Vacanţă de vară 2017 la munte: 5 locuri de poveste din Carpaţii Meridionali

Unde îţi vei petrece concediul în această vară? Ascunde-te de temperaturile ridicate în inima munţilor răcoroşi!

Următorul drum poate deveni o amintire minunată! Atunci când te urneşti la drum, trebuie să ai la îndemână un mijloc de transport de calitate! România se bucura de forme de relief variate şi complexe astfel încât atunci când îţi planifici o vacanţă ai foarte multe opţiuni de unde alege şi mai toate sunt superbe!

În prezent ţară este bogată în peisaje naturale deosebite (la mare, la munte, poate în câmpiile moldovei sau poate pe colinele oraşelor mari, etc.). Însă una dintre cele mai preferate destinaţii de vacanţă atât pentru români cât şi pentru turiştii străini, sunt zonele montane, în special cele din Carpaţii Meridionali.

Unde este pasul Rucar Bran

Photo credit: Dusmanu Ionut

Sunt peste 2500 de km pătraţi de lanţuri muntoase ce acoperă România, însă unele dintre cele mai frumoase obiective turistice de interes se vor găsi în cadrul Meridionalilor (Poiana Braşov, Cetatea Râşnov, oraşe medievale, lacuri glaciale, castele şi palate impresionante, s.a.m.d.). Au un farmec aparte iar cadrele naturale sunt imposibil de replicat. Aici poţi găsi adevărate locuri minunate ce par drept rupte din poveşti (variate poieniţe, câmpuri înverzite, păduri misterioase şi nu numai).

Oricine poate descoperi locuri minunate, demne de devenit amintiri sublime. În prezent şi voi puteţi porni la drum cu plăcere.

Foto: Constantin Seghedin

Munţii Făgăraş sunt foarte apreciaţi atât de iubitorii de sporturi alpine (mai ales pe vârful Moldoveanu ce se afla la o altitudine de 2544 metri) cât şi pentru cei care caută câteva zone retrase şi departe de tot ce înseamnă agitaţia de la oraş, stres şi griji. Tot în cadrul acestor munţi vei găsi peisaje ce îţi vor tăia răsuflarea şi te va îmbia să porneşti în explorarea lor.

Având în vedere că timpul pentru concediu este de cele mai multe ori limitat, trebuie să te organizezi corespunzător pentru a maximiza de zilele de relaxare. Cu informaţiile corecte, vei putea să îţi creezi un itinerariu de vacanţa cu adevărat deosebită şi îţi vei aduce aminte cu mult drag de aceste momente. Credem că putem fi de ajutor. În acest sens, uite o listă cu top 5 locuri de poveste din Carpaţii Meridionali:

Unul dintre cele mai populare obiective turistice din România este Transfăgărășanul. Este un drum impresionant de o amploare şi complexitate ridicată ce a cucerit pe toţi cei care s-au încumetat să îl exploreze. Însă, în împrejurimi, vei descoperi şi alte regiuni la fel de minunate care merită atenţia ta. Bâlea Lac şi Cascada Bâlea ar fi un exemplu de un loc de poveste unde ai putea petrece câteva ore bune doar în inima naturii.

Bâlea Lac este o formaţiune circulară glaciară în interiorul unei depresiuni muntoase. Este înconjurat de munţi şi datorită acestui fapt, pare că o oază de verdeaţă ascunsă de văzul lumii. Să aveţi la îndemâna aparatul foto deoarece cu siguranţă o să-l folosiţi. Vrem să vă bucuraţi şi voi de fotografii minunate care să vă “fure” câte un zâmbet sau două.

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Un alt loc de poveste din Carpaţii Meridionali este orăşelul Sibiu ce te aşteaptă cu ai săi 900 de ani de istorie şi zeci de monumente deosebite. Deşi este micuţ, Sibiul are una dintre cele mai mari concentraţii culturale din România. Practic, fiecare străduţă te va întâmpina cu povestea ei şi vei putea admira clădiri medievale, muzee cât şi restaurante şi cafenele interesante.

Desigur, nici împrejurimile nu te vor dezamăgi. Fiind un oraş de munte, Sibiu are multe privelişti ce merită apreciate şi imortalizate în poze. De fiecare dată când ajungeţi în Sibiu o să simţiţi că sunteţi în alt veac, unul mai darnic cu oamenii.

Photo credit: Ștefania Lău

Târgu Jiu poate fi încă o destinaţie de vacanţă pentru 2017. Este locul recunoscut pentru capodoperele marelui sculptor roman, Constantin Brâncuşi, apreciat de milioane de oameni. Vei putea să admiri câteva dintre acestea precum Masa Tăcerii, Coloana Infinitului şi Poarta Sărutului. Aceste construcţii sunt emblematice atât pentru Târgu Jiu cât şi pentru România în sine. Te poţi plimba alături de cei dragi prin parcurile generoase ale oraşului şi să vă bucuraţi de o atmosferă deosebită.

Photo credit: Ștefaia Lău

Un alt sătuc de munte ce merită inclus în top 5 locuri de poveste din Carpaţii Meridionali este Polovragi. Numele în sine are origini greceşti şi este asociat cu puterea zeului Zamolxis de a tămădui orice fel de boli. Însă, ceea ce face această locaţie deosebită, sunt împrejurimile cu adevărat spectaculare. Cei ce au păşit prin comună Polovragi, s-au dat cu greu plecaţi fiindcă au rămas impresionaţi de stilul de viaţă pitoresc şi de cadrele naturale păstrate aproape intact. Vei putea vizita şi Mănăstirea Polovragi  situată la poalele Muntelui Piatra într-o livadă cu pomi fructiferi şi castani. Poate fi o destinaţie surprinzător de plăcută!

Photo credit: Ștefaia Lău

Acestea idei de vacanţă pot fi câteva devieri de la obiectivele turistice principale din Carpaţii Meridionali (Braşov, Rucăr-Bran, Sinaia, Predeal, etc.). Pot fi considerate ca acele „condimente” care vor da gust vacanţei tale. Următorul pas, după ce ţi-ai stabilit itinerariul de concediu, este de a te gândi la ce mijloc de transport vei folosi. Cu siguranţă vei avea nevoie de o maşină puternică, rezistentă şi care să poate înfrunta provocările drumurilor montane. În acest sens, AutoBoca ţi-a pregătit o selecţie de autoturisme speciale ce merită încercate. Nu-i aşa că vrei să afli mai multe?

O vacanţă la munte fără griji şi stres cu o maşină de bun venit de la AutoBoca! Profită şi tu de această şansă să îţi faci concediul cât mai relaxant!

Dacă urmează să pleci la drum alături de familie, atunci autoturismul ce îl vei folosi va trebui să îndeplinească un set de criterii specifice: să fie confortabil, uşor de condus şi să dispună de îndeajuns de mult spaţiu pentru depozitarea bagajelor. Ţinând cont de aceste aspecte, AutoBoca îţi propune să închiriezi un VW Golf 7. Vei avea la dispoziţie o maşină de calitate şi foarte apreciată de clienţii noştri. Este un autoturism ideal pentru drumurile de munte datorită constituţiei sale robuste. Modelul Golf 7 a fost special creat pentru familii, oferind multă siguranţă, confort şi un portbagaj generos. De asemenea, este şi foarte plăcut de condus şi vei dispune de toate condiţiile necesare pentru a avea o călătorie relaxantă.

Photo credit: Cosmin Ilieș

Mai mult decât atât, vara asta poţi închiria VW Golf 7 de la AutoBoca la un preţ cu adevărat special! De ce ai spune nu acestei ocazii? Contactează-ne astăzi şi rezervă-ţi maşina ta de bun venit pentru vacanţă! VW Golf 7 te va aştepta curat, cu plinul făcut şi gata de a porni într-o aventură rutieră! Poţi porni la drum cu un autoturism care să vă ajute să vă bucuraţi de fiecare drum. Cum? Discuta cu noi! Te putem ajuta!

Autoturisme bune de inchiriat