Val de căldură saharian: cum ne protejăm de temperaturile ridicate

A venit căldura şi tot trebuie să pornim la drum! 

În ultima săptămână a lunii iunie, Europa are parte de o provocoare nedorită: un văl de căldură din Sahara străbate continentul. În Paris se anunţa temperaturi de 40 de grade Celsius, în Roma la fel şi toţi europenii se pregătesc de aceste momente termice critice. Nu este uşor să ai în faţă temperaturi ridicate, care mai mult ne determină să fugim în prima zonă racoroasă pe care o găsim. Aşa cum bine ştiţi, nu este recomandat să ne petrecem timpul afară, sub soarele arzător. Trebuie să fim atenţi la vremea „furioasă” de afară care în Franţa a făcut victime. În această perioadă hidratarea este esenţială pentru a rămâne sănătoşi şi a ne feri de insolaţii şi alte efecte negative ale expunerii prelungite la căldură.  

Valul de căldură saharian este o problemă pentru foarte mulţi români, care nu prea se înţeleg cu temperaturile ridicate. Se pare că după acest văl de căldură o să vina unul de furtuni. Se pare că vremea devine din ce în ce mai dură şi oamenii trebuie să se adapteze la noile condiţii. Deloc surprinzător mulţi din cei care sunt foarte activi şi trebuie să iasă des afară, au de suferit. Ei trebuie să găsească metode clare şi eficiente pentru a reduce presiunea termină.

Un prim lucru de avut în vedere este accesul la apa. Este foarte important că în această perioadă să avem la dispoziţie sticle de apa, pe care să le consumăm de fiecare data când simţim presiunea termică. Recomandarea generală venită din partea specialiştilor este că consumul zilnic de apa să fie de 2 litri. Din păcate nu toată lumea respectă acest barem dar este destul de dificil, mai ales atunci când avem atât de multă treabă. 

drum transfagarasan 2019
Photo credit: Mihaela Abalaesei

De altfel, multe firme sunt obligate să asigure angajaţilor acces la apa atunci când temperaturile ridicate sunt la ordinea zilei. O sticlă de apa minerală sau plată poate fi mai mult decât utilă în timpul unei zi de lucru. Din fericire multe firme au grijă de hidratarea angajaţilor. Vremea poate deveni un obstacol în atingerea obiectivelor. Mai mult decât atât, atunci când temperaturile trec de 35 de grade Celsius, muncă devine mai grea că oricând.

De altfel, au fost studii care au arătat că creierul este afectat de căldură. Omul nu lucrează la capacitate maximă atunci când este expus la temperaturi ridicate. În acest sens, credem că este important să avem grijă că mediul de lucru să fie optim din punct de vedere termic. În majoritatea cazurilor, firmelor au în spaţiile de lucru aparate de aer condiţionat (unele instalate şi altele portabile, după preferinţe). 

Şi dacă avem drumuri cu maşina, ce facem?

Ştim că mulţi români au planificate vacanţele în această perioadă. Ei sunt nevoiţi să pornească la drum cu maşină chiar dacă temperaturile sunt mai ridicate. Pentru a ne îndeplini activităţile fără să trecem prin momente dificile, este important să fim bine pregătiţi de căldură de afară. Cum putem face acest lucru? În primul rând este important să avem la dispoziţie o maşină cu aer condiţionat. Acest sistem este foarte util mai ales atunci când avem în faţă drumuri lungi.

Fiecare călătorie lungă prin ţara devine o corvoadă dacă maşină nu are aer condiţionat. Aşadar, puteţi să va asiguraţi că conduceţi o maşină cu aer condiţionat. Dacă maşină personală iese din discuţie, atunci puteţi apela la un serviciu de închirieri. Sunt multe firme româneşti de rent a căr ce pot oferi servicii de calitate, uşor de accesat şi extrem de utile. 

De 10 ani ajutăm clienţii români şi străini să exploreze diverse regiuni româneşti. Avem multe maşini bune în flotă, alese cu atenţie pentru a satisface nevoile de transport ale oamenilor. În acest sens, avem modele mini, standard, compact şi microbuze.

Printre cele mai populare maşini închiriate de la AutoBoca în ultimul an putem enumera Dacia New Logan, VW Polo, VW Jetta, Opel Astra cu transmisie automată, Renault Trafic, Mercedes Benz Tourer, Renault Clio, Skoda Fabia sau Ford Fiesta. Aceste modele au fost folosite cu încredere de clienţi. Ele nu au dezamăgit. Aţi putea cîţi câteva testimoniale, scrise de clienţii care au închiriat maşini de la noi în diferite situaţii. 

AutoBoca a demonstrat în repetate rânduri că poate oferi servcii sigure şi utile. Am dorit de la început să le oferim clienţilor şansa de a închiria autoturisme de bună calitate, pe care să le folosească cu încredere pe străzile României.

Ştim că străzile româneşti sunt acompaniate de probleme, unele mai mari decât ar dori să recunoască autorităţile. Cei care călătoresc des prin ţara ştiu prea bine de aceste probleme. Este bine să avem în vedere calitatea precară a drumurilor, că atunci când călătorim să nu fim surprinşi de ele. Mai bine să bine să fim pregătiţi pentru înfruntarea gropilor şi a traficului intens. 

 Dacă vreţi să închiriaţi o maşină de la noi în această perioadă, contactaţi-ne oricând doriţi pentru a închiria un autoturism bun! Suntem mereu dornici să va ajutăm să porniţi la drum cu drag, chiar dacă vremea este mai capricioasă! Agenţii AutoBoca sunt mereu la dispoziţia voastră! 

Inchirieri auto oras