Vacanțe la Marea Neagră: românii și pasiunea pentru frumos!

sunset romania black sea

Experiențe minunate pe litoralul românesc: călătorii de neuitat sub patronajul Marii Negre

Începutul anului 2020 ne-a surprins pe toți și nu într-un mod pozitiv. A trebuit să ne schimbăm total rutina zilnică și să ne adaptăm viața la o serie de restricții și limitări de mobilitate. Nu a fost tocmai ușor să acceptăm noua realitate, însă am înțeles că este pentru siguranța și sănătatea noastră. Astăzi ne aflăm în fața unei realități mai darnice, potrivite pentru spiritul social uman. Ne dorim să fim în mișcare și să descoperim lumea înconjurătoare. Așadar, deloc surprinzător românii încearcă să găsească destinații faine de vara, care să-i revitalizeze mintal, trupește și sufletește. Sigur aveți și voi prieteni care abia așteaptă să plece din oraș!

Având în vedere soarele pătrunzător și temperaturile ridicate, vrem să ne răcorim, departe de presiunea poluantă a orașului. Pentru a „scapa” de oraș, alegem destinații la munte sau mare. Din fericire, România nu duce lipsa de locații minunate, atinse de grația Carpaților și a Marii Negre. Dacă ne informăm puțîn, atunci vom găși relativ ușor o locație care să ne satisfacă dorințele.

Mai mult decât atât, putem include în itinerariul nostru locuri recunoscute pentru capacitatea lor de a relaxa și distra vizitatorii. Majoritatea turiștilor bine informați reușesc să se bucure de experiențe minunate, care devin amintiri sublime cu iz românesc.

Marea Neagră reușește an de an să atragă vizitatori români și străini. Chiar dacă anul 2020 a fost acompaniat de un virus necruțător și acid (Covid-19), începem ușor să ne recăpătăm simțul normalității. Stațiunile de pe litoral sunt mai mult decât pregătite pentru a întâmpina vizitatori din diverse părți ale Europei și nu numai.

Turismul românesc se deschide cu timiditate și condiții noi, menite să protejeze turiștii dar și personalul pensiunilor, restaurantelor, hotelurilor de noul coronavirus Covid-19. Fiecare moment petrecut în vacanță trebuie să fie plăcut și lipsit de nesiguranță și stres. În aceste condiții noi, trebuie să fim curajoși și să ne adaptăm. Nu putem rămâne ancorați în frică, deoarece această ne poate consuma complet.

Foto: Constantin Seghedin

Vacanțe de neuitat pe litoralul românesc

După adoptarea măsurilor de relaxare din luna iunie, românii deja s-au orientat către litoralul ospitalier al Marii Negre. Propietarii de hoteluri și pensiuni abia așteptau să primească vizitatori. Ei vor să-și salveze afacerile, afectate din greu de această pandemie. Au fost mult implicații economice pentru toate sectoarele economiei românești și europene. Trebuie să ne gândim și la supraviețuirea afacerilor românești din industria HORECA. Sunt multe modalități de resuscitare a industriei, care pot deveni reguli de funcționare valide.

Sperăm că în viitor să vedem și restaurantele pe lista locurilor permise de vizitat deoarece ducem lipsa unei asemenea experiențe. Am văzut cum în Statele Unite ale Americii și Israel, restaurantele au fost deschise, dar doar după adoptarea unor reguli stricte și clare. De ce să nu utilizăm aceste reguli pentru a le oferi restaurantelor posibilitatea de a funcționa?

Siguranță trebuie să primeze într-o perioadă atât de dificilă. Nu contestăm acest lucru, din contră! Oamenii trebuie să se simtă bine și în siguranță. Totuși, nu trebuie să uităm de economie, care ne poate da peste cap toate planurile pentru restul anului. Deja ne confruntăm cu diferite probleme economice, pe care încercăm să le soluționăm. Uneori putem face acest lucru iar alteori întâmpinăm dificultăți. Au fost mulți oameni afectați economic de acest virus. Ei au nevoie de ajutor sustenabil. Sperăm că lucrurile să se amelioreze în viitor. 

Pentru a ne bucura de o vacanță minunată la Marea Neagră trebuie să alegem o stațiune sau poate chiar două (în funcție de timp și posibilități materiale). Din fericire avem la dispoziție o sumedenie de opțiuni, care mai de care mai interesante.

Care sunt stațiunile românești de la Marea Neagră? Vom încerca să le enumerăm pe toate: Venus, Vama Veche, Saturn, Olimp, Neptun, Mangalia, Mamaia, Jupiter, Gură Portitei, Eforie Sud, Eforie Nord, Costinești, Constanța, Cap Aurora și 2 Mai. Fiecare stațiune are particularități specifice, care transformă întreagă experiență pe litoral. Așadar, ar fi util să căutăm informații despre stațiuni. Litoralul Marii negre este superb, mai ales când ne gândim la calitatea plajei și a disponibilității de distracție și voie bună. Este destul de ușor să găsim cazare și locuri de distracție. Internetul este la dispoziția noastră. Acesta este destul de darnic cu persoanele care știu să-l folosească.

Marea Neagra Romania
Photo credit: Constantin Seghedin

Smartphone-ul este poartă mereu deschisă către darurile educaționale și instructive ale internetului. Îl putem folosi pentru a găsi mai ușor o pensiune, hotel sau apartament de închiriat pentru o vacanță făînă la Marea Neagră. Această mare este mai mult decât darnică.

Nisipul fin, valurile mofturoase și atmosfera vibrantă creează contextul potrivit pentru distracție și voie bună. Avem posibilitatea de a ne bucura de fiecare zi petrecută în stațiune. Dacă avem alături și oameni dragi, devine mult mai ușor să ne delectam cu zâmbete și amintiri frumoase. După câteva luni petrecute în casă, abia așteptam să primim grația Marii Negre.

Vă urăm o vacanță minunată! 

Echipa AutoBoca