Un decembrie magic prin România albă

Pregătiri de sărbătorile de iarnă: sunteţi gata să porniţi la drum? Ne-am pregătit să vă ajutăm! 

Luna decembrie se anunţă a fi mai mult decât darnică cu cei care urmează să călătorească şi să descopere anumite locaţii din ţară. În această lună magică ne gândim la cadouri, momente frumoase şi oameni dragi. Toată lumea vrea să descopere locuri interesante din ţară şi implicit să facă colecţie de amintiri cât se poate de unice. Ei vor să se bucure de un Crăciun special şi de un Revelion distractiv.

De aceea sunt interesaţi de destinaţiile cele mai frumoase pentru a petrece sărbătorile de iarnă. Având în vedere că sunt câteva zile cu adevărat deosebite, cu toţii ne dorim să profităm la maxim de ele. Este destul de uşor să să conturăm parametrii unei experienţe turistice, cu iz magic! 

Până la urmă, după un an lung şi greu, credem că este important să ne odihnim trupul şi mintea. Rareori avem oportunitatea să punem pe pauză stresul, grijile şi problemele care ne apasă. Majoritatea timpului îl dedicăm serviciului şi a altor activităţi de rutină (şi necesare). La final, suntem mult prea obosiţi şi storşi de energie pentru a ne concentra asupra familiei sau a hobby-urilor.

Photo credit: Mihaela Abalaesei

După o perioadă îndelungată în acest ritm intens, se aşează o stare de nemulţumire şi agitaţie. Este şi normal, fiindcă pierdem din vedere lucrurile cu adevărat esenţiale pentru a fi fericit: împărtăşirea de clipe frumoase cu oamenii dragi inimii. Vrem să ne delectăm cu emoţii minunate şi oameni plăcuţi sufletului. De ce să nu fim fericiţi preţ de câteva zile? 

Bineînţeles, este important să ne construim o carieră şi să încercăm să ne dezvoltăm profesional pe cât de mult posibil. Dar, trebuie să existe un echilibru între energia dedicată locului de muncă şi cea dedicată activităţilor de natură personală. Crăciunul este un prilej minunat să ne deconectăm pentru câteva zile de tot ce înseamnă aglomeraţia şi stresul specific marilor oraşe. Cu o cană de lut plină cu vin fiert şi compania unor prieteni buni, parcă Crăciunul prinde viaţă! 

Din acest motiv romanii şi nu numai încearcă să descopere locuri frumoase din ţară, pe care să le viziteze cu drag alături de familie şi prieteni. România a fost binecuvântată cu numeroase resurse naturale, culturale şi istorice. Nu este de mirare că atât de mulţi turişti rămân fascinaţi de frumuseţile pe care le găsesc în acest teritoriu. Însă, care sunt locurile cele mai încântătoare unde puteţi petrece vacanţă de iarnă? Cel mai probabil veţi dori să aveţi parte de câteva clipe inedite alături de prieteni şi familie. Suntem mereu dornici să ne bucurăm de experienţe plăcute, care să devină amintiri frumoase, greu de uitat. Dacă suntem atenţi la posibilităţile din faţă, sigur o să găsim varianta potrivită. 

În sezonul rece, munţii se număra printre destinaţiile cele mai apreciate de turişti. Iarna devine mult mai fascinantă şi magică în acele sătuce montane, unde timpul pare să fi stat în loc. Ce poate fi mai incredibil decât un peisaj de iarnă, undeva la munte? Prima ninsoare ne inspiră un sentiment de calm, încântare şi serenitatea din întreaga atmosferă ne ajută să ne relaxăm şi să uităm de grijile ce ne încreţesc frunţile.

În plus, aşezările pitoreşti, simplitatea cu care sătenii îşi duc traiul, încântarea faţă de tradiţiile de Crăciun, ne aduc un sentiment  de bucurie pură şi neîntinată de dorinţe egoiste. Putem retrăi acele clipe de fericire de când eram copii şi când îmbrăţişăm cu toată inima magia Crăciunului. Emoţia fulgilor de nea creşte pe măsură ce noapte se aşterne peste pământ. Luna îşi face timid apariţia şi parcă Crăciunul devine o sursă constantă de bucurie! 

Photo credit: Marius Isac

Pe lângă aspectul nostalgic (ce poate fi recreat natural în staţiunile pitoreşti de la munte), Crăciunul şi Revelionul înseamnă multă distracţie şi voie bună. Veţi putea practica diverse sporturi de iarnă (ski, patinoar, snowboarding) cât să şi exploraţi secretele din poieniţele din jurul munţilor. Brazii verzi împodobiţi cu omătul alb, alături de liniştea specifică unei seri de iarnă, poate fi remediul antistres pe care îl căutaţi de foarte mult timp.

Nu doar atât, însă în perioada acestor sărbători, mai fiecare locuşor din România se pregăteşte cu minuţiozitate pentru a primi oaspeţi şi turişti curioşi. Veţi putea vizita Târguri de Crăciuni, unde aveţi şansa să admiraţi cele mai incredibile decoraţii şi luminiţe viu colorate. De asemenea, vă puteţi înfrupta cu cele mai delicioase preparate special gătite pentru această sărbătoare (dulciuri, bomboane, cozonaci, prăjituri şi tot aşa). 

Photo credit: Tinel Andronic

Practic, cu ocazia sărbătorilor, aveţi la îndemână o multitudine de elemente care vă pot face vacanţă de neuitat. Unde aţi putea să plecaţi de Crăciun şi Revelion? Ce destinaţii merită atenţia voastră în această perioadă a anului?

Noi avem câteva sugestii care credem că ar trebui incluse pe lista voastră. Vă invităm să citiţi chiar acum mai multe detalii! În rândurile următoare o să găsiţi câteva informaţii utile despre cum să  vă bucuraţi de o experienţă magică în această iarnă.

Destinaţii de iarnă pline de magie pentru un Crăciun şi Revelion de neuitat

O vacanţă înseamnă o oportunitate pentru relaxare, voie bună şi pentru a petrece cât mai mult timp în compania oamenilor care ne aduc zâmbete pe buze. Însă, este  şi un prilej excelent pentru a descoperi frânturi noi din istoria vastă a României cât să ne bucurăm şi de privelişti naturale care nu sunt uşor de accesat din marile oraşe. De aceea, nu ar fi o idee rea să combinăm aceste elemente ori de câte ori este posibil. Din fericire, majoritatea destinaţiilor de iarnă din România sunt locuri pline de istorie şi natura încântătoare.

Poze castel Peles Romania

Photo credit: Dusmanu Ionut

Un exemplu în acest sens ar fi Sinaia, unde se afla castelul Peleş, una dintre cele mai impresionante construcţii din România din secolul XIX. Castelul Peleş este un simbol al luxului şi o adevărată capodoperă arhitecturală. Cu siguranţă merită atenţia voastră şi într-o oră sau două veţi avea oportunitatea să învăţaţi câteva lucruri interesante despre istoria ţării noastre. Sinaia este una dintre cele mai iubite staţiuni montane, aşa că aici puteţi să mergeţi şi la ski şi să vă bucuraţi de un loc splendid în care cadrul natural este păstrat cu atenţie.

Poiana Braşov poate fi o altă alegere inspirată. Este o staţiune de munte ce dispune de toate facilităţile pentru o vacanţă de neuitat. În preajma sărbătorilor de iarnă, s-au făcut pregătiri atente pentru a primi turişti de peste tot în lume. În vecinătate veţi găsi oraşul Braşov, un alt punct de atracţie tare apreciat de toţi cei care l-au vizitat. La doar câţiva kilometri distanţă se afla cetatea Râşnov şi castelul Bran, alte două atracţii principale din această parte a ţării. Sunt destinaţii care vă vor încânta prin dimensiuni, peisaje şi legende fascinante.

Foto: Constantin Seghedin

Cu alte cuvinte, nu este dificil să vă bucuraţi de vacanţe de iarnă absolut minunate şi pline de momente de încântare. Trebuie doar să vă organizaţi din timp şi să dispuneţi de o maşină bună. Pe timp de iarnă, mijlocul de transport folosit este deosebit de important. Dacă veţi dispune de un autoturism de calitate, întreaga experienţă turistică va deveni mult mai plăcută.

AutoBoca poate ajuta clientul să închirieze maşini bune în această perioadă. Suntem o firmă serioasă cu 10 ani de experienţă într-un domeniu competitiv şi mereu în creştere. Am reuşit atâta vreme pe piaţa de rent fiindcă am înţeles principiul de bază al fiecărei afaceri de succes: satisfacţia clienţilor. În acest sens, periodic introducem în flota modele de calitate, atent alese de specialiştii AutoBoca pentru a oferi experienţe auto pozitive. De-a lungul anilor am reuşit să le oferim clienţilor acces la maşini de bună calitate.

De fiecare dată când aveţi nevoie de o maşină bună, vă puteţi baza pe AutoBoca. Unul dintre agenţii noştri vă poate ghida către alegerea ideală pentru necesităţile voastre de transport. Veţi avea de ales între multe modele interesante din clase diferite. Pe timp de iarnă, vă recomandăm să închiriaţi autoturisme spaţioase şi puternice precum Suzuki Vitara sau VW Touran. Însă, la final, alegerea vă aparţine.

AutoBoca are 13 locaţii în România inclusiv cele mai mari aeroporturi din ţară, ceea ce înseamnă că va fi foarte uşor să ne găsiţi. Nu doar atât, însă în mai puţin de câteva minute veţi avea rezervarea făcută şi maşina dorită vă poate aştepta în ziua şi la locaţia specificata de voi. Cu AutoBoca veţi călători fără stres şi fără bătăi de cap oriunde în România. Contactaţi-ne chiar astăzi şi descoperiţi noile oferte de rent pentru luna decembrie!

Autoturisme bune de inchiriat