Unde găsim un autoturism bun în Cluj Napoca?

vizita la cetatea rupea

Aventuri urbane clujene cu mașini de bun venit de la AutoBoca

Începem anul 2021 cu dreptul și ne gândim cu drag la posibilitățile extraordinare de călătorie prin marile orașe ale României. Nu o să fie tocmai ușor să ieșim din paradigma restricției, bine fundamentată în timpul pandemiei. Toată lumea simte un fior când vine vorba de drumuri lungi, departe de siguranța casei. În ciuda acestei temeri care încearcă să țină companie umbrei, găsim firide de curaj în noul an.

În ce în ce mai mulți români și-au exprimat dorința de a ieși din status-quo-ul turistic actual, punând accent pe explorări interne. Țara este pregătită să găzduiască turiști curioși și mereu dornici să vădă locuri noi. Chiar dacă 2020 a însemnat timp petrecut acasă și cât mai departe de locuri aglomerate, luna ianuarie a lui 2021 ne poate servi drept catalizator pentru o dorința vie: să pornim în cât mai multe aventuri prin țară.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Sunteți pregătiți de o aventură urbană prin marile orașe românești?

Un număr impresionant de călători vor să-și ia revănșa în 2021 și să exploreze cât mai multe orașe din țară. Iași, București, Cluj Napoca, Constanța, Brașov, Oradea, Arad, Alba Iulia, Suceavă și Târgu Mureș par a fi orașele care atrag atenția călătorilor români și străini. Aceștia din urmă vor să se bucure de experiențe cât mai plăcute, care să devină amintiri placuri și chiar vlogguri fascinante. Știm că sunt multe centre urbane românești care merită vizitate. Acestea ascund o sumedenie de povești interesante.

Astăzi ne vom gândi la Cluj Napoca, un oraș surprinzător de frumos, cu atât de multe locuri de explorat în voie și cu entuziasm. În fiecare an reușim să includem orașele transilvănene în itinerarii turistice diverse și fascinante. Cluj Napoca este cu certitudine unul din cele mai frumoase orașe din România.

Cu siguranță orasul este unul din cele mai importante din punct de vedere economic și social. A reușit să se dezvolte într-un mod armonios, punând accent pe IT și business-uri de tip start-up. Creând un mediu propice dezvoltării economice, autoritățile locale au atras investiții străine și românești, cu impact pozitiv asupra mediului social local și regional.

Din ce în ce mai mulți români aleg să se bucure de experiențe cu totul speciale în orașele țării. Ei vor să descopere particularitățile unice ale țării și cum această poate surprinde până și cele mai sceptice minți. Deloc surprinzător și poate de așteptat, orașul Cluj Napoca este unul din cele mai vizitate centre urbane din țară. De ce ați putea alege să vizități acest loc? Sunt numeroase motive care vă pot determina să vizitați orașul Cluj Napoca măcar o singură dată în viață.

Photo credit: Mihaela Abalaesei

Cât de frumos este orașul Cluj!

Considerată o destinație de vis pentru cei care iubesc city break-urile, Clujul este un bastion de obiective turistice, cu fundament istoric, artistic și cultural. Turiști din întreagă lume ajung să se bucure de darurile unui oraș fermecător. Nenumăratele povești care pictează orașul, pot fi ghid într-un centru urban măreț și mereu darnic cu călătorii. Am vrut să facem un top cu locurile pe care le puteți vizită în oraș și cum să vă bucurați de el. Stresul nu ar trebui să vă acompanieze în această experiență. Din contră!

Orașul o să vă învețe să uitați de stres și să vă bucurați de fiecare moment al călătoriei. Istoria Clujului este specială și ar fi păcat să nu o descoperiți. Internetul poate fi extrem de util, mai ales dacă îl folosiți cu răbdare și atenție. Strângeți informații înainte de a porni la drum. Așa o să apreciați mai mult ceea ce vedeți în Cluj Napoca. Vă recomandăm să explorați orașul pe jos. Noi așa facem mereu. Parcăm mașina în centru și de acolo pornim într-o aventură pe jos. Acesta este poate cel mai bun mod de a descoperi secretele unui oraș atât de mare și interesant.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Printre cele mai interesante locuri de vizitat în Cluj Napoca o să regăsiți:

  • Piață Unirii și ansamblul Matia Corvin
  • Catedrala Româno Catolică Sfântul Mihail
  • Catedrala Mitropolitană Adormirea Maicii Domnului și Statuia lui Avram Iancu
  • Teatrul Național Lucian Blada și Opera Națională Română cu parcul Operei din apropiere
  • Catedrala Greco-Catolică a Martirilor și Marturisitorilor Secolului XX
  • Grădina Botanică Alexandru Borza și Parcul central Simion Bărnuțiu

Vă puteți plimba pe stradă Splaiul Independenței, admirând liniștea canalului Someșul Mic. Orașul nu duce lipsa de malluri, restaurante sau cafenele unde puteți face cumpărături sau servi preparate delicioase. Alegeți să vă petreceți timpul într-un mod activ și inteligent. Nu zăboviti într-un singur loc prea mult timp, deși noi pierdem șirul orelor de fiecare dată când trecem prin grădina botanică Alexandru Borza.

o masina de inchiriat buna

Oricând doriți să închiriați o mașină în Cluj Napoca, apelați cu încredere la serviciile noastre. De peste 13 ani, AutoBoca oferă servicii de rent a car în România.

Suntem pregătiți să vă ajutăm să gășiți cele mai bune mașini pentru călătoriile pe care urmează să le întreprindeți prin țară! Alegeți o mașină de bun venit și bucurați-vă de experiențe auto plăcute!