Veniți de luați Lumină! Paștele să ne lumineze viețile!

istoric manastire bucium

Încep pregătirile de Paște și românii abia așteaptă Lumina

După o perioadă extrem de complicată pentru majoritatea românilor, vine un moment de liniște sufletească: Paștele. După duminica Floriilor, când românii se pot bucura de o binemeritată dezlegare la peste, întrăm în săptămâna mare. Deja se simte mirosul de cozonac și pască în casele bunicilor. Ei se pregătesc cu deosebită atenție de venirea acestei sărbători. Majoritatea persoanelor creștin ortodoxe fac curățenie în case pentru a aduce Lumină de la biserici. Dacă anul trecut pandemia a limitat accesul la această sărbătoare importantă, 2021 pare a fi mai darnic.

Ne bucurăm nespus că în acest an putem merge la biserică și să luăm lumină sfântă. Românii au nevoie de siguranță spirituală și vor să o acceseze oricând au puțin timp liber. Trebuie să tratăm momentul cu seriozitate și responsabilitate.

Urmează să mergem în public, alături de alte persoane necunoscute. Este indicat o atenție sporită în jur și să stăm la distanță față de oameni. Lumină o să fie pentru toată lumea. Nu trebuie să ne îmbulzim și să invădăm spațiul personal al celorlalți participanți la slujbă.   

photo credit: Dusmanu Ionut

Ce înseamnă Paștele pentru români?

Greu de răspuns la această întrebare. Fiecare român simte diferit sărbătoarea. Pentru unii, Paștele reprezintă o apropiere de Dumnezeu, greu de descris în cuvinte. Pentru alții, Paștele înseamnă timp petrecut cu familia, o mâncare bună și socializare onestă.

Alte persoane optează pentru pelerinaje la mănăstiri și biserici, unde consideră că sunt mai aproape de Sfântul Duh. Știm oameni care pur și simplu se bucură de zilele libere. Vor să scape de monotonia orașului și să se reculeagă în zone izolate, liniștite, în inima naturii.

Din fericire, în România se află o sumedenie de locuri incredibile, păstorite de natură, ce pot fi vizitate cu încredere de Paște. Tot ce trebuie să faceți este să vă informați din timp. Având în vedere momentul redactării acestui articol, nu credem că o să mai gășiți prea multe locuri libere. De regulă, vilele, pensiunile și hotelurile sunt rezervăte în această perioada dar cine știe, poate aveți noroc. Documentați-vă cu atenție și alegeți un loc care să vă facă plăcere. Dacă aveți câteva zile libere, profitați de ele.

Aduceți-vă aminte de timpul petrecut în lockdown acasă și utilizați libertatea de mișcare la maximum! Noi așa intenționăm să facem. Dorim să ne ajutăm clienții să exploreze România în cel mai plăcut mod posibil. Așa că am dezvoltat oferte de bun venit, special pentru turiștii români dornici de relaxare și confort spiritual.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Care sunt cele mai vizitate mănăstiri și biserici din România de Paște?

În 2021, Paștele o să fie puțîn mai aproape de ceea ce știam noi. Avem voie să mergem la biserica și să luăm lumina. Luăm contact cu alte persoane care împărtășesc credință și parcă problemele încep să dispară. Dacă v-ați propus să petreceți Paștele într-un loc special, undeva puțin mai departe de orașul în care locuiți, aveți de unde alege.

Sunteți pregătiți să descoperiți recomandările noastre? Sigur că da, doar ați decis să citiți acest articol! Să începem valsul turistic cu câteva locații populare dar și unele mai puțin cunoscute!

manastire curtea de arges vizita
Photo credit: Dușmanu Ionuț

Mănăstirea Curtea de Argeș

Una din cele mai vizitate mănăstiri de Paște este cu certitudine cea de la Curtea de Argeș. Această reușește an de an să fie în atenția pelerinilor români dar și străini. Orașul Curtea de Argeș este încântător. Dacă aveți la dispoziție câtevă zile libere, porniți cu încredere către această destinație turistică. Mănăstirea ortodoxă a rămas în interesul românilor indiferent de timpuri și provocări. Să notăm câteva note istorice despre mănăstire.

Domnitorul Neagoe Basarab a dispus construirea mănăstirii între anii 1515 și 1517. Această trebuia să reflecte spiritul ortodox al Țării Românești. Carol I a decis că mănăstirea să fie necropola pentru familia regală a României. Majoritatea persoanelor care ajung la mănăstire, preferă să petreacă câteva minute și la mormintele regilor țării.

Pe lângă aceste elemente regale, demne de menționat, ați putea trece și pe la moaștele Sfintei Filofteia. Creștinii încearcă să țină pasul cu liniștea spirituală oferită de acest loc extraordinar.

manastire voronet 2019 vizita
Photo credit: Ionuț Dușmanu

Mănăstirea Voroneț

Capela Sixtină a Estului este cea mai vizitată mănăstire din Moldovă. Satul Voroneț este extrem de popular printre pelerinii români. Ei vin la Voroneț pentru a se destinde spiritual. Complexul monahal medievăl de la Voroneț este cea mai văloroasă și importantă ctitorie a lui Ștefan cel Mare. Biserica „Sfântul Gheorghe” a fost construită în anul 1488, în doar 3 luni și 3 săptămâni.

Pentru vremea respectivă, ridicarea bisericii a fost un succes. În complexul mănăstirii o să gășiți biserica, zid de incinta (care este destul de impresionant) și clopotniță. Așa cum probabil deja știți, mănăstirea se află în patrimoniul UNESCO, alături de alte lăcășuri de cult Arbore, Patrauti, Moldovița, Probota, „Sf Ioan cel Nou” din Suceava, Sucevița și Humor.

manastirea dealu din targoviste
Photo credit: Dușmanu Ionuț

Mănăstirea Dealu de la Târgoviște

În orașul Târgoviște, istoria și cultură suspină împreună și construiesc povești extraordinare. Acestea devin surse de bucurie și intrigă. Una din cele mai vizitate mănăstiri din sudul României este Dealu. Mănăstirea de maici se află la doar 7 kilometri de orașul Târgoviște. Construcția se află pe un deal, de unde puteți admira așa cum se cuvine orașul.

Priveliștea este sublimă iar sub mănăstire se află un restaurant celebru, unde puteți servi mâncare delicioasă sau o cafeluță. Foarte mulți targovisteni aleg să vină cu mașinile de Paște pentru a lua lumina de la mănăstire. Primul ctitor al mănăstirii a fost Mircea cel Bătrân. Totuși, formă actuală, pe care o apreciem cu toții, a fost dată de Radu cel Mare. Construcția a fost terminată în timpul domnitorului Vlăduț Voievod.

Photo credit: Robert Raducanu

Mănăstirea Putna

Una din cele mai frumoase mănăstiri din Bucovina este Putna. Prețuită de majoritatea conducătorilor români și admirată cu sinceritate de artiști din toată lumea, mănăstirea Putna a fost construită în anul 1466 și terminată în anul 1469. Marele poet român, Mihai Eminescu, a numit Putna „Ierusalimul Neamului Românesc”. Mormântul lui Ștefan cel Mare se află la mănăstirea Putna, vizitat cu admirație de mulți români.

o masina buna pentru calatorii romania

Călătorii luminoase de Paște în 2021

Atunci când pregătiți o călătorie în 2021, mai ales în preajma Paștelui, ar fi bine să vă asigurați că aveți la dispoziție o mașină bună. Aici vă putem oferi servicii profesioniste de închirieri auto. În ultimii 13 ani, am reușit să ajutăm foarte mulți oameni să se bucure de experiențe auto pozitive prin țară. Aveți posibilitatea de a citi testimoniale, lăsate de clienți români și străini care au închiriat mașini în trecut de la noi. Așa o să vă dați seama mai ușor dacă AutoBoca este alegerea potrivită pentru nevoile voastre de transport!

Contactați-ne cu încredere oricând doriți mai multe informații despre autoturismele disponibile spre închiriere în această perioadă! Profitați de expertiza noastră pentru a vă bucura de călătorii plăcute! Hai la drum și Paște Fericit tuturor!

Inchirieri auto oras