Vara amintirilor de neuitat prin sudul României

Vă invităm la o nouă aventură turistică: din Constanța avem drum liber către Timişoara!

Sunteţi pregătiţi pentru o nouă călătorie prin România? Dacă aţi ajuns la acest articol/blog, cu siguranţa răspunsul vostru este da. Fiecare articol de călătorie poate fi util în timpul documentarii. În acest mod descoperim lucruri interesante despre  destinaţia noastră. De multe ori suntem surprinşi de ceea ce are de oferit o anumită locaţie. Din acest motiv ne-am gândit să strângem câteva informaţii despre cele mai frumoase locuri de vizitat din sudul României

Photo credit: Ionuț Dușmanu

Lunile iunie şi iulie se anunţă a fi mai mult decât darnice cu cei care urmează să ajungă în România.   Vara lui 2018 promite o vremea plăcută, bogată în posibilităţi turistice şi de divertisment. În această perioadă se organizează zeci de festivaluri muzicale şi culturale ce sunt mereu surse de relaxare şi destindere.

Întreaga natură este îmbrăcată în culori vii şi ne îndeamnă la drum, unul care să nu fie atins de presiunea stresului. Ce poate fi mai plăcut dacă nu admirarea unui peisaj verde, care induce o stare de calm şi linişte? Sunt multe locaţii în România care pot deveni surse de voie bună şi relaxare. Noi trebuie să găsim locaţia ideală pentru ceea ace noi avem nevoie. Fiecare opţiune este subiectivă şi vine cu darurile ei.

Photo credit: Ștefania Lău

Din fericire, ţara noastră a fost binecuvântată cu numeroase resurse naturale, unele chiar unice în întreaga lume. Munţii Carpaţi, rezervaţiile naturale, cascade impresionante, peşteri misterioase sunt doar câteva motive pentru a pleca în explorarea României.

Pe drum veţi descoperi o lume magică, plină de legende şi locaţii de-a dreptul uimitoare. Istoria şi cultura României este un adevărat mozaic şi fiecare piesă are propria poveste de împărtăşit. Voi trebuie doar să doriţi să ascultaţi şi să vă urmaţi instinctul. Dacă vreţi să descoperiţi un loc fascinant, cu elemente istorice, faceţi acest lucru cu toată inima.

Photo credit: Mihaela Abalaesei

Mulţi români încearcă să găsească alinare şi linişte în natură, departe de stresul aferent muncii zilnice sau presiunii de la lucru pentru a excela. Sunt mulţi oameni care abia aşteaptă să „fugă” de lucrurile uzuale cu care se confruntă zilnic într-un loc nou şi interesant. Sudul ţării este „casa” primitoare pentru sute dacă nu chiar mii de obiective turistice fascinante, capabile să ofere experienţe turistice cu totul speciale.

Cum este aproape imposibil să descoperim toate bogăţiile României într-o singură vacanţă, putem începe cu un circuit care să includă câteva dintre atracţiile turistice de interes. O idee ar putea fi să plecaţi din Constanța către Timişoara. Este o rută lungă, însă toată oboseală de pe drum se compensează cu frumuseţile naturale, istorice şi culturale la care veţi avea acces. În acest sens trebuie să parcurgeţi distanţa cu răbdare şi atenţie. Graba nu o să mute destinaţia din loc. 

Photo credit: Emilian Necula

Din Constanța până în Timişoara, lista locurilor demne de vizitat, cel puţin o singură dată în viaţă, este vastă. Aşadar, vă propunem să luaţi în considerare top 5 obiective turistice pe care nu ar trebui să le rataţi pe acest traseu. Fiecare dintre ele surprind într-un mod plăcut caracterul versatil specific zonelor din sudul României. Dacă sunteţi curioşi să aflaţi mai multe detalii, vă invităm să citiţi în continuare! O să găsiţi câteva locuri interesante pe care merita să le vedeţi live alături de prieteni sau familie.

5 atracţii turistice de poveste pe ruta Constanța – Timişoara

Orice călătorie, mai ales o vacanţă, reprezintă o oportunitate să ieşim din cotidian, să părăsim zona de confort şi să ne simţim liberi. Şi dacă pe parcurs reuşim să descoperim şi câteva locaţii extraordinare, atunci ne putem simţi împliniţi. Amintirile alături de cei dragi sunt cele mai de preţ avuţii. Din acest motiv, ar fi păcat să nu profitaţi de lunile de vară şi să nu plecaţi prin ţară.

Vacanta Marea Neagra

Photo credit: Dusmanu Ionut

Aşa cum am menţionat anterior, aţi putea să vă încumetaţi la un traseu mai lung, din Constanța către Timişoara. În funcţie de ruta aleasă, veţi avea acces şi la câteva obiective turistice emblematice pentru România, pe care orice turist român ar trebui să le viziteze măcar o dată.

Nu doar atât, însă veţi putea descoperi şi câteva sătuce montane fermecătoare şi liniştite. Aici, de multe ori, timpul pare să fi stat în loc iar grijile nu au ce căuta în aceste mici paradisuri naturale. În acest sens, vă propunem să parcurgeţi traseul Constanța – Bucureşti – Braşov – Sibiu – Alba-Iulia – Timişoara. De ce aţi putea pentru acest traseu? Vă invităm să aflaţi chiar acum!

Photo credit: Bogdan Almajan

În capitala ţării, cele mai populare atracţii turistice sunt Casa Poporului, Arcul de Triumf, Ateneul Roman şi lista poate continua. Deşi aceste construcţii sunt adevărate capodopere arhitecturale, în împrejurimi, veţi avea oportunitatea să descoperiţi câteva locaţii unde vă puteţi relaxa împreună cu familia. 

Palatul Mogoşoaia poate fi o astfel de destinaţie. La doar 15 km de Bucureşti, veţi fi întâmpinaţi de o adevărată oază de verdeaţă şi un complex cultural care păstrează câteva dintre secretele ţării. Palatul Mogoşoaia a fost recent renovat şi este pregătit să primească turiştii curioşi. Vă puteţi plimba prin camerele luxoase, grădinile înmiresmate cât şi prin casă de oaspeţi. De asemenea, veţi avea access la cavoul familiei Bibescu cât şi la biserică şi capelele din apropiere.

Photo credit: Constantin Seghedin

Oraşele Braşov şi Sibiu sunt recunoscute pe plan internaţional pentru frumuseţea mediului înconjurător (practic, sunt aşezări montane) şi bineînţeles pentru atracţia principală din această zonă: Castelul Bran (de lângă Braşov) şi Piaţa Sfatului (din Sibiu). Aceste oraşe merita atenţia voastră cuvenită. De asemenea, puteţi savura o cafea la o terasă. În acest mod vă odihniţi puţin. 

Numărul de obiective turistice este cuprinzător, însă vă invităm să descoperiţi şi alte zone, puţin mai retrase însă care merită atenţia voastră. Comuna Bran, un loc unde predomina ospitalitatea, natura cât şi delicii culinare tradiţionale, poate fi o destinaţie excelentă pentru a poposi o zi. Aici vă puteţi odihni, mai ales că aţi parcurs deja câteva sute de kilometri. Şi de ce să nu alegeţi o locaţie ascunsă în inima naturii pentru a vă recrea şi încarcă cu energie?

Photo credit: Dusmanu Ionut

Alba-Iulia, un oraş situat între istorie şi legenda, este un adevărat centru spiritual şi cultural pentru romanii de pretutindeni. A intrat în istoria ţării datorită evenimentelor de la 1 decembrie 1918, când s-a proclamat unirea oficială a tuturor principatelor sub un singur drapel, sub o singură Românie. Însă, Alba-Iulia vă va cuceri şi din alte motive.

Cetatea Alba Carolina reprezintă punctul de atracţie şi dacă aţi ajung în Alba-Iulia, ar fi păcat să nu o vizitaţi. Dacă veţi ajunge aici înainte de ora 12, veţi avea oportunitatea să asistaţi la spectacolul Gărzii, o adevărată ceremonie care încă respectă tradiţiile din trecut. Apoi puteţi urma traseul celor Trei Fortificaţii care include Poarta monetăriei Transilvaniei, Poarta de sud a castrului roman, Platforma de artilerie şi locul de belvedere. Este o întreagă experienţă ce va plimbă în istorie. De asemenea, puteţi profita de ocazie şi să faceţi şi câteva poze! Acestea pot strânge numeroase like-uri pe reţelele de socializare.

Alba Iulia

Photo credit: Felicia Prodan

O dată ajunşi în Timişoara, vă puteţi delecta cu frumuseţea oraşului în sine şi cu siguranţă veţi găsi multe obiective care să vă atragă atenţia. Piaţa Victoriei şi Piaţa Unirii sunt punctele principale de acces şi adevărate centre culturale.

Pe lista puteţi include Catedrala Mitropolitană, Opera, Domul Romano-Catolic, Palatul Baroc şi multe altele. Totul depinde de timpul pe care îl aveţi la dispoziţie şi de preferinţe. Timişoara este un centru istoric ce păstrează o latură tradiţională, însă şi una modernă. Aşa că, vă puteţi delecta cu preparate tradiţionale delicioase cât să şi serviţi o limonadă (sau cafea) la una dintre terasele cochete din împrejurimi. 

Photo credit: Emilian Necula

Altfel spus, pe traseul Constanța – Timişoara, veţi avea şansa să descoperiţi zeci de locuri fermecătoare, care vă vor încânta prin frumuseţea peisajelor naturale, construcţii impunătoare cât şi prin tradiţii şi preparate culinare specific româneşti. Însă, pentru a vă bucura de o călătorie lipsită de stres, veţi avea nevoie şi de un mijloc de transport pe măsură. Va trebui să dispuneţi de o maşină spaţioasă, puternică şi fiabila şi potrivită pentru drumuri lungi prin ţară. Condiţiile rutiere diferă de la o zonă la alta, aşa că şi modelul de autoturism trebuie să se adapteze.

calatorii prin tara 2018

La acest capitol vă puteţi baza pe AutoBoca. Suntem o companie de rent de încredere şi pe parcursul celor 10 ani de activitate, avem mii de clienţi mulţumiţi de serviciile noastre. De aceea, suntem convinşi că vă putem ajuta şi pe voi să călătoriţi fără impedimente. Contactaţi-ne chiar astăzi şi descoperiţi ofertele noastre pentru lunile de vară! Abia aşteptam să vă surprindem plăcut cu o ofertă specială!

Autoturisme bune de inchiriat