Un Cluj verde şi mereu primitor: experienţe de neuitat

Poarta către Transilvania, Cluj Napoca, oraş de poveste ce merita vizitat! 

Oraşul Cluj se afla în inimile multor turişti, atât romani cât şi străini. Este unul dintre punctele importante de acces din vestul ţării şi piaţa de desfacere pentru zeci de multinaţionale. Asta înseamnă o diversitate culturală, economică cât şi un progres în bine pentru întregul oraş: se construieşte mai mult, se deschid afaceri noi şi se dezvoltă produse şi servicii de calitate. Toţi încearcă să contribuie, într-un mod sau altul, la bunăstarea oraşului. Se vede cu uşurinţa cum oraşul creste într-o metropolă europeană, abilă şi mereu fascinantă! 

O societate prospera are la baza indivizi educaţi, creativi şi care au entuziasmul necesar pentru a munci şi porni propria afacere. Aceste elemente se obţin doar dacă se îndeplinesc anumite criterii ale unui standard de viaţă ridicat (acces la programe educaţionale, traininguri, locuri de muncă bine plătite cât şi servicii de încredere). Din fericire, în Cluj Napoca unele aspecte s-au aliniat la cerinţele europene, ceea ce a sporit numărul de vizitatori (turişti, oameni de afaceri şi studenţi). Simţi de la primii paşi prin oraş că este vorba de altceva. Din acest motiv probabil şi apartamentele sunt atât de scumpe. 

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Oamenii sunt din ce în ce mai curioşi să descopere misterele acestui frumos oraş transilvănean. Unii dintre ei poate chiar se vor şi muta aici, însă majoritatea au rolul de turist şi doresc să descopere Clujul într-un mod plăcut şi lipsit de stres. Acest oraş minunat reuşeşte să atragă vizitatori din România, dornici să se bucure de un city break interesant, care să cuprindă activităţi interesante şi evident clipe frumoase. Zilele libere sunt limitate şi ar fi păcat să nu profităm de ele la maxim. De altfel, credem că este indicat să ne conectăm la pulsul unui oraş romanesc modern, care ne poate surprinde plăcut cu darurile sale pentru turişti şi nu numai.

De prea puţine ori pe an putem să strângem toată gaşca de prieteni, să mobilizăm toţi membrii familiei sau să ne devotăm în totalitate partenerului de viaţă. În mod normal suntem prea prinşi în rutină, griji, stres şi responsabilităţi. Aşa că, la final de săptămână sau ori de câte ori aveţi ocazia, de ce să nu descoperiţi câte o frântură din România? Un început foarte bun ar fi Cluj-Napoca, sau poarta către Transilvania. A primit acest nume datorită poziţionării sale, între munţi şi la începutul regiuni transilvănene. 

Photo credit: Mihaela Abalaesei

În acest oraş o să găsiţi multe locuri de vizitat, diverse, pline de istorie, natura frumoasă sau modernism. În Cluj Napoca veţi găsi un mix elegant între tradiţiei şi o atmosferă vibrantă şi energetică. Veţi putea petrece timp în cadrul muzeelor, sau să vizitaţi clădiri vechi, cetatea medievală sau să vă delectaţi cu preparate delicioase din cadrul restaurantelor.

De ce să nu vă răsfăţaţi cu bucătăria locală şi poate să descoperiţi şi câteva legende fascinante legate de acest oraş? O să găsiţi multe restaurante interesante, mai mult decât capabile să vă surprindă cu bucătăria lor. Pe lângă preparatele transilvănene o să găsiţi şi un suflu culinar modern în Cluj, capabil să vă surprindă plăcut. 

În acest sens, vă propunem să vizitaţi câteva locaţii interesante pentru a descoperi ce elemente fac din Cluj un loc aparte. Veţi avea oportunitatea să petreceţi multe clipe minunate cu oamenii dragi. Nu ar fi o idee să vă pregătiţi şi aparatele foto. Cu siguranţă veţi avea multe motive să imortalizaţi în poze multe peisaje spectaculare!

În noiembrie descoperim magia Clujului: vacanţe relaxante în inima Transilvaniei

Cluj Napoca are un loc aparte în inima multor oameni. Pentru unii înseamnă acasă, locul unde au copilărit şi şi-au făcut primii prieteni, pentru alţii înseamnă un loc plin de legendă, mistere iar pentru alţii Clujul reprezintă un nou început. Altfel zis, acest oraş vibrant şi versatil, cucereşte într-o manieră subtilă şi după o simplă plimbare veţi fi fermecaţi  de stilul special al Clujului. 

Bineînţeles, nu trebuie să ne credeţi pe cuvânt. Cel mai bine ar fi să vizitaţi Cluj-Napoca chiar voi înşivă. Aveţi nevoie doar de o companie pe gustul inimii şi de o maşină de calitate care să vă ducă fără probleme către toate destinaţiile dorite. Ţinând cont de aceste criterii, noi credem că vă putem fi de folos la ambele aspecte. Cum anume? În rândurile următoare vă vom oferi mai multe detalii!

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Mai întâi să începem cu prezentarea unui posibil itinerariu turistic de urmat în Cluj Napoca pentru perioada de toamnă. În acest sezon al anului, s-ar părea că întreaga natură este îmbrăcată cu straie aurii, roşu-cărămiziu care să inspire bogăţie, avuţie şi belşug. Toamna, de regulă, este o perioadă foarte iubită în cultura românească, mai ales când principală activitate a oamenilor era avicultura. Acum se culeg recoltele, se fac provizii pentru iarnă şi se prepară tot felul de mâncăruri (care mai de care mai delicioase) şi vinuri.

Deşi în prezent, aceste activităţi au căzut pe plan secundar, în anumite părţi din România, localnicii încă menţin vie astfel de obiceiuri. Acum se organizează festivaluri şi diverse evenimente dedicate bucătăriei tradiţionale româneşti şi a fabricării de vinuri delicioase şi aromate. În noiembrie, se vor organiza astfel de festivaluri şi în Cluj, aşa că de ce să nu vă opriţi pentru a vă delecta cu un pahar de vin bun şi un desert 100% românesc?

Având în vedere că astfel de evenimente se organizează în apropierea centrului oraşului, nu ar fi o idee rea să descoperiţi şi comorile turistice de acolo. Teatrul Opera, statuia lui Matei Corvin, Biserica “Sf. Mihail”, Catedrala Ortodoxă din piaţa Avram Iancu şi inclusiv statuia cu aceeaşi nume pot fi doar câteva dintre atracţiile principale. Fiecare dintre ele au câte ceva aparte, fie din punct de vedere arhitectural, istoric sau cultural. 

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Piaţa Avram Iancu este frumos decorată cu steagurile tricolore ca semn de pregătire pentru Centenar. În mijloc veţi putea admira statuia semeaţă a revoluţionarului ce pare că încă veghează asupra Clujului. La doar câţiva paşi se afla Catedrala Ortodoxă. Puteţi intra în interior pentru a admira frescele, detaliile construcţiei şi poate pentru a vă elibera sufletul de grijile care va apăsa.

Apoi vă puteţi încumeta la o vizită prin Grădina Botanică, o mică oază de verdeaţă în inima oraşului, departe de agitaţie şi aglomeraţie. Dacă sunteţi pasionaţi de botanica sau vreţi să petreceţi câteva clipe de linişte, atunci o vizită la acest obiectiv turistic din Cluj ar fi soluţia perfectă. 

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Pentru câteva momente veţi avea impresia că aţi păşit intro altă lume, unde timpul pare să stea în loc. Şi cine nu îşi doreşte asta atunci când este în vacanţă? În plus, o vizită în Grădina Botanică înseamnă şi un prilej de a întări relaţiile cu familia sau cu acea persoană iubită. Nu mai sunt zeci de lucruri care să vă distragă atenţia şi vă puteţi concentra doar asupra oamenilor care contează.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Sunt multe destinaţii interesante de vizitat în Cluj-Napoca. Totul depinde de timpul pe care îl aveţi la dispoziţie şi după cum am menţionat, de maşină pe care o conduceţi. Aşa cum am promis, vă putem ajuta şi la acest aspect. AutoBoca este firmă care oferă maşini ideale pentru activităţi turistice urbane. În flota noastră veţi găsi modele diverse, întreţinute în condiţii excelente şi care vă pot duce fără probleme către toate destinaţiile incluse pe listă.

Ce fel de maşini puteţi închiria de la AutoBoca în Cluj? Avem un parc auto generos care include VW Polo Automat şi manual, Dacia Logan, VW Jetta, Citroen C-Elysee, Suzuki Vitara, VW Touran şi lista poate continua. Cu alte cuvinte, puteţi închiria un autoturism bun, de încredere şi care se pliază pe necesităţile noastre de transport. Acestea sunt doar câteva din modelele disponibile în acest oraş. Pentru a afla mai multe despre celelalte modele, puteţi să ne contactaţi fără probleme. 

Bineînţeles, dacă aveţi nelămuriri, puteţi oricând să ne contactaţi, fie telefonic, prin email sau online prin cadrul site-urilor de socializare. Vă stăm la dispoziţie cu informaţii utile şi recomandări pe măsură. Nu doar atât, însă în luna noiembrie avem câteva promoţii speciale care vă vor permite să economisiţi şi bani!

Pentru mai multe detalii vă invităm să verificaţi ofertele de pe homepage-ul AutoBoca. Aici o să descoperiţi lucruri interesante despre maşinile disponibile spre închiriere la preţuri tomnatice!

Autoturisme bune de inchiriat