Weekend romantic de Dragobete cu o maşină de bun venit

2 zile speciale în munţii româneşti de Dragobete! O invitaţie digitală, cusută cu emoţii vindecătoare…

După Valentine’s Day, care este sărbătoarea internaţională a iubirii, urmează 24 februarie, Dragobetele românesc care celebrează acelaşi sentiment nobil, însă după alte tradiţii. Cum orice zi este un prilej bun să arăţi afecţiunea faţă de cei dragi, cu atât mai mult de Dragobete ar trebui să evidenţiezi acest lucru. Sărbătoarea românească vine cu nenumărate surprize pentru cuplurile îndrăgostite. Acestea au şansa de a delecta cu momente sublime, menite să pună într-o lumină pozitiva cel mai pur sentiment uman: iubirea.

Photo credit: Marius Isac

Devotamentul pentru frumos se reflecta în nenumărate moduri de Dragobete. Având în vedere că în 2018 această sărbătoare cade în weekend, poate o idee bună ar fi să organizezi o mini vacanţă specială pentru tine şi acea persoană specială din viaţa ta. În fond, este o şansă să vă relaxaţi, să ieşiţi din rutină şi să vă bucuraţi de explorarea unor locuri noi şi interesante.

Munţii Carpaţi pot fi destinaţii deosebit de romantice, cu peisaje naturale copleşitoare cât şi multe obiective istorice, pline de legendă. De ce aţi putea merge şi voi într-o staţiune montană în weekend? Care sunt avantajele alegerii unei drumeţii montane de sărbătoarea românească a dragostei? Vă invităm să aflaţi chiar acum!

Photo credit: Vasile Prisacariu

Sărbătoarea de Dragobetele se bucura de o simbolistă aparte, cu rădăcini adânci în cultura ţării noastre. Ce trebuie să ştiţi despre ea? Noi am descoperit câteva lucruri interesante despre sărbătoare. Această zi reprezintă atât începutul cât şi sfârşitul: un nou anotimp, moment în care natura reînvie, cât şi finalizarea desfătărilor lumeşti fiindcă începe Postul Paştelui.

În mitologia romana, Dragobete era zeul tinereţii, veseliei cât şi al iubirii. Acest personaj a fost transmis din generaţie în generaţie, reprezentând o emblemă a dragostei ce protejează toţi tinerii îndrăgostiţi. Se pare că el nu a fost uitat. În zonele tradiţionale ale Romniei, Dragobetele vine cu ritualuri interesante, la care se angrenează mulţi oameni (tineri şi bătrâni).

Photo credit: Vasile Prisacariu

Conform unor legende din popor, Dragobete ar fi fost chiar fiul babei Dochia, un tânăr frumos care seducea toate fetele ce îi tăiau calea. Însă, în prezent, de Dragobete se sărbătoreşte iubirea autohtonă. În unele sate româneşti încă se păstrează tradiţiile asociate cu această zi: băieţii culeg primele flori de primăvară, pe care ulterior le oferă alesei în speranţa obţinerii unui sărut (doar dacă băiatul îi era drag şi fetei). Acest gest ar semnifica şi prima intenţie de a începe o relaţie serioasă chiar şi logodna. Interesant, nu-i aşa?

Photo credit: Ștefania Lău

Ziua de 24 februarie înseamnă un moment în care se apreciază legăturile speciale dintre oameni cât şi frumuseţea unui nou început de primăvară. În weekend, merită să pleci undeva în munţii frumoşi româneşti pentru a uita de griji. Sfârşitul lunii februarie vine şi cu temperaturi mai blânde, deci ai putea chiar să te aventurezi şi la mici plimbări prin pădurile dese şi să descoperi mici comori turistice ascunse în inima munţilor.

Din fericire, România a fost binecuvântată cu resurse naturale spectaculare şi Carpaţii sunt mereu surse de încântare inclusiv pentru turiştii străini. Vei găsi locuri potrivite pentru toate gusturile şi dacă doreşti o zonă romantică, specială pentru Dragobete poţi opta pentru o staţiune montană sau un mic sătuc retras şi protejat de păduri dese şi minunate. Vatra Dornei, Durau, Colibita, sunt doar câteva dintre sutele de opţiuni. Totul depinde de proximitatea faţă de ele cât şi de preferinţele tale.

Photo credit: Vasile Prisacariu

Un weekend într-o staţiune din munţi te poate fi remediul perfect după o săptămână stresantă şi istovitoare. Dacă eşti pasionat de ski, încă mai a o şansă să te bucuri de acest sport, pârtiile din Vatră Dornei şi Durau fiind deschise pentru turişti. Dacă, totuşi ţi-ai dori 2 zile liniştite, departe de agitate şi aglomeraţie, atunci Colibita ar putea fi o alegere ideală.

Este o mică staţiune localizată în Bistriţa-Năsăud, cu vedere la un lac frumos şi misterios. Sunt câteva legende asociată cu modul de formare a acestui lac, însă un lucru este cert: zona este un adevărat paradis natural. Aici, ţi se va părea că timpul se scurge după alte reguli şi că nu este loc pentru griji şi stres.

Photo credit: Vasile Prisacariu

Însă, orice fel de călătorie, mai ales una specială pentru Dragobete, presupune un strop de planificare în prealabil. Va trebui să te gândeşti la ruta cea mai avantajoasă de parcurs, un loc de cazare şi bineînţeles ce fel de maşină vei folosi pentru excursia ta. O soluţie des aleasă de mulţi turişti este să apeleze la un serviciu de rent. În acest fel, scapi de o problemă esenţială şi vei putea să te deplasezi în libertate şi cu uşurinţă.

Photo credit: Vasile Prisacariu

AutoBoca te poate ajuta să găseşti modelul potrivit pentru minivacanţă de Dragobete. Agenţii noştri îţi stau la dispoziţie 24/7 cu informaţii şi recomandări utile. Chiar te putem aştepta cu autoturismul tău la locaţia indicată de tine! Nu doar atât, însă pentru toată luna februarie, vei avea acces la multe oferte de închirieri avantajoase. Haide să afli mai multe detalii chiar acum!

VW Jetta, o alegere bună pentru călătorii de Dragobete

Pentru a te bucura de o călătorie lipsită de stres, ai nevoie şi de o maşină de calitate. Doar aşa vei putea să ai parte de o experienţă turistică specială şi de un drum liniştit şi lipsit de stres. În acest sens, AutoBoca îţi recomandă să optezi pentru noul VW Jetta. Conform recenziilor şi feedbackului primit din partea clienţilor noştri, acest autoturism a dat dovadă de o performanţă ridicată chiar şi în cele mai dificile condiţii rutiere.

Photo credit: Bogdan Tofan

VW Jetta este o alegere foarte bună pentru cuplurile ce şi-au propus un weekend la munte. Având în vedere că zona montană este de regula mai dificil de parcurs, cu siguranţă vei avea nevoie de un autoturism pe măsură. Şi VW Jetta poate fi o soluţie. Este rezistent la drumuri dificile, spaţios, elegant şi aduce un plus de confort şi siguranţă. Nu doar atât, însă noul model de Jetta vine şi cu dotări speciale menite să aducă o experienţă auto cât mai plăcută. Majoritatea celor care au avut posibilitatea de a conduce VW Jetta, s-au bucurat de experienţe auto plăcute.

Photo credit: Bogdan Tofan

Şi partea bună este că vei putea închiria noul model de VW Jetta de la AutoBoca la un preţ cu adevărat special. De ce să nu conduci o maşină de calitate şi să economiseşti şi bani în acelaşi timp? Avem sedii peste tot în ţară (în oraşele şi aeroporturile principale), deci va fi foarte simplu să ne găseşti. Mai mult decât atât, întreg procesul de rent va dura doar câteva minute! Agenţii noştri sunt profesionişti, cu multă experienţă în domeniu şi îţi vor înmâna maşina aleasă curată, cu plinul făcut şi gata de o aventură turistică!

Photo credit: Bogdan Tofan

Dacă nu ai timp să vii direct la sediu, ne poţi contacta telefonic sau să ne scrii pe pagina de facebook. AutoBoca este mereu pregătită să te întâmpine cu autoturisme bune la preţuri avantajoase. Descoperă chiar acum noile oferte pentru luna februarie şi planifică-ţi un weekend de Dragobete cu adevărat memorabil!

Autoturisme bune de inchiriat