Vacanță românească cu amintiri de neuitat

apus minunat mare

Românii și pofta de frumos, distracție și voie bună!

Am început cu stângul anul 2020, care ne-a adus în cale o criză sanitară fără precedent în istoria modernă. Nu ne puteam închipui că un virus din China o să ne afecteze atât de mult viața. De la traiul în România, până la libertatea de a călători prin Europa, totul s-a schimbat. Statele au încercat să adopte cele mai bune măsuri de protejare a populației. Unele au fost bune iar altele hilare.

Chiar și așa, paza bună trece primejdia rea. Astăzi știm mai multe lucruri despre virusul Covid-19 decât la începutul pandemiei. Atunci frică domnea peste tot. Nu știam la ce să ne așteptăm. Umanitatea are în trecut câtevă interacțiuni dureroase cu gripă spaniolă, ciumă lui Iustinian, Moartea Neagră, gripă asiatică sau febra galbenă.

În acest an, am fost nevoiți să dezvoltăm un stil de viață diferit, menit să ne protejeze de infecția cu Covid-19. Mulți români au suferit un adevărat șoc atunci când au fost puși în față pandemiei și tot ceea ce a implicat această. Sperăm că greul a trecut și că putem să ne întoarcem la normal (în formă pe care o să o adopte, conform legislației în vigoare). Așa că îndrăznim să ne gândim la posibile călătorii prin țară. După o perioada atât de stresantă și obositoare, avem nevoie de respiro, de liniște și de ce nu, poate chiar un pic de distracție.

Photo credit: Dăscălescu Liliana

Vara anului 2020 poate deveni o bucurie, plină de amintiri frumoase, create împreună cu oameni dragi. Totuși, pentru a transformă văra într-o realitate minunată, ar fi util să fim pregătiți din timp. Cum putem face acest lucru? Simplu: folosim internetul pentru a descoperi lucruri interesante despre locuri care au impresionat prin frumusețea lor. Așa vom găși locuri de cazare (AirBnB, hoteluri, pensiuni), terase și restaurante de explorat și locații culturale, artistice, istorice de vizitat.

Avem posibilitatea de a dezvoltă un itinerariu de care să fim mândri și pe care să-l urmăm cu entuziasm. Având în vedere timpul relativ limitat pe care-l avem la dispoziție, ne-am gândit să vă oferim o mâna de ajutor. Cum? Prin intermediul unor recomandări de călătorie, care includ locuri vizitate de noi în repetate rânduri. Hai să explorăm împreună România noastră dragă!

inchiriezi vw touran vara 2019
Microbuz de inchiriat – 7 locuri

Itinerariu românesc cu locații incredibile, demne de vizitat în 2020!

România este țară care reușește an de an să surprindă călătorii cu frumusețea să. Fie că vorbim de văcanțe la munte sau la mare, vom găsi locații minunate care să ne încânte ochii, mintea și trupul. Dacă în ultimii ani eram obișnuiți cu călătorii prin Turcia, Grecia, Spania, Italia, Cipru sau Israel, 2020 poate fi diferit. Simțim o atracție pentru România, deoarece știm că suntem în siguranță la noi în țară. De asemenea, este important să ne revitalizăm turismul românesc, puternic afectat de această criză sanitară.

Putem contribui la redresarea economiei țării, prin fiecare cumpărătura efectuată. Banii ajung în bugetul statului și astfel punem contribui la dezvoltarea sistemului de sănătate și nu numai. Credem că este recomandat să acordăm o atenție deosebită revitalizării economiei, care o să simtă efectele reale ale crizei spre sfârșitul anului 2020 – începutul anului 2021.

Photo credit: Mariana Pascu

Așa cum poate știți deja, România este foarte darnică cu cei care doresc să o exploreze. Printre cele mai interesante locații de vizitat văra se numără litoralul românesc. Aici o să găsiți stațiuni pregătite să vă întâmpine cu multe surprize. Mamaia, Neptun, Olimp, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinești au hoteluri, pensiuni, apartamente și vile gata de distracție, relaxare și voie bună. Ne putem răcori în Marea Neagră.

O plimbare pe faleză poate fi exact ceea ce așteptăm după atât de multe ore petrecute în casă. Doriți să vă relaxați sub îmbrățișarea luminoasă a Lunii la Marea Neagră? Sigur că da! Cine nu vrea să se bucure de darurile litoralului? Puteți închiria cu ușurință o mașină de bun venit pentru a explora litoralul. AutoBoca poate fi de real ajutor în acest sens. De ce să nu apelați la un serviciu de rent a car cu experiență în domeniu?

De peste 12 ani ajutăm turiștii români și străini să se bucure de experiențe auto plăcute prin România. Pentru a vedea dacă clienții au fost mulțumiți de serviciile noastre, profitați de ocazie pentru a citi testimoniale. Avem două pagini de testimoniale, în română și engleză, care scot în evidență caracteristicile serviciilor noastre. Dacă credeți că suntem potriviți nevoilor voastre de mobilitate, atunci închiriați cu încredere o mașină de bun venit!

Munții Carpați sunt seducători pentru cei care vor să se bucure de călătorii marcate de intimitate și liniște. Așa că românii încearcă să găsească stațiuni montane faine pe care să le viziteze cu drag. Vătra Dornei, Gura Humorului, Pojorâta, Frasin, Câmpulung Moldovenesc, Sinaia, Predeal, Azuga și Poiana Brașov reușesc să atragă atenția turiștilor români și străini. Sigur ați vizitat și voi în trecut aceste locuri minunate, ce impresionează prin frumusețea lor și ospitalitatea gazdelor. Puteți folosi Instagram pentru a vedea poze din aceste locații. Mulți călători postează poze cu locurile pe care le vizitează în această rețea de socializare. Căutați hashtagul care vă interesează și astfel descoperiți mai ușor locurile pe care urmează să le vizitați. Simplu și util!

Noi vă recomandăm să faceți același lucru și cu YouTube. Astăzi, vlogging-ul este extrem de popular și toți încearcă să surprindă experiențele lor turistice în clipuri fascinante. Le puteți urmări pentru a lua contact cu locuri faine! Spor și călătorii plăcute! Nu uitați să aveți grijă de voi și să vă protejați!