Vreme mohorâtă şi călătorii grijulii prin ţară

calatorii frumoase prin romania

Drumuri plăcute prin România: cum să depăşim obstacolele vremii mohorâte?

În săptămâna lui Valentin, mocnind a dragoste şi voie bună, romanii se confruntă cu multe idei „îndrăgostite” şi cum să le pună în practică mai uşor. Primul contact cu sărbătoarea dragostei este pe 14 februarie, atunci când Sfântul Valentin stârneşte pasiuni şi dă naştere unor clipe minunate între parteneri şi soţi. Cei care sunt într-o relaţie sau cei care sunt în căutarea unei noi iubiri fac tot ce le stă în putere pentru a sărbători aşa cum se cuvine acest sentiment minunat. Încercam atât cât putem să scoatem la lumină trăsăturile minunate ale iubirii. Uneori facem acest lucru cu drag şi uşurinţă însă alteori dacă vrem să ne impresionăm partenerul/parteneră cu un gest deosebit, trebuie să muncim în plus.

În această perioadă specială a anului, dragostea este pe buzele tuturor. Toţi încearcă să se bucure de o experienţă pozitivă, care să fie etalon de calitate şi voie bună pentru anii următori. De câte ori nu ne-am referit la o amintire din trecut atunci când întâlnit ceva similar în prezent? De exemplu: mergem la un restaurant recomandat de prieteni şi comandăm o ciorbă rădăuţeana. De la prima lingură creierul ne spune dacă este la fel de bună ca ciorba care ne-a impresionat cu adevărat. Acelaşi lucru poate fi spus şi despre evenimentele care au loc de Sfântul Valentin. Ziua este cu certitudine ocazia perfectă pentru a ne încânta prietenă sau soţia cu un mic cadou. Chiar şi dacă ne purtăm mai frumos cu persoana iubită, ziua devine mai plăcută.

Photo credit: Tinel Andronic

Sunt persoane care şi-au luat liber pe 14 februarie, tocmai pentru a se bucura fără întreruperi de această zi. Unii nu au putut face acest lucru şi s-au reorientat către weekend. Fiecare persoană îşi gestionează aşa cum poate timpul. Totuşi, este important ca măcar preţ de câteva ore după lucru să fim mai buni, mai atenţi cu persoana iubită.

Dacă ne-a venit şi cadoul comandat de pe diverse site-uri online, atunci sigur avem un zâmbet garantat. Foarte mulţi oameni şi-au făcut rezervări la restaurante bune din oraşele în care locuiesc. O cină romantică poate fi soluţia ideală pentru o ieşire în oraş. Cu ocazia Sfântului Valentin şi a darurilor sale romantice, putem să ne bucurăm de o ieşire din monotonia vieţii, care de multe ori devine stress şi depresie.

Photo credit: Mihaela Abalaesei

De la Sfântul Valentin la Dragobete

În luna februarie, mulţi oameni abia aşteaptă să se bucure alături de persoanele iubite de clipe minunate. Ei vor să clădească amintiri de neuitat sau cel puţin unele frumoase, demne de preţuit chiar şi peste un an sau doi. De cele mai multe ori fac acest lucru într-un mod natural, lipsit de stres sau greutăţi emoţionale. Goană după dragoste începe pe 14 februarie şi prinde contur românesc pe 24 când Dragobete intra în scenă. Romanii intra în atmosfera lui Dragobete, mânaţi de nostalgia comunismului şi de un soi romantic de patriotism.

Această sărbătoare este pe alocuri neînţeleasă. Din păcate, mulţi tineri romani nu cunosc originea lui Dragobete şi rolul jucat de sărbătoare în sănătatea emoţională a societăţii româneşti într-o perioadă a comunismului extrem de mocirloasa şi grea pentru ţară. Totuşi, istoria a fost de partea ţării noastre şi am reuşit să ieşim din iadul comunist, care a distrus atât de multe vieţi. Să nu băgaţi de seamă bătrânii nostalgici după „darurile” comunismului. Aceştia din urmă fie au trăit bine într-o perioadă sumbră pentru majoritatea romanilor, făcând parte din nomenclatura, fie au căzut pradă manipulării.

Dragobete nu este un produs al comunismului, ci mai degrabă o „scuză” creată de romani pentru a sărbători dragostea (de parcă avem nevoie de un pretext pentru a iubi). Legenda lui Dragobete are origini interesante, pe care merită să le descoperiţi. Internetul poate fi de real ajutor în descoperirea adecvată a lui Dragobete. Este uşor să aflăm lucruri interesante despre această sărbătoare. În acest sens, putem să accesăm diverse website-uri sau chiar să citim reviste de istorie, care tratează subiectul. Tot ce trebuie să facem este să corelam informaţiile despre Dragobete într-o idee consolidată.

Photo credit: Robert Raducanu

Totuşi, pe 24 februarie romanii se bucura de dragoste şi confort emoţional minunat. Chiar dacă Dragobetele nu se bucura de campanii importante de marketing, sărbătoarea este celebrata cu drag în mediul rural. Aici tradiţiile şi obiceiurile locale fac din această sărbătoare ceva deosebit. Tinerii se bucura de experienţe minunate alături de cei dragi şi pun în practică ritualuri uitate de societatea modernă. Astăzi mulţi oameni văd în Dragobete sărbătoarea românească a dragostei, pe care o preţuiesc nespus de mult.

Aveţi de gând să vă bucuraţi de o sărbătoare a dragostei minunate? Dacă doriţi să închiriaţi o maşină bună pentru a ajunge la o destinaţie anume, atunci puteţi apela cu încredere la serviciile noastre. Avem 10 ani de experienţă în domeniul rent a car, ajutând oameni din România şi străinătate să se bucure de experienţe auto plăcute. Contactaţi-ne cu încredere pentru a descoperi câteva din ofertele noastre curente!

Inchirieri auto oras