate și eficientă. Covid-19 ne-a „obligat” să fim mai atenți la anumite aspecte, care cândva nu ar fi intrat în parametrii itinerariului. În dorința de a fi în siguranță în timpul călătoriei, investim timp în documentare. Această ne poate ajuta să găsim mai ușor locuri demne de vizitat care să nu fie prea aglomerate. Ar fi indicat că în perioade atât de complicate să ignorăm punctele de atracție populare. Așa vom reuși să stăm departe de posibile surse de infectare. De ce să riscăm când putem să fim responsabili?

Pentru a ne bucura de călătorii sigure și confortabile prin România, ar trebui să fim bine informați. Așa vom cunoaște subtilitățile drumurilor optime de efectuat prin țară. Dacă știm că o locație anume a fost „casă” pentru un focar Covid-19, atunci ar fi mai bine să o evităm. Avem atât de multe opțiuni turistice, încât sigur vom găsi unul care să ne încânte. Trebuie să recunoaștem că țara este incredibilă atunci când vine vorba de călătorii și voie bună.

Photo credit: Robert Raducanu

Locuri izolate, distanțare socială și atenție sporită la detalii!

În ultimele luni, am fost nevoiți să privim altfel turismul intern. De altfel, am observat că și clienții sunt mult mai atenți la alegerile pe care le iau atunci când vine vorba de mașini. De la începutul pandemiei, AutoBoca a realizat cât de importantă este igienizarea corespunzătoare a autoturismelor disponibile spre închiriere. Și înainte eram foarte atenți la nivelul de curățenie al mașinilor. Eram foarte atenți că fiecare autoturism să fie curat înainte de a intra în posesia clientului. Acum grija este și mai mare deoarece clienții pun pe primul loc siguranța și apoi confortul.

Ei doresc să știe că autoturismul închiriat este curat și pregătit de drum. Sigur nu sunteți surprinși să aflați acest lucru. De altel, și noi suntem foarte atenți la locurile pe care le vizităm, produsele și serviciile folosite. În mod clar, nu mai suntem ghidați de aceleași principii avute înainte de apariția Covid-19. Lucrurile s-au schimbat!

În ceea ce privește turismul intern, se poate observă o popularitate a zonelor izolate. Românii preferă locurile izolate, departe de aglomerațîi. Din acest motiv, obiective turistice populare precum castelul Bran, castelul Peleș sau cetatea Râșnov au suferit scăderi în numărul de vizitatori lunari. Oamenilor le este teamă de locurile închise și le preferă pe cele deschise, în aer liber. Dacă suntem sinceri, într-o perioadă atât de complicată și neprevăzută, preferăm natura în detrimentul monumentelor create de om. Iubim istoria însă siguranță și sănătatea primează. Oare avem unde să mergem într-o vacanță scurtă sau ceva mai lungă? Răspunsul este ferm și clar: DA!

fotografie lacul bicaz din romania
Photo credit: Constantin Andronic

Am explorat România cu drag de fiecare dată când ne-a permis timpul. Cât de minunat a fost să descoperim această țară frumoasă! Are atât de multe locuri de vizitat, încât nici nu știi de unde să începi. Suntem fani ai României. Iubim această țară și tot ce are de oferit turistului simplu și dedicat. Primul loc care ne vine în minte pentru o călătorie plăcută și sigură este Delta Dunării. Aici fluviul își încheie lungul drum început din Munțîi Pădurea Neagră.

Întâlnirea cu Marea Neagră este spectaculos de liniștită. O plimbare cu barcă prin Delta devine o plăcere incredibilă. Noi iubim Delta și cântecul vivace al faunei. Flora este impresionantă și parcă la fiecare vâslă simți nevoia să faci o nouă fotografie. Mâncarea din această parte a României este mai mult decât specială și bazată pe peste. Am servit cu deosebită plăcere mâncarea dobrogeană, cu influențe ucrainene și rusești.

Știm că ați văzut imagini de la Marea Neagră din acest și acest și poate nu ați crezut că aglomerația poate fi atrăgătoare în vreme de pandemie.  Se pare că mulți români optează pentru tradiționalul litoral românesc. Ei uită sau pur și simplu ignoră prezența virusului Covid-19 în România. Totuși, alte persoane fug de astfel de locuri și încearcă să se bucure de natură într-un mod intim.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Munții Carpați sunt o altă destinație populară, care atrage atenția românilor. Ei abia așteaptă să se urce în mașini și să-i exploreze. Îi așteaptă păduri verzi, cascade, vârfuri montane și o atmosfera primitoare. La munte putem controla mai ușor distanță dintre noi și ceilalți. Nu ne apropiem de persoane necunoscute și rămânem în zone de siguranță (distanțare socială).

Chiar astăzi am văzut la știri cum poliția a prins o persoană confirmată cu Covid-19, la grătar la Sinaia, deși semnase o declarație că rămâne în izolare. Nu știm niciodată cine se află pe lângă noi. Am văzut mulți oameni care nu au respect pentru viață și ii pun pe alții în pericol cu nerușinare. Așadar, ar fi util să fim prevăzători și atenți cu persoanele care se apropie de noi.

Sunt câteva locuri puțin mai izolate care pot fi vizitate alături de persoane de încredere (prieteni sau membrii ai familiei). Într-un mod sau altul, trebuie să ne bucurăm de vacanță, chiar dacă această are o formă mai restrictivă. Este recomandat să investim timp în relaxare și odihnă. Nu putem ignoră nevoia de repaus, care ne ajută să rămânem activi și pregătiți pentru ceea ce are de oferit următoarea zi. Așa că o plimbare până la munte prinde bine, mai ales dacă am avut de-a face cu multe probleme, stres sau depresie. Munțîi Carpați ne pot oferi experiențe minunate, pe care să le prețuim odată cu trecerea anilor.

Să vorbim puțin despre mijloace de transport de închiriat!

În anul 2020 se observă o trecere de la mijlocul de transport în comun la cel privat sau închiriat. Oamenii vor siguranță și distanțare socială. Ei vor să călătorească în siguranță și să nu interacționeze prea mult cu alte persoane. Așa că optează pentru servicii de închiriere mașini. Sigur nu sunteți surprinși să aflăți acest lucru.

De peste 12 ani, AutoBoca oferă oamenilor acces la mașini de calitate. Avem autoturisme potrivite pentru diverse nevoi de transport. Avem mașini mici pentru experiențe auto urbane în cuplu sau personale. De asemenea, în flota noastră o să găsiți microbuze spațioase și confortabile, ce pot acomoda de la 7 la 9 persoane cu ușurință.

Vă invităm să descoperiți cât de ușor poate fi să închiriați o mașină de bun venit! Vom găsi rapid soluții de mobilitate auto pentru persoanele care vor să exploreze România și nu numai! 

Inchirieri auto oras