Un concediu românesc cu amintiri plăcute

România și concediul ideal de vară: goana după amintiri de neuitat

Sfârșitul lunii iunie vine cu oportunități de călătorie pentru foarte mulți români. Aceștia pot profita de timpul liber de la locul de muncă pentru a se bucură de concedii minunate. Cine nu vrea să uite de dificultățile de la muncă, măcar preț de câteva zile? Toată lumea încearcă să seteze parametrii perfecți pentru un concediu special. Unii vor se odihnească și să se bucure de zilele libere, fără să se gândească la lucruri neplăcute. Alții vor să se distreze și implicit să-și extindă colecția de amintiri frumoase. Indiferent de motivul care ne determina să fugim în concediu, vrem că acesta din urmă să fie special.

Ne putem bucură de un concediu plăcut în România, mai ales dacă avem alături prieteni buni sau membrii apropiați ai familiei. Un concediu poate deveni rapid o amintire minunată. Trebuie să-l pregătim din timp. Acesta este un bun mod de a întră intr-o lume fascinantă a bucuriei simple de a trăi. Atunci când zilele libere ne „împing” de la spate să ieșim din casă, vrem să găsim o destinație cel puțîn interesantă.

România nu este străînă de obiective turistice frumoase, capabile să ne aducă față în față cu povești multiculturale, atinse de grația voioasă a trecutului. Fie că ne-am îndreptat atenția către Transilvania, Moldova, Banat, Crișana, Maramureș, Dobrogea, Bucovina sau Muntenia, ne așteaptă multe surprize plăcute. Fiecare regiune românească ne poate delecta simțurile intelectuale, culturale și artistice. Le putem întâmpina cu entuziasm și voie bună.

Photo credit: Dăscălescu Liliana

Concediul perfect în România: bucuria unei călătorii sublime

Dacă ne pregătim de venirea concediului de vara, atunci sigur contemplăm tot felul de posibilități turistice. Cochetăm cu multe variante, încercând să optăm pentru cea mai bună dintre ele. Știm că uneori este destul de greu să identificăm destinația perfectă, mai ales când trebuie să avem în calcul bugetul și timpul liber disponibil. Aceste elemente majore trebuie să „lucreze” împreună pentru a crea contextul potrivit pentru concediul perfect în țară. Din fericire, România nu duce lipsa de opțiuni, optime pentru diferite opțiuni bugetare. În această direcție ar fi util să găsim informații utile despre cele mai faine opțiuni. Ne putem dedică căutării o zi sau două pentru a găși rapid cea mai bună destinație în această vara.

Dacă suntem suficient de atenți și răbdători, atunci vom găși rapid un loc minunat, care să-l numim casă preț de câteva zile. Știm că vara vrem să mergem la mare, unde putem descoperi cântecul liniștitor al valurilor. Litoralul românesc are o alură aparte, reușind să atragă mulți vizitatori. Sigur nu sunteți surprinși să aflăți acest lucru. Poate că și voi ați plănuit concediul în una din stățiunile de pe litoral.

sunset romania black sea
Photo credit: Constantin Seghedin

Mamaia, Vama Veche, Eforie Nord, Eforie Sud, Neptun, Olimp și alte stațiuni abia așteaptă să întâmpine vizitatorii. Știm că unele sunt mai pregătite decât altele. Totuși, cel mai important lucru este că noi să fim disponibili să trecem peste eventuale probleme mici și să ne bucurăm de vacanță. Acesta este scopul nostru în concediu: să ne simțim cu adevărat bine. De asemenea, nu dorim să depunem efort în obținerea unor amintiri frumoase.

Marea Neagră are o magie telurică, pe care trebuie să o îmbrățișăm corespunzător. Nu trebuie să uităm de bucuria unui răsărit sincer sau de nostalgia unui apus blând. Soarele reușește să pună în valoare și mai mult Marea Neagră. Aici putem avea parte de momente magice, uneori chiar de neuitat. De ce să nu ne bucurăm de o emoție aparte, menită să ne ghideze emoțional în timpul viitoarelor călătorii? Este ușor! Pornim la drum cu entuziasm și deosebită plăcere. Fiecare concediu are șansă de a ne bucură fizic și mintal de experiențe plăcute. Putem folosi timpul liber pentru a explora diverse regiuni faine ale României.

calatorii frumoase prin romania
Photo credit: Tinel Andronic

Dacă doriți să vizitați câteva locuri interesante din zona Marii Negre, atunci ați putea începe sun tur de muzee. De ce nu? Puteți începe această aventură culturală cu muzeul de arheologie „Callatis” din Mangalia, care este o surpriză plăcută a zonei. Muzeul este încântător și are iteme foarte vechi, din cultură Hamangia. Merită vizitat! Un alt muzeu pe care îl puteți include în itinerariul vostru este cel al Marinei, care poate surprinde plăcut. Cei care iubesc marina sigur o să se bucure de exponatele muzeului. Să nu uitați de muzeul de istorie națională și arheologie din cel mai mare oraș al regiunii, Constanța. Aici se află o sumedenie de exponate frumoase, ce merită să fie apreciate live.

Știm că ne-am îndreptat atenția mai mult spre litoralul românesc. Acest lucru se datorează popularității Marii Negre care atrage vizitatori din diverse locuri ale țării. Totuși, știm că mulți români se duc la munte vara. Ei vor să scape de presunea termică a orașelor în care trăiesc. De cele mai multe ori aleg să-și petreacă concediile în cele mai apropiate stățiuni montane. Carpații sunt munți minunați care merită vizitați alături de cei dragi. Știm că mulți români iubesc Carpații și de fiecare dată când au timp liber, aleg să pornească la drum.

opel astra transmisie automata de inchiriat pret mic

Și când vine vorba de mobilitate auto, AutoBoca va poate ajută…

În ceea ce privește mobilitatea auto, aveți oricând posibilitatea de a închiria o mașînă de la noi. Știm că vara românii închiriază des autoturisme pentru a se deplasa dintr-o locație în altă. Din acest motiv facem tot ceea ce ne stă în putere pentru a oferi servicii rent a car de calitate.

La AutoBoca o să găsiți numeroase autoturisme de bună calitate, optime pentru călătorii de vara prin România. Sunt multe mașini în parcul nostru auto pe care merită să le descoperiți. Avem modele de calitate, care pot fi utilizate cu drag prin diverse zone ale țării! Sunteți pregătiți pentru o experiență auto de tip bun venit? Contactați-ne cu încredere pentru a închiria o mașină!

Inchirieri auto oras