Un vuiet strămoşesc din Bucovina

Clipe de neuitat în frumoasa Bucovina: descoperă locuri pline de magie şi tradiţie cu o maşină de bun venit de la noi!

Atunci când spunem Bucovina, într-un mod involuntar avem o serie de trăiri şi emoţii care se declanşează din lăuntrul sufletului nostru. De ce? Fiindcă într-o secundă ne apar imagini cu peisaje naturale incredibile, oameni primitori şi calzi cât şi locuri atât de încântătoare încât nu există cuvinte ce pot surprinde în totalitate frumuseţea acestora.

Cei care au fost în Bucovina au rămas de fiecare dată cu amintiri plăcute şi cu un dor permanent în inimă. Acest dor poate fi vindecat doar dacă vor reveni pe aceste meleaguri magice. Regiunea respira un aer de libertate vie, pe care o simţi la fiecare pas. Persoanele care au ajuns în nordul României, s-au bucurat de emoţii turistice cu totul speciale.

Photo credit: Tinel Andronic

Ceea ce deosebeşte Bucovina de celelalte regiuni ale României este naturaleţea şi devotamentul oamenilor pentru a proteja mediul înconjurător cât şi pentru a păstra vii tradiţii şi obiceiuri vechi de sute de ani. Întreaga atmosferă este diferită aici. Stilul simplu, pitoresc şi prietenos în care oamenii de aici îşi duc traiul, poate fi o povaţă enorm de importantă pentru cei care ne trăim zilele în epicentrele modernismului.

Uităm care sunt adevăratele valori ale vieţii şi ne lăsăm prinşi de această goană continua după bunuri materiale şi bogăţii financiare. Viaţa ne poate surprinde plăcut şi trebuie să-i apreciem spiritul explorator. Dacă simţim nevoia de a descoperi locuri noi, atunci sigur avem în noi un apetit pentru călătorii.

Povestea Bucovinei începe cu şoapte literare 

Bucovina este locul în care ne putem găsi liniştea şi echilibrul interior şi putem să intrăm în contact cu propria spiritualitate. Nu este de mirare că mulţi pelerini aleg să viziteze Bucovina tocmai pentru a se reculege şi de a îşi delecta privirile şi simţurile cu peisajele deosebite de aici.

Pe lângă aspectul reliefului divers şi bogat, această regiune minunată este recunoscută chiar pe plan internaţional pentru zecile de mănăstiri atent pictate cât şi pentru frumuseţea tradiţiilor. O să descoperiţi câteva locuri cu adevărat incredibile în această regiune.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Mănăstirea Voroneţ, denumită şi Capela Sixtină a Estului, este un motiv îndeajuns de bun să petreceţi câteva zile în Bucovina. Construită în secolul al XIV-lea, la iniţiativa lui Ştefan cel Mare, această mănăstire spectaculară reuşeşte să impresioneze şi în prezent. Frescele atent pictate reprezintă punctul central de atracţie, însă nici împrejurimile naturale nu se lăsă mai prejos. Alte lăcaşe de cult pictate ce merită atenţia voastră sunt Moldoviţa, Putna, Suceviţa şi lista poate continua. Şi natura înconjurătoare sigur o să vă încânte vizual!

De asemenea, puteţi petrece câteva clipe şi la cetăţi medievale, muzee sau efectiv să cutrieraţi munţii impunători. Sunt zeci de trasee montane ce or să vă ducă fie la câte o cascadă minunată, fie către un loc deosebit de frumos. Practic, în Bucovina, aveţi la îndemână propriul paradis natural. Ce altceva aţi mai putea dori de la o destinaţie de vacanţă?

Photo credit: Ștefania Lău

Cu informaţiile corespunzătoare şi ajutor din partea profesioniştilor, vă puteţi pune la punct un itinerariu care o să vă poarte în istoria României cât şi prin locuri în care natura este nealterată. În funcţie de perioada în care veţi alege să vizitaţi Bucovina, veţi avea oportunitatea să participaţi şi la câteva festivaluri sau manifestări folclorice. În cadrul acestora veţi avea şansa să asistaţi la dansuri şi interpretări populare cât şi ocazia să vă delectaţi cu câteva dintre cele mai delicioase preparate bucovinene.

Dacă este prima dată când veţi vizita Bucovina, veţi rămâne fascinaţi de comorile turistice şi de bogăţiile naturale din acest ţinut. Este o regiune minunată ce merită descoperită de către orice turist (începător sau profesionist). 

Photo credit: Bogdan Almajan

Majoritatea persoanelor care iubesc România, vor să ajungă şi în Bucovina deoarece ştiu că aici se afla numeroase obiective turistice interesante şi mereu cu un iz de magie. Sună promiţător, nu-i aşa? În rândurile următoare, vă vom oferi câteva sugestii pentru a vă bucura la maxim de frumuseţea acestei regiuni!

Bucovina, destinaţia ideală pentru vacanţe relaxante 

Unii ar susţine că în Bucovina, natura respira un aer tare dar incredibil, pe care cu greu îl poţi găsi în alte ţări. Acest ţinut este o bijuterie turistică de nepreţuit. Câteva zile aici vă pot ajuta să vă deconectaţi de la tot ce înseamnă stres şi stări negative. Poate fi o idee excelenta să veniţi aici într-un weekend din august sau poate chiar şi pentru mici aventuri turistice de toamnă. Însă, pentru a vă bucura de vacanţe plăcute, va trebui să plecaţi la drum bine informaţi şi cu o maşină de încredere.

Photo credit: Tinel Andronic

În ceea ce priveşte identificarea unui mijloc de transport de calitate, vă puteţi baza pe AutoBoca. Suntem o firmă de închirieri auto profesionistă şi mereu alături de clienţii noştri. Vrem să vă ajutăm să călătoriţi fără stres şi să descoperiţi frumuseţile Bucovinei în ritmul vostru. Aşadar, dacă veţi dispune de un autoturism bun, veţi putea face câte opriri doriţi pe traseu pentru a admira şi atracţii turistice care nu au fost incluse în itinerariul iniţial.

Siguranţa mereu primează când vine vorba de urcat la volan şi din acest motiv, suntem pregătiţi să vă întâmpinăm cu modele de calitate, noi şi cu puţini km la bord! În flota noastră, veţi găsi maşini din clase diferite şi gata de drum. Pentru călătoriile voastre în Bucovina, vă recomandăm să închiriaţi noul VW Jetta, Opel Astra Automat sau poate un SUV precum Suzuki Vitara.

În funcţie de preferinţe şi numărul de pasageri, unul dintre agenţii AutoBoca vă poate ajuta să faceţi alegerea corectă. Nu doar atât, însă veţi putea accesa şi câteva oferte avantajoase de rent. Practic, vă punem la dispoziţie toate condiţiile necesare pentru experienţe auto inedite. De ce să nu profitaţi de această oportunitate?

Avem sedii în punctele de acces principale din Bucovina (mai precis Suceava şi Rădăuţi), ceea ce înseamnă că nu va fi dificil să ne găsiţi. Aşadar, dacă v-aţi propus să vizitaţi câteva dintre frumuseţile naturale ale Bucovinei, vă puteţi baza pe AutoBoca să vă întâmpine cu o maşină de bun venit şi cu un zâmbet. Suntem mereu la dispoziţia clienţilor care vor să conducă maşini de calitate pe străzile din România. Contactaţi-ne chiar acum şi rezervaţi autoturismul dorit, fără bătăi de cap sau stres! 

Autoturisme bune de inchiriat