Uneori, călătoria se poate transforma în artă

autoturism bun de condus prin tara

Bucuria de a ieși din monotonia orașului mohorat

Dacă locuiți la oraș, probabil ați observat în ultimii doi ani o presiune suplimentară a orașului asupra psihicului. Lipsa de verdeață și blocurile îngrămădite, au accentuat stările depresive și de anxietate ale oamenilor. Milioane de români s-au trezit între zidurile apropiate ale apartamentelor în care trăiau, lipsiți de spațiu și confort pentru a-și desfășura activitățile zilnice. Au fost nevoiți să stea mai mult timp în apartamente și astfel au descoperit o sumedenie de probleme, pe care nu le știau în trecut.

Orașul a devenit o sursă de stres. Deloc surprinzător, în timpul pandemiei au crescut prețurile la case și la proiectele imobiliare localizate în zone verzi. Oamenii au vrut să facă o schimbare în bine și să se bucure de mai mult spațiu și verdeață. Totuși, cei care au rămas în orașe, au rămas cu opțiunea călătoriei drept escapadă de relaxare și voie bună.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Călătoria drept remediu anti-stres și artă relaxantă

În 2021, mulți români și-au propus să călătorească cât mai mult posibil. Ei vor să uite de restricții și de limitări de mobilitate. România este o „fabrică” de obiective turistice, care mai de care mai interesante și demne de inclus în itinerarii fermecătoare. Cum puteți transforma călătoria într-o artă?

Pasiunea pentru explorat naște amintiri frumoase, demne de rememorat peste ani și ani. De ce să nu le povestim nepoților aventurile noastre din tinerețe? Avem posibilitatea de a crea povești extraordinare, chiar în inima vie a României. Munții Carpați, Delta Dunării, Podișul Transilvaniei, Câmpia Română ascund multe surprize turistice, care mai de care mai interesante. Lacurile țării sunt incredibile. Acestea se regăsesc în feedul multor conturi de Instagram, Facebook, Twitter și Linkedin. Sigur ați văzut poze cu lacul Bâlea, Lacul Sf Ana, Lacul Ursu și Lacul Razim, care pur și simplu încânta ochii și sufletul.  

Photo credit: Dusmanu Ionut

Pe măsură ce ieșim din spectrul urban, începem să respirăm. Drumul se arată în fața noastră, gata să fie cucerit de minți curioase și entuziasm fericit. Cum vă puteți asigura că o să aveți parte de o călătorie plăcută, lipsită de stres?

Nu există un răspuns definitiv la această întrebare. Multe sfaturi se pot transforma în ghid de călătorie, pe care să-l folosim cu încredere oricând vrem să vedem un loc nou și interesnt. Alegerea celei mai frumoase destinații turistice este mai mereu acompaniată de întrebări precum:

  • „Oare am făcut alegerea potivită?”
  • „Oare ceilalți o să se simtă bine când ajungem la destinație?”
  • „Care este cel mai bun mijloc de transport?”
  • „Unde ne cazăm? Ce putem vizita lângă unitatea de cazare?”

Aceste întrebări par a fi puse des în comunitățile turistice românești și internaționale. Știm că sunt mulți români care au întrebări și vor să redescopere țară. Alții au colindat Europa și au uitat gustul românesc. El poate fi copleșitor însă atât de suav și dulce. Fiecare moment petrecut pe aria drumurilor românești o să va încânte. Aveți însă nevoie de un set de informații, menite să va facă muncă mai ușoară.

Noi avem o categorie de „Descoperă România Autentică”, unde postăm deseori articole despre locuri faine de vizitat în țară. Pe unele le-am vizitat în repetate rânduri iar pe altele le-am primit „cadou” de la prieteni sau clienți generoși. De fiecare dată când scriem despre darurile turistice ale României, reușim să-i descoperim sufletul, care este incredibil. Uităm să apreciem așa cum se cuvine țară în care trăim. Ea găzduiește emoții profunde și sentimente de uimire, greu de uitat.

sibiu oras 2021
Photo credit: Dusmanu Ionut

Cum ați putea explora România în 2021?

Străzile României sunt mai bune decât bănuiți. Știm că nu sunt autostrăzi și tot felul de probleme izvorăsc din această lipsă, însă ne putem descurca cu ce avem deja. Dacă conducem responsabil și cu grijă, atunci devine mai ușor să explorăm țară, indiferent de calitatea drumurilor românești. În septembrie 2020, am avut oportunitatea de a parcurge peste 1000 de kilometri cu mașina prin țară. Nu am condus o mașină puternică sau un SUV impunător, ci un VW Golf 6, care s-a comportat de minune în fiecare moment al drumului.

Ce am observat în timpul acestei călătorii lungi prin Moldova, Transilvania și Țara Românească? Străzile României sunt mai bune decât credeam. Am fost ghidați de o oarecare frică, care s-a disipat atunci când am intrat în Transilvania. Această regiune are drumuri bune și foarte frumoase. Unele străzi sunt înconjurate de păduri și dealuri.

Munții Carpați dau o notă aparte drumurilor românești. Sunteți oare pregătiți pentru ele? Noi am călătorit în uimire și entuziasm. Cât de frumos a fost! Abia așteptăm să pornim la drum din nou și așa să ne bucurăm de noi emoții. Următoarea destinație? Probabil Maramureș!

Photo credit: Andronic Constantin

Hai la drum cu o mașină de la AutoBoca!

Mașinile de bun venit de la noi, nu se compară cu alte autoturisme pe care le-ai văzut în trecut. De ce? Pasiunea noastră pentru calitate și eficientă auto crește de la o lună la altă. În ciuda pandemiei, încercăm să ținem pasul cu nevoile oamenilor. Dorim să-i ajutăm să exploreze România în voie și fără rețineri. În flota AutoBoca, o să găsiți autoturisme de calitate, spațioase și confortabile.

Pornim la drum împreună?

Echipa AutoBoca
Inchirieri auto oras