Viața în timp de pandemie

o masina de inchiriat buna

Vuietul asurzitor al anului 2020 peste Carpați

Pe alocuri ne gândim la începutul anului 2020 cu o sfială induiostoare. În doar câteva luni, lucrurile au luat o turnură neașteptată și ne-am trezit cu o problemă majoră care afecta fiecare strat al societății. România nu a fost cruțată de venirea virusului Covid-19, care și-a făcut simțită prezența destul de rapid în orașele țării. A fost nevoie de timp și de o lună de stare de urgență pentru a ne acomoda cu noua realitate. Tranziția bruscă și destul de neplăcută, ne-a dat mari bătăi de cap. În prezent, suntem dornici să redescoperim plăcerea de a călători prin țară. 

Sperăm că o să dispară efectele nefaste ale pandemiei și cât de curand posibil, să ne bucurăm de viață. Nu o să fie la fel că la început, dar vom pași cu încredere în realitatea anului 2021. Fiecare român a trebuit să accepte măsurile de siguranță și protecție și în același timp, să păstreze legătura cu latura frumoasă a vieții. O să fie atât de plăcut să ieșim afară și să nu ne fie teamă de contactul cu alte persoane.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Turismul românesc este afectat în această perioadă. Multe restaurante sunt închise iar unele hoteluri și pensiuni oferă servicii de lucru de la 8 – 17 pentru cei care lucrează de acasă dar vor un loc confortabil și departe de copii. Interesant, nu-i așa? Da! Așa zicem și noi. Afacerile capabile să facă ajustări la modelul de lucru, vor supraviețui acestui moment greu.

Cum trebuie să abordăm provocările perioadei? Cu calm, atenție și răbdare. Aceste trăsături o să ne ajute să găsim puterea necesară supraviețuirii. De asemenea, ar fi util să avem mai multă grijă de sănătate, atât de cea trupească cât și de cea mintală. Cele două sunt legate și se influențează reciproc.

Curajul de a ieși din tiparul monotoniei

Fiecare gând de călătorie, chiar și prin oraș, este acompaniat de o nevoie clară de siguranță. Au trecut vremurile când ieșeam la drum fără să ne gândim la măști, dezinfectanți de mâini și multe altele. Astăzi acestea au devenit obligatorii și nu ne putem desfășura activitățile fără ele. Dacă timpul o să curgă în direcția optimă vieții, atunci vom scapa de pandemie și de tot ceea ce a implicat aceasta.

Credem că turismul o să-și revină în România. Țara este mult prea frumoasă pentru a fi ignorată de români și de străinii care iubesc să călătorească. Atunci când restaurantele, hotelurile, pensiunile și serviciile conexe (printre care și rent a car) o să funcționeze la capacitate maximă și fără restricții, cu siguranță experiență turistică o să crească în intensitate.

Mai avem  de înfruntat câteva luni bune de greutăți, dar pe măsură ce trecem peste ele, vom deveni mai puternici. De altfel, românii au demonstrat în repetate rânduri de-a lungul istoriei, că sunt capabili să se adapteze la diverse circumstanțe sociale, politice și economice. Este foarte important să învățăm din această experiență și să nu fim nepăsători la ceea ce se întâmplă în jurul nostru.

Photo credit: Dusmanu Ionut

Au fost destul de mulți români care au avut de suferit în anul 2020. Unii și-au pierdut locurile de muncă iar alții au suferit micșorări de salariu. Totuși, au fost și români care au învățat meserii noi și au găsit locuri de muncă mai bune decât cele din trecut. Așa că ne putem concentra și pe lucrurile pozitive ale anului. Au fost familii care s-au întărit, deoarece membrii ei au petrecut mai mult timp împreună.

Știm că au fost și cupluri care s-au destrămat, dar poate că lipsa elementul compatibilității pe termen lung iar persoanele respective vor găsi în viitor exact ceea ce aveau nevoie din punct de vedere emoțional. Turismul o să fie diferit în această perioadă. El o să se desfășoare pe un nisip mișcător, care într-o zi poate fi ferm iar în următoarea instabil.

Totuși, România nu este totuși închisă peste tot. Sunt multe locuri care încă pot fi vizitate. Ele au povești de împărțit cu cei care le explorează. Timpul petrecut în locuri precum Sovata (lacul Ursu), lacul Roșu, Cheile Bicazului, Târgoviște (Curtea Domnească și Turnul Chindiei), București (Palatul Culturii, Parcul Cișmigiu și Centrul Vechi), Sighișoara (centrul vechi), Iași (Palatul Culturii, Parcul Copou, Palas Mall, Piața Unirii), Castelul de lut de pe Valea Zânelor (Porumbacu de Sus) și multe altele. Am menționat mai sus câteva locuri care ne-au plăcut nespus de mult în ultimii ani. Fiecare călătorie întreprinsă prin țară are potențial specific de a naște amintiri frumoase. Așa că trebuie să pornim la drum cu mintea deschisă și fără prejudecăți.

o masina buna pentru calatorii romania

Să vorbim despre mobilitate auto

Știți că anul 2020 ne-a scos la iveală o problemă la care nu ne-am fi gândit în trecut: aglomerația și prezența mai multor persoane într-un loc strâmt. Din ce în ce mai mulți români au început să evite mijloacele de transport în comun. Așa că ei încearcă să călătorească cu mașinile personale sau închiriate pentru a descoperi locuri diferite din România. Dacă pentru voi mașinile personale ies din calcul, sigur ați putea beneficia de modele de închiriat. Acestea ar putea fi utilizate cu încredere pentru a ajunge dintr-un loc în altul.

AutoBoca oferă servicii de rent în România de peste 12 ani. În decursul acestor ani, am reușit să ajutăm mulți oameni să descopere țară cu autoturisme de calitate. Avem o flotă flexibilă, ce include modele diferite. Ne-am gândit să-i ajutăm pe toți cei care au nevoie de mașini bune pentru perioade de timp specifice. Așadar, profitați de experiență noastră pentru a porni în călătorii plăcute prin România și nu numai! 

Inchirieri auto oras