Vacanţă de Crăciun: emoţia unei experienţe magice în decembrie

Călătorii minunate de Crăciun prin România

Photo credit: Delia Gospodaru

Anul 2018 se apropie rapid de sfârşit şi deja ne gândim la ziua de Crăciun şi cum o putem face cu adevărat minunată. Nu este un obiectiv uşor de atins, mai ales dacă nu ştim exact ce să le cumpărăm prietenilor sau familiei. Totuşi, sunt mulţi oameni care s-au gândit să nu lase totul pe ultima sută de metri. Aceştia nu vor să se „lovească” de aglomeraţia din magazine pentru a găsi cadouri pentru cei drag. Dacă căutăm din timp cadouri atunci reuşim să evităm stresul aferent aglomeraţiei de sărbători. Acelaşi lucru poate fi spus şi despre cumpărăturile de mâncare pentru perioada dintre Crăciun şi revelion.

Probabil că nu sunteţi străini de cozile uriaşe din supermarketurile mari din preajma sărbătorilor de iarnă. De ce să pierdeţi ore îndelungate în trafic la intrarea sau ieşirea din parcarea supermarket? Pentru a evita astfel de momente neplăcute, nu strică să facem cumpărăturile din timp. În acest mod avem la dispoziţie tot ce avem nevoie în casă pentru a pregăti diverse preparate culinare. Nu mai pierdem timp inutil în trafic şi îl putem aloca către alte activităţi mai plăcute. Timpul este esenţial în această perioadă, mai ales când ne gândim că nu avem multe zile libere de la locul de muncă. Trebuie să folosim la maximum timpul liber şi evident să ne bucurăm de experienţe plăcute.

Ce putem face în această vacanţă de Crăciun?

Photo credit: Mihaela Tanase

Crăciunul reprezintă pentru milioane de romani ocazia perfectă pentru relaxare, odihnă şi distracţie. De ce este această sărbătoare atât de importantă în România? Această întrebare trebuie privită din două perspective: laică şi religioasă. Din perspectiva laică, Crăciunul reprezintă ocazia ideală pentru a-l transforma pe Moş Crăciun în eroul pozitiv al perioadei. Acesta din urmă este „responsabilul” cu cadourile. Cei mici îl iubesc şi abia aşteaptă să se întâlnească cu el. Acel „ho ho ho” tradiţional a devenit un trademark al sărbătorii şi în România.

De asemenea, Moş Crăciun în varianta să americană a reuşit să seducă romanii cu vivacitatea să şi capacitatea extraordinară de a răspândi voie bună. Acesta este probabil motivul principal care l-a propulsat pe jovialul Moş Crăciun de origine americană în topul preferinţelor celor mici.

Photo credit: Marius Isac

În ceea ce priveşte latura religioasă a sărbătorii, sunt foarte multe lucruri de spus. Pentru creştini, Crăciunul reprezintă în primul rând un moment de bucurie fără egal: naşterea Domnului. Pe 25 şi 26 decembrie avem liber de la locul de muncă. Totuşi, foarte mulţi romani îşi completează vacanţa cu noi zile de concediu. Fiecare firmă are propria politica de sărbători, ceea ce poate înseamnă o săptămână liberă de la locul de muncă sau poate chiar mai mult. Dacă tot avem timp liber, de ce să nu ne bucurăm de o experienţă plăcută? Pentru a face acest lucru, putem înveşti timp în documentare. Dacă strângem informaţii utile despre posibilităţile turistice din această perioadă, vom reuşi să găsim varianta optimă de sărbători. Să ştiţi că este destul de uşor să găsiţi informaţii despre cele mai frumoase zone de vizitat din România în perioada Crăciunului.

Ce putem face totuşi în perioada de Crăciun?


Sunt atât de multe locuri de vizitat în perioada Crăciunului, încât cu greu vă puteţi decide asupra unei singure destinaţii. Dacă vrem să ne bucurăm de un Crăciun alb, atunci ne vom orienta cu siguranţă către măiestria munţilor Carpaţi. Toate staţiunile montane s-au pregătit de venirea turiştilor. Fie că alegem o staţiune din Carpaţii Meridionali, Occidentali sau Orientali, sigur o să ne bucurăm de o experienţă minunată. Aceste staţiuni sunt mereu pregătite pentru sărbătoarea Crăciunului. Bucătarii restaurantelor şi pensiunilor pregătesc preparate tradiţionale şi de sezon delicioase, pe care merită să le încercăm. Entuziasmul culinar se simte din plin în această perioadă a anului. Toată lumea vrea să mănânce sarmale în foi de vită de vie sau varza, fripturi de porc, toba, cârnaţi tradiţionali, lebăr, piftie, salata beuf sau cozonac!

Photo credit: Mihaela Tanase


Mai mult decât atât, majoritatea pensiunilor pregătesc programe speciale de Crăciun. Vizitatorii sunt întâmpinaţi de colindători din zona sau profesionişti care incanta prin vocile lor minunate. Uneori colindătorii sunt conduşi de un Moş Crăciun pus mereu pe glume. Vrem să ne simţim bine în această perioadă magică a anului. Trebuie să ne bucurăm de vacanţa de iarnă atât cât putem şi evident să strângem cât mai multe amintiri frumoase, menite să ne facă să zâmbim chiar şi peste ani.


Dacă aveţi nevoie de un autoturism bun pentru a explora România în voie, atunci nu strică să aruncaţi o privire peste ofertele de sezon de la firmele rent a car. Acestea din urmă dezvolta oferte avantajoase de sărbători, pentru a impresiona plăcut clienţii. Având în vedere că de 10 ani oferim oamenilor şansă de a închiria maşini bune, ştim cât de importantă este luna decembrie. Din acest motiv o să găsiţi la noi câteva oferte speciale de Crăciun, menite să vă facă să zâmbiţi. Dacă puteţi închiria o maşină bună şi la un preţ avantajos, de ce să nu profitaţi de ocazie?


Descoperiţi şi voi ofertele AutoBoca de sezon şi porniţi la drum prin ţară la volanul unor maşini bune! În parcul nostru auto o să găsiţi multe maşini de calitate, alese cu deosebită atenţie. Avem modele de la producători auto de renume internaţional, care au demonstrat în repetate rânduri că fac faţă particularităţilor speciale ale drumurilor din România. Contactaţi-ne cu încredere pentru a descoperi câteva din autoturismele noastre!