Un moment de inocența turistică pe teritoriul României

Vuietul românesc al Carpaților și liniștea asurzitoare a Deltei Dunării

Anul 2020 a însemnat o redefinire a priorităților sociale, culturale și artistice. Pandemia ne-a obligat să fim mai atenți la locurile pe care le vizităm și oamenii cu care interacționăm. Românii s-au trezit într-o poziție relativ ingrată: să fie mai selectivi cu activitățile sociale. Ei pregătesc cu deosebită atenție fiecare călătorie prin România, dorind să dea peste povești captivănte și locuri incredibile.

O nouă pasiune pentru experiențe turistice unice se înfiripă în mentalitatea românilor. Ei vor să descopere cât mai multe locuri din țară, acompaniate de povești fermecătoare. Din fericire, țara este mai mult decât darnică cu persoanele care iubesc să călătorească. Acestea abia așteaptă să pornească la drum și să aibă parte de experiențe plăcute. Dacă v-ați propus să faceți o călătorie sau două prin țară, ar fi indicat să știți cum să gestionați noua paradigmă turistică a țării. Avem nevoie de timp și planificări atente, pentru a ne asigura că vom descoperi locații cel puțin interesante.

Munții Carpați reușesc an de an să seducă vizitatorii cu peisajele sale incredibile, pâlcurile de seninătate spirituale și liniștea braziilor neatinși de om Așa că nu suntem surprinși să vedem atât de mulți români încercând să găsescă locuri faine de vizitat. Timpul se scurge mai lent în Carpații Orientali, Carpații Meridionali și misteriosii Carpați Apuseni.

Fie că dorim să ne relaxăm în liniște completă sau să ne distrăm alături de prieteni buni, stațiunile și orașele montane au capacitatea de a satisface poftele. Mai mult ca oricând avem nevoie de liniște și pace, pentru a face față presiunii sociale existente pe fondul pandemiei. Câtevă zile liniștite la munte, ne poate ajută să privim cu optimism viitorul. O să fie dificil să uităm de toate problemele care au apărut în 2020, dar măcar în văcanță vom face acest lucru destul de ușor.

unde sunt muntii fagaras
Photo credit: Dusmanu Ionut

Inima pădurii, calmul Deltei și trecutul utopic al istoriei românești

Nu aveți nevoie de călătorii prin statele îndepărtate ale Europei pentru a vă bucura de experiențe minunate alături de cei dragi. De altfel, în aceste vremuri tulburi și complicate, ar fi mai bine să rămânem în propia țară, aproape de cei dragi. Așa că este important să fim atenți la toate lucrurile din jurul nostru și să ne conectăm la latura pozitivă a vieții. De ce să rămânem ancorați în spiritul negativismului, unde nimic nu crește temeinic? În România vom găsi multe locuri de poveste, care pot încânta spiritul și mintea în același timp.

Avem toate motivele din lume pentru a alege teritoriul românesc pentru vacanțe pe termen scurt și mediu. Noi am petrecut 5 zile colindând țară și am descoperit foarte multe locuri faine. A fost atât de plăcut să vedem natura atât de frumoasă a țării. Drumurile românești sunt mai bune decât ne așteptăm. Dacă citești anumite articole, parcă îți este teamă să ieși din orași și pornești la drum lung. Noi am avut câteva rețineri, însă atunci când fost puși în față faptului împlinit, România ne-a surprins plăcut cu șoselele sale.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Toamna și iarna 2020 – 2021 par a fi mai complicate decât ne așteptăm. Atunci când a pornit motoarele pandemia în România, sperăm că lucrurile să se estompeze până la sfârșitul anului. Lucrurile nu au stat chiar așa și venirea sezonului rece pare a contribui la perpetuarea unei stări de teamă. Oare vom putea merge într-o vacanță de iarnă? Oare ne vom putea bucura de Crăciun așa cum ne dorim? Întrebări dificil de abordat, mai ales când acțiunea se petrece într-un viitor incert. De când am intrat în grația toamnei, ne-am tot gândit la actul călătoriei, dar cu mai multe rețineri decât ne-am fi dorit. Pe fundalul unei pandemii care pare că nu se mai termină, este destul de greu să te gândești la darurile văcanței.

Printre cele mai populare locații de vizitat se numără Frasin, Pojorâta, Gura Humorului, Vatra Dornei, Rarău, Sinaia, Predeal, Poiana Brașov, Văliug (la poalele munților Semenic), Colibița, Azuga, Moeciu, Bran și multe altele. Românii vor să se delecteze cu peisaje superbe și liniștea vie a pădurii verzi. Brazii și molizii pot fi companioni pe cinste, demni de apreciat și respectat.

Recunoaștem că suntem împătimiți ai petrecerii timpului liber la munte. Acesta este ferit de zgomotele puternice ale orașului și de pulsul incisiv al modernității. O cazare rustică poate deveni remediul ideal la presiunea socială la care suntem supuși în prezent. De câte ori ajungem în astfel de locuri, simțim cum timpul se scurge mai lent și viață prinde culoare.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Avem nevoie de liniște. În ultimele luni, am fost supuși unei presiuni emoționale intense, întreținută și de canalele de televiziune. Acestea au avut „grijă” ca românii să primească doze de senzațional, fără să-i ferească de efectele negative ale stresului cauzat de ele. Să fim sinceri: noi am fost mereu atenți la expunerea la știrile din România.

Majoritatea televiziunilor se luptă pentru supraviețuire în prezent. Ele sunt în competiție cu Netflix, HBO Go, Amazon Prime și YouTube (cele mai populare surse de conținut video). Noi le urmărim cu deosebită plăcere, deoarece nu avem de-a face cu reclamele obositoare și știrile alarmiste. Nu. Alegem ceea ce dorim să vedem, în funcție de starea pe care o avem.

microbuz 7 locuri de inchiriat

Spor și călătorii cu mașini de bun venit!

În această perioadă complicată și dificilă, românii au nevoie de mașini bune. Ei le utilizează pentru a întreprinde deplasări prin diverse locații românești. Dacă aveți nevoie de autoturisme de calitate, apelați la serviciile noastre. Am vrut să dezvoltăm un serviciu ușor de accesat și de încredere. Puteți folosi formularul online de rezervare pentru a acces mașina dorită. Noi o pregătim imediat de drum.

Ce înseamnă acest lucru? Mașina este curățată și igienizată corespunzător. Are și plinul făcut. În acest mod preluați mașina cu încredere și o puteți folosi oriunde doriți. O mașină de bun venit poate fi exact ceea ce aveați nevoie pentru a explora țară într-un mod plăcut.

În plus, agenții AutoBoca vă stau mereu la dispoziție! Aveți întrebări? Ei vă pot răspunde rapid și cu respect. Oricând aveți întrebări despre procesul de închiriere, contactați-ne fără rețineri! Spor și călătorii plăcute!

Inchirieri auto oras